duminică, 17 august 2014

La o cafea


Amintindu-ne de coferaria "Tête à tee & cafe" din portul Waren (Müritz), unde am savurat cateva momente placute la o ceasca de cafea deosebit de delicioasa, astazi am folosit filtrul pe care l-am cumparat si ne-am preparat o cafe-cioco... hmmmmm! Ce aromaaaa! ♥

Cafeaua am cumparat-o în punga ermetica si macinata special pentru acest tip de filtru. Filtrul arata ca o seringa si este total necomplicat. Se pun doua lingurite pline de pulbere-de-cafea în recipientul din sticla termica si se toarna apa clocotita. Se acopera cu capacul-filtru fara a se apasa tija. Dupa 5 minute se apasa pistonul pâna la baza filtrului si se toarna licoarea obtinuta în cesti. Atât de simplu! Nu mai ramâne decât sa te asezi confortabil, sa închizi ochii si sa te bucuri în tihnă de aroma de cafea si ciocolata. ☺

Tuturor, o duminica placuta! ☺

15 comentarii:

  1. O cafea buna savurata intr-un asemenea loc langa persoane dragi nu-ti poate lasa decat un gust minunat!

    Eu rontai niste nuci.:))
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mai intra, dupa ce ai mancat un castron de galuste cu prune?! :))
      pup si eu

      Ștergere
  2. Mi-ai facut pofta, desi nu sunt o mare bautoare de cafea!
    Numai bine, Carmen, draga! Sa ai o saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cofetaria aici mentionata, are autorizatie de prajire a cafelei si obtine o calitate deosebita... hmmmm, orice bautor de cafea ii apreciaza si simte valoarea ;)
      Multumesc mult, o saptamâna placuta si tie, Vulpita draga!

      Ștergere
  3. mmm...cafea si ciocolata....maxim de delicios, parca simt asa o aroma venind dinspre monitor :))
    pup draga mea draga, o saptamana usoara iti doresc si o zi de luni care sa treaca repede repede! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. neîndulcita însa ;)) Nu seamana deloc cu ciocolata-fierbinte, care stiu ca iti place tie mult de tot.
      te pup si eu draga mea draga. O saptamâna usoara sa ai!

      Ștergere
  4. Eu am pentru ceai un vas asemanator,dar as bea o cafea din cand in cand,mai ales cu aroma de ciocolata.O saptamana buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ceaiul are tanina, cafeaua cofeina... nu e diferenta, decât de gust. Eu beau ceai, dar cu placere doar iarna. Cafea beau insa zilnic... fara cafea nu functionez :)))
      Un start bun în saptamâna!

      Ștergere
  5. O saptamana buna!! Cafeaua... super... delicioasa...trebuie sa fi fost!! Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alexa draga, blogul tau nu permite lasarea de mesaje?... nu gasesc casuta...
      O saptamana placuta si tie, iti multumesc mult pentru vizita!

      Ștergere
  6. Buna cafeaua aceasta trebuie sa fie! :) Filtrul e tare interesant! Oare nu s-or face filtre care sa faca o cafea buna si cu apa rece?! :)) Nu de alta dar pana se fierbe apa - fie-n filtru fie-n ibric... nu prea am rabdare - cand fac la ibric mai mereu imi da in foc si se duce ce-i mai bun! :)
    Pupici! Saptamana minunata sa va fie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) singura solutie in cazul in care nu ai rabdare sa fierbi apa, este cafeaua solubila. Aia se dizolva si in apa rece si in calda sau firbinte :)) Ce mai beam ness-Amigo cand eram studenta. Il preparam cateodata, cu pepsi :))) Ma simteam excelent, acum ma ia cu tremurat :)))
      te pup si eu. Noapte buna draga mea.

      Ștergere
  7. Sambata am fost la mall si chiar am vazut filtrul asta de cafea. M-am uitat la el si nu eram sigura cum functioneaza. Am crezut ca trebuie pus pe flacara ! Magazinul era Kichen shop. Data viitoare il cumpar.Vad ca ati avut o vacanta minunata. Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cafeaua este delicioasa, eu de fapt am baut multa vreme cafea preparata in mod asemanator - infuzata, sa spunem. Fierbeam apa si turnam peste o lingurita plina cu cafea, lasam sa se depuna zatul si apoi sorbeam cu grija... de multe ori imi ramanea zat pe dinti :))) Ma bucur ca fotografiile mele au elucidat misterul cafelei la filtru. Sunt curioasa cat costa. Eu am dat pe acesta 19 euro.
      pupici. Noapte buna, draga mea.

      Ștergere
  8. Cafea la presă - aşa îi zic eu la acest gen de preparare. Este bună, depinde cum este măcinată, să nu fie prea mare. De câţiva ani sunt fan înrăit al cafelei espresso. Mai puţină, tare şi bună! :-)

    RăspundețiȘtergere