joi, 7 august 2014

Pregatiri pentru vacanta

La începutul anului am cautat pe internet firme ce schimba ferestre si usi. La începutul lunii martie s-au prezentat pe rând în jur de zece mesteri, care au masurat si analizat ideile noastre, si-au dat parerea de experti în legatura cu materializarea proiectului, apoi am avut o scurta perioada de liniste. Dupa Paste au început sa soseasca propunerile si ofertele cu preturile aferente. Am analizat si selectat, apoi ne-am decis, alegând firma care ni s-a parut cea mai serioasa, corelatia între calitate si pret fiind onorabila. A urmat o noua masuratoare dupa care contractul a fost semnat. Am stiut ca la sfârsitul lunii iulie, începutul lui august vom avea santier în casa si am fost asigurati ca actiunea nu va dura decât doua zile. 
Însa asa cum vara este timpul ideal pentru astfel de reparaturi si modernizari, vara este si timpul ideal pentru o vacanta la mare! Tja... asa se face ca astazi si mâine, la noi acasa se sparg pereti, se smulg rame de geam, se monteaza usi, se taie, se izoleaza si se pluteste în praf, iar vineri... se închid noile ferstre si usi, se activeaza sistemul de alarma, se încuie usa la intrare si se pleaca la mare! ☺ Ca de obicei, vom lasa un set de chei vecinilor care se vor ocupa sa ude florile si sa hraneasca "rechinii".
Ziua de 8 august este în Augsburg zi libera, zi de sarbatoare (Friedensfest) si ziua de 15 august de asemenea (Adormirea Maicii Domnului), asa ca daca ne luam doar patru zile de concediu, obtinem o vacanta de 10 zile!
Treburile-n casa nu fug, ne asteapta cu rabdare! ☺ Mobila este în mijlocul camerelor, covoarele sunt îmbâcsite de praf, dar ce conteaza?! Vineri seara va voi transmite salutari de la Baltica ☺

Pingback participantilor la Miercurea fara cuvinte (32/2014): Domnu Io, Steliana, Nicoleta, Gianina, Diana, cleo, ina, GabiA, Anc, Nima, Sorin, silvia, Iulisa, Raluca, Poteci de dor, axasport, Irina, florentin, blogu.lu.florentin, Aniela, OFZ, kristi, Cristi, Ileana, addicted, MARIA, anastasia, *ELENA*, Mihaela Dămăceanu, Morisca, Cip, Zina, Daniela, Lumea lui Alexandru, CălinH, Leovi, Vulpita, Liviu, Floarea, geanina, Catalin, Minnie si Pandhorei - care e plecata în vacanta.

13 comentarii:

  1. Ai sa vezi ca totul va fi bine si fain!
    Sa aveti o vacanta placuta!
    pupici dragilor! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Spor la trebă şi vacanţă plăcută! :)
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa aveti o vacanta de vis! Si noi plecam in acest weekend in Tara Oasului! Va imbratisam cu drag si dor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Spor la munca si vacanta placuta !

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce nebunie e pe acolo, dar lasa ca le rezolvati voi incet, incet dupa ce veniti din vacanta. O sa fie o vacanta pe cinste. Pupici,draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  6. Si uite asa, ati imbinat utilul cu placutul. Vacanta frumoasa, astept impresiile tale de la Marea Baltica!

    RăspundețiȘtergere
  7. Valeu! :)) Santierele ma ingrozesc! Dar ce frumos e totul mai apoi!
    Spor la treaba si vacanta frumoasa sa aveti!
    Pupici! Imbratisari cu drag, de la grup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Spor la treabă, drum bun și vacanță plăcută. Și pe urmă, iar spor la treabă ! :))

    Mi-a plăcut programul propus.
    Numai bine !

    RăspundețiȘtergere
  9. Bună CARMEN!
    Spor la treabă draga mea!
    Vacanță plăcută și vremea să fie pe placul vostru!
    Cu mare drag te pupic.

    RăspundețiȘtergere
  10. Imi place ca ai optat pentru plecare.Dupa cum ai spus si tu totul si toate te vor astepta.Vacanta placuta cu multa bucurie si liniste!

    RăspundețiȘtergere
  11. Mi-am amintit ca eu aman sa dau o singura gaura prin perete ,pentru a scoate un cablu,dar sa schimb ferestre?

    RăspundețiȘtergere
  12. Sa aveti o vacanta frumoasa, sa va incarcati cu energie si sa va intoarceti cu forte proaspete! Asteptam cu drag vestile din vacanta!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Vacanta placuta!
    PS.Cu schimbarea ferestrelor si caloriferelor ma stresez si eu. Ne dorim meseriasi cu mentalitate germana, insa cu preturi romanesti...

    RăspundețiȘtergere