luni, 18 august 2014

Vacanta de vara (1)

Aflata la jumatea distantei dintre Hamburg si Berlin, sau dintre Berlin si Rostock, Waren (Müritz) este o localitate deosebit de îndragita de turisti. Cei ce se hotarasc sa-si petreaca vacanta aici au numai de câstigat, deoarece statiunea este foarte cocheta si ofera o multime de modalitati pentru petrecerea timpului liber. Orasul - atestat înca din anul 150, este plin de muzee si edificii interesante, plimbarile în urbea veche si pe stradutele din jurul portului ofera clipe de neuitat. În plus, la jumatete de ora de mers cu masina spre nord, se deschide litoralul Marii Baltice cu nisipurile albe si fine, la jumatate de ora de mers cu bicicleta spre sud, începe Parcul national unde exista 318 km² de păduri, lacuri, smârcuri, pășuni, fânețe si fauna si vegetatia specifica. Ce sa-ti doresti mai mult?! Cultura, istorie, mare si padure - în acelasi areal!
Ca de obicei, noi am alternat zilele de plaja cu drumetiile, plimbari cu bicicletele si vizitari de muzee. Ba chiar am reusit sa mobilizam familia pentru o reuniune deosebit de reusita. Am petrecut primul weekend împreuna cu fratii lui Helmut si sotiile lor.

Michael si Antje locuiesc în Hamburg si au venit cu autoturismul personal, Jürgen si Annette locuiesc în apropiere de Berlin si au venit cu vaporașul personal :) Ne-au îmbarcat pe toti si ne-am plimbat ziua întreaga, pe cel mai mare lac al Germaniei - lacul Müritz (117 km²). Din pacate a fost o zi gri - singura fara soare din întreaga vacanta, capitanul nu a purtat chipiu si noi mateloții, nu am baut rom ci Metaxa, sa ne facem curaj pentru ca valurile au fost uriase ☺

Serile de vineri si sâmbata le-am petrecut la tarm, în jurul focului, cu povesti sub clar de luna.

20 de comentarii:

  1. cât de frumos, o statiune ideala, cum bine ai spus! plaja si mare, plus oras cultural si loc de drumetii.
    Imi place mult si faptul ca v-ati intalnit cu familia si ca ati petrecut ata de placut weekendul impreuna. Minunate sunt fotografiile din jurul focului, sub clar de luna!
    Abia astept sa ne povestesti mai departe ce ati facut si ce ati vazut in aceasta statiune din nordul Germaniei.
    O saptamâna frumoasa sa ai, draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Weekendul cu familia a fost tare-tare placut, iar serile au fost exceptionale, mai ales datorita decorului oferit de natura :)
      Urmeaza cateva postari in care voi prezenta acesta minunata zona :) multumesc mult, Liliana!
      o saptamâna placuta si tie!

      Ștergere
  2. ei da, vaporul personal, e ceva! :)
    ca intotdeauna tu imbini miscarea cu rasfatul, ador stilul in care iti petreci tu vacantele...
    eu sunt mai mult contemplativa decat activa dar o plimbare cu vaporul si o Metaxa ar fi de vis, mai ales ca vremea nu a fost frumoasa, cu atat cred ca experienta e mai interesanta.
    familia, da...e atat de bine cand ii avem aproape pe cei dragi noua :)
    pup draga mea draga, zi usoara iti doresc! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, este intr-adevar un lux pe care cam toti ce locuiesc in zona de lacuri aici in nordul Germaniei, si-l permit. Wilma2 este al doilea vas (Wilma a fost primul, mai micut si mai batrânel) si este botezat dupa mama Annettei care a sponsorizat in mare parte acest mijloc de locomotie :)
      te pup draga mea draga. O zi faina!

      Ștergere
  3. Cred ca e o zona foarte frumoasa, mai ales daca sunt si cladiri foarte vechi, monumente istorice etc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este intr-adevar o zona tare frumoasa! :) voi reveni pe aceasta tema

      Ștergere
  4. O alegere bună, iar faptul că s-a reunit și familia, cred că a făcut locurile și mai frumoase. Totuși, nu știu dacă aș face un concediu în Germania. A fost cineva din familie de curând la Berlin și ne-a povestit că turiștii nevorbitori de limba germană sunt ignorați sau drastic puși la punct de personalul de deservire de oriunde, chiar și la hotel Marriot. Replica ”Sunteți în Germania, deci vorbiți limba germană” întâlnită cam peste tot în Berlin, sună cam hitlerian ! :D Mă întreb dacă germanii care pleacă în fiecare an în altă țară în vacanță își petrec intervalele dintre vacanțe învățând limbile respective. Înțeleg că e dureros pentru amorul propriu să se vorbească engleza peste tot, dar... asta e viața, ce să-i faci !
    Știu că nu poți să răspunzi la asta, ori că trebuie să răspunzi într-un anumit fel, nu-i cu supărare, Carmen !
    Să ai zile frumoase ! ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt contrariata de cele ce ai scris aici despre ospitalitatea germana! Daca luam de bune toate cele spuse de unul si altul, care cine stie din ce motiv a avut o experienta proasta, atunci nu mai putem pleca nicaieri in lumea asta. De exemplu despre români se spune ca sunt parsivi si profitori si abia asteapta sa prinda un turist strain sa-i traga pielea de pe el! Tja... am avut si eu asemenea experiente cam peste tot în România, plus mizerie - însa nu generalizez. Ca suna hitlerian este o stampila pe care o pun românii care nu au fost in Germania decât in tranzit sau doar au auzit de la unii si altii - însa iti pot spune ca si nemtii care aud prima data vorbindu-se româneste spun ca pare o vesnica harta si se asteapta sa-i vada pe interlocutori sarindu-si la strâns de gât. Pe mine m-a amuzat relatarea, dar multi mi-au spus aceasta, chiar si persoane care au lucrat pentru mai multe luni în multinationale în Bucuresti.
      Este ciudat cum vezi tu lucrurile :) de ce sa fie dureros ca engleza este o limba internaionala?! Ca vorbitorii de germana isi iubesc limba si incearca sa o impuna nu este cu nimic diferit vizavi de vorbitorii de spaniola sau de franceza :)
      Eu as putea sa iti spun mult mai multe, pentru ca traiesc aici de 14 ani si am pornit de la vocabular în germana zero virgula doi :)) Si intre timp am si umblat peste tot in Europa asta mare si batrâna.
      Zile frumoase si tie, Zina! :-)

      Ștergere
    2. Ai dreptate într-un fel. Comentez ce am auzit de la altcineva. Totuși, pe de o parte persoana este de încredere și nu avea de ce să inventeze. Pe de altă parte, am fost în Franța, în Austria, în Spania, de mai multe ori. Nu mi s-a întâmplat niciodată să aud pe un localnic să ceară să-i vorbim în limba țării respective în acești termeni. Da, s-au bucurat dacă am vorbit cât de cât în limba lor, dar nu s-au făcut că nu aud când am vorbit în engleză. În sfârșit, nu generalizez nici pentru unii, nici pentru alții, oamenii sunt de toate felurile, peste tot. Iar oamenii buni se înțeleg bine, chiar dacă vorbesc limbi diferite și au păreri diferite în unele privințe, nu ? :)

      Ștergere
    3. Zina draga, sunt sigura ca este o neintelegere la mijloc, sau o interpretare gresita. În Germania niciun personal hotelier - sau restaurant, nu este nerespectuos cu un musafir al hotelului - pentru asta bag mana în foc! Iar tu ai pomenit de hotel Marriot, asa ceva nu pot sa cred, sa ma pici cu ceara!
      Pentru profesionalismul si bunul-simt din turismul german garantez suta la suta!
      Insa comparatia cu Hitler mi se par cutremuratoare! Este o mare jignire!

      Ștergere
  5. Imagini frumoase, atmosfera calda, multa iubire, a fos o minivacanta superba! Toate cele bune, draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu prefer sa petrec vacante de cate 10 zile de trei- patru ori pe an, în locuri diferite, decât o luna în aceeasi localitate. Costa mult mai mult, dar... Iubesc marea si multele si incerc sa imbin în zilele de concediu cat mai placut cunoasterea cu relaxarea.
      te pup. O saptamâna buna, Ella draga!

      Ștergere
  6. toata spendoarea asta de loc mi-ar veni manusa....
    mai putin vaporasul mai ales cand sunt valuri uriase...:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga mea, eu trebuie sa ma antrenez pentru noiembrie, cand voi veni la Genova ;)) Poate ne întâlnim, ce zici?

      Ștergere
  7. Un concediu unde intalnirile de familie au un farmec deosebit,mai ales pe un vaporas.Cred ca la voi totul a fost foarte bine gandit si apoi planul dus la indeplinire.Seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. intotdeauna imi pregatesc vacantele :) Am mai spus si acum ma repet: eu traiesc fiecare vacanta de trei ori - prima data cand planific si adun informatii in legatura cu locul in care urmeaza sa-mi petrec vacanta; a doua oara - petrec concediul propriuzis si a treia oara, scriu despre ce am vazut, selectez fotografiile facute :)) E grozav de bine!
      te pup . Noapte buna!

      Ștergere
  8. Familia... vaporas... bicicleta... Luna plina... padure... munte... mare... Ce mai! 10 zile de sarbatoare! :)
    Zile fericite sa aveti, va dorim cu drag! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. a fost si s-a petrecut tare-tare frumos, producându-mi senzatia ca am fost plecata de acasa mult mai multe zile :) Va pupam si noi. Numai ganduri bune si imbratisari familionului.

      Ștergere
  9. Carmen, ceea ce pot sa iti spun e ca simt o mare bucurie...Bucurie sa vad ca exista oameni frumosi care iau ce e mai bun de la viata....
    Grozava vacanta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc Vera draga! tu esti exemplul clar ca frumusetea vine din interior! pup

      Ștergere