marți, 19 august 2014

Vacanta de vara (3)


Nisip fin, albit ca zaharul pudra de razele soarelui si de vânt, scoici murmurând soapte de pescari batrâni ce stiu sa îmblânzeasca marea cea mare, tipete de albatrosi si râsete de copii ce se lasa alergati de valurile zburdalnice... Iubesc atmosfera plajelor, ador aromele de alge si stropii sarati, ce-mi scrobesc pletele.
Fac cu ochiul soarelui si-l rog sa-mi coloreze pielea.
Las o multime de gânduri sa-mi fie spalate de spuma valurilor, îngrop griji în castele de nisip si-mi clatesc privirile în albastrul infinit al cerului.
Ma întorc vara, an de an la malul unei mari, indiferet care... Totul seamana si nimic nu se schimba aici. Timpul pare ca-si pierde notiunea... sunt prunc si adult simultan, aici.
Admir rabdarea calcarului ajuns graunte de nisip, contemplu perfectiunea liniei la orizont, care împarte apa de aer si nu o scap din privire pâna când totul în jur ia foc. Simt echilibrul... nu-mi lipseste nimic, am nisip, apa, aer, foc si iubire...

32 de comentarii:

  1. dincolo de imagini, frumoase, calde cuvinte...in ele se aude marea talazuind...
    pup draga mea draga! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. superbe locuri! perfect as spune...:)
    pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. au fost zile frumoase :) de acum, ma agat de amintiri...

      Ștergere
  3. Ce frumos ai povestit, superb! Sunt lucruri pe care le simt si eu (si, cu siguranta, multe alte persoane) dar pe care n-as stii niciodata sa le spun atat de frumos! Esti minunata!
    Numai bine iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cât ma bucur draga mea, ca rezonam pe aceeasi lungime de emotii.
      Te pup si-ti trimit cele mai calde gânduri, cu drag :-*

      Ștergere
  4. Imi amintesti de o vorba care spune ca o imagine face cat o mie de cuvinte !

    RăspundețiȘtergere
  5. Mă sugrumă dorul de mare. Mi-au prins bine fotografiile, multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu nu rezist departe de mare niciodata mai mult de 12 luni :))

      Ștergere
  6. Superbe imaginile tale de vacanță. Marea are un farmec aparte ce ne bine dispune de fiecare dată când suntem în apropierea ei. O seară plăcută! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. îmi place cum suna vorbele acestea, din partea unuia care traieste zi de zi la malul marii :) Credeam ca daca ai plaja la dispozitie oricând, te saturi...
      multumesc, seara faina deasemenea! :)

      Ștergere
  7. Vacanţele tale nu pot fi decât vacanţe de vis, aşa cum mă lasă să înţeleg frumoasele imagini. Numai bine îţi doresc draga mea Carmen.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucura mult vizita ta Aurora draga, mi-ai lipsit mult :) te pup

      Ștergere
  8. Superbe imagini! A tinut si vremea frumoasa cu voi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vremea a fost intr-adevar 6 în LOTO! cu exceptia unei singure zi în care soarele s-a incapatânat sa iasa, am avut vreme excelenta. A plouat de cateva ori, dar scurt, asa ca vara. Noi am plecat sâmbata si de duminica au început pe coasta Marii Baltice furtunile. Ploua si e frig... 7-10°C! wow, ce noroc am avut - am plecat la momentul ideal :))

      Ștergere
  9. Răspunsuri
    1. >:D< draga mea Nima... nu pot sa intru de loc pe pagina ta, ce se intampla?! Mi-am facut griji...
      Pentru ca mi-esti tare draga, am încercat de cateva ori pe zi sa te vizitez, insa... usa e încuiata! :(

      Ștergere
  10. Nu am cuvinte sa exprim simbioza dintre imagini si textul tau aici.M-ai uimit cu talentul scriitoricesc.La superlativ totul.Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ;) când simti prin toti porii frumusetea care te înconjoara, cuvintele ies simplu ;)
      multumesc mult, draga mea!
      ne reîntâlnim dupa miezul noptii la MfC, nu-i asa? te astept :)

      Ștergere
  11. imaginile pe care le prezinti aici sunt coplesitor de frumoase. Sensibilitatea sufletului tau este rara... Cât de minunat poti tu, Carmen draga, sa combini cuvintele, asa încât sa tresara sufletul cititorului! multumesc petru clipele de vraja pe care le traiesc aici, pe pagina blogului tau!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ooooo, ma rasfeti! Liliana draga, iti multumesc pentru aprecieri, esti prea buna cu mine! ;)

      Ștergere
  12. superb colaj, minunate cuvinte! ma înclin în fata talentului tau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc mult... ma bucur mult ca ti-a placut articolul meu.

      Ștergere
  13. As vrea sa spun ca nu ratez marea in nici o vara, dar au fost multe dati cand s-au intamplat, iar eu iubesc marea! Am prins drag si de munte, iar vara asta am cedat lui, pentru mare ar mai fi ceva sperante.
    Frumos ai scris!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu patesc asa ca tine, mi-e foarte greu sa aleg vara între munte si mare, dar... fara mare simt ca ma topesc :) macar cateva zile sa umblu desculta pe nisip, sa culeg cateva scoici, sa ma arunc pe creasta valurilor si sa vad un rasarit si un apus de soare :) Apoi îmi linistesc dorul pentru un an :)))
      te pup. Noapte buna Mihaela draga!

      Ștergere
  14. Sunt momente in care mi se face dor de mare... Ca acum, vazand foto! :) Si cuvintele-ti frumoase nu ma ajuta deloc sa ostoiesc dorul - din contra! :) Mi-e dor de plimbarile pe faleza, de parfumul usor sarat al aerului, de nisipul fierbinte si de zgomotul valurilor care se sparg la mal! Poate anul care vine... Tot poate si poate... Pana intr-o zi, cand chiar voi merge! :))
    Imbratisari cu drag! Numai bine! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dorul trebuie sa se coaca si atunci vei sti ca a venit timpul :)
      te pup. Salutari acasa... sper ca ati primit vederea de la noi - doar patru adrese am avut inregistrate pe memoria telefonului mobil :)

      Ștergere
  15. Asta noapte am fost pe malul marii si am admirat valurile ce se rostogoleau spre tarm fosforescente de la praful de stele si calea lactee pe cer si toate constelatiile, stelele cazatoare...a fost asa ca un vis si acum, cuvintele tale spun atat de bine, ceea ce simt si eu la malul marii, de fiecare data, de cand ma stiu...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ultima data ne-am scaldat în mare dupa miezul noptii pe Costa Brava, acum... cinci ani?! da, asa cred...ce mult timp a trecut! A fost o noapte senina si calda. Viermisorii fosforescenti din mare au intensificat magia clipelor... nici astazi nu stiu exact de ce sclipesc atât de frumos, de ce apar si dispar la fiecare miscare?! În semiîntuneric, auzul este mai sensibil si din valurile rostogolindu-se percepi chiar si clinchetul scoicilor ciocnindu-se. Stele cazatoare nu am vazut... dar cerul a fost adânc si clar... Ce amintiri frumoase mi-ai provocat, Silvia draga.

      Ștergere