joi, 28 august 2014

Cine pleaca la plimbare, pierde locul de onoare!

Sâmbetele si duminicile le încep de obicei pe terasa, la o cafeluta.
Înainte sa ma spal pe dinti, trec prin bucatarie si apas butonul standby al expressorului. Apoi, în camasa de noapte si cu picioarele goale ies în curte, ma asez pe balansoar si cu ochii între-deschisi, sorb licoarea aromata. Sunt momente divine!
Abia dupa prima ceasca de cafea ma duc la dus. Dupa ce ma îmbrac, ma întorc la locul meu pe balansoar si mai beau o cafeluta, admirând din locul strategic, gradina în floare.
Ieri însa când m-am întors de la dus... locul meu era ocupat! ☺ O minune de fluture "sedea" pe salteluta, savurând soarele diminetii!


Pâna când am fugit dupa aparatul de fotografiat, am gasit înaripatul-pictat lânga ceasca mea de cafea... Mare tupeist! ;) Dar nu l-am certat. Ne-am împrietenit! Mi-a facut loc pe balansoar, s-a mutat când pe umbreluta, când pe speteaza si mi-a pozat în diverse pozitii :))

M-am dus sa-mi mai pun de o cafea si m-a însotit pâna la usa bucatariei!

Ne-am întors la balansoar dar l-am plictisit cu insistenta mea de a-l fotografia. M-a privit mustră­tor din coltul ferestrei de la dormitor, apoi... si-a luat zborul spre florile ce-i sunt surori.

25 de comentarii:

  1. Mai, da' ce prieteni draguti vin pe la tine! :-)
    Numai bine, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) pre-anuntati sau ne-anuntati :)) toti sunt bine veniti la mine!
      te pup Vulpito :-*

      Ștergere
  2. Anumite momente sunt atat de emotionante, incat ii multumesti Domnului pentru darul facut. Efemerii fluturi sunt aceste daruri. Sa ai o dimineata minunata cu o cafeluta savuroasa si cu musafiri inaripati alaturi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exact asa gândesc si eu... De fiecare data când mi-e dat sa asist la asemenea mici frumuseti, multumesc în gând pentru faptul ca am sansa sa ma bucur de acele momente.
      te pup Sivia :-*

      Ștergere
  3. Ce moment frumos! Fluturasul a simţit că ai numai gânduri bune faţă de el şi te-a răsplătit cu prezenţa lui frumoasă şi prietenoasă. Şi cum să nu te bucuri de o asemenea companie?
    Când eram mic, cam ca Sara, un fluture exact ca cel din fotografie mi-a dat târcoale. Aveam o căciuliţă cu floricele şi mi s-a aşezat pe cap. Atunci am început să strig: "mă papă bâzdâgania!", aşa speriat eram de bietul fluturaş. Şi acum îmi pomenesc părinţii de întâmplarea hazlie.
    O zi frumoasă, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o amintire tare simpatica, Alex draga :)) Ce se va bucura Sara mai tânziu sa auda istorioara spusa de bunici, o data si înca o data, apoi se va bucura sa afle despre peripetiile ei :) Peste 20 de ani, se va amuza în continuare si abia va astepta sa poata povesti aceste întâmplari copiilor ei... Ce frumos este sa ai familie mare!
      O seara minunata si voua, Alex draga!

      Ștergere
  4. Ce rutina frumoasa pentru diminetile de weekend! Nu e de mirare ca fluturasul a vrut sa te insoteasca. :)
    Sa ai o zi frumoasa, draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zilele ce au trecut a fost racoare si a plouat des, astazi însa a iesit din nou soarele si acum e cald, asa cum trebuie sa fie vara :) Asa ca sper ca la weekend sa pot iesi din nou pe balansoar :)
      Te pup Raluca :-*

      Ștergere
  5. Cred ca fluturasului ii placea si cafeaua, de aceea ii tot dadea tarcoale. Nu bei cam multa cafea? Eu beau una singura si cu cofetta. Momentele simple sunt cele mai frumoase. Pupici, draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Totul este relativ, Ella draga :) ca beau sau nu cam multa cafea, cine poate preciza cu exactitate?! sunt multi care beau si mai mult dar si multi care beau mai putin, ca sa nu mai pomenim despre cei ce nu beau cafea deloc :)) Dar cafeaua pe care o beau imi face bine, sunt sanatoasa deci... savurez înca :))
      te pup si eu :-*

      Ștergere
  6. Gaza urmareste Drachenzähmen leicht gemacht. In cazul tau e Schmetterlingezähmen leicht gemacht. ;-) Lucky you! Ma intereseaza provenienta masutei de cafea pliante ;-) . Danke.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) ce mesaz frumos, pe trei limbi! :)))
      masuta plianta am cumparat-o de la Praktiker, dupa ce si-a anuntat insolventa. A costat 19 euro si ceva... A fost cred ca redusa... Mie mi-a parut rau ca s-a desfintat filiala din cartierul meu, dadeam rondul cu placere în raionul de gradinarit. Pupici si tie si lui Gâza :-*
      PS: pe 06.09 vin Marlene si Felix pentru o saptamâna în vacanta la noi.

      Ștergere
  7. Cum putea el sa-ti atraga atentia daca nu stand in locul tau, de vizite asa lungi eu nu am avut parte. Zi frumoasa, acolo in Bavaria! xoxo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu m-am minunat cât de prietenos a fost. Zau ca mi-a pozat mai mult de o ora! :)
      multumesc la fel, Mihaela draga! :-*

      Ștergere
  8. e clar ca iiplace sa fie remarcat si am eu asa un feeling ca stia el ca va fi subiect de admiratie pe blogul tau, pe merit, ce-i drept ca tare mai e delicat si frumusel! :)

    pup draga mea draga, faina sa-ti fie ziua! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) cred ca era prieten cu fluturele alb (despre care am scris saptamânile trecute) si cu bondarii de acum doua saptamâni :)) Mi-o fi mers vestea ca am agentie publicitara si lansez fotomodele :))
      te pup si eu draga mea draga :-*

      Ștergere
  9. Ce dragut! Ce mi-ar placea si mie sa-mi savurez cafeluta in gradina. Pff, poate anul viitor mi se indeplineste visul.
    Dupa-amiaza faina draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. toate la timpul lor, Larisa draga! voi sunteti tineri, aveti înca timp destul sa va impliniti visul!
      o seara fainta si tie!

      Ștergere
  10. ce fain! o asemenea întâlnire ţi-a bucurat tot weekendul! :)
    că tot de apropie... weekend plăcut draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaaa abia astept sa fie vineri ora 13 :)) Atunci începe weekendul pentru mine.
      Multumesc mult, Anastasia draga! :-*

      Ștergere
  11. ehe
    cred ca te pandeste de ceva timp! si hop a prins momentul cu soare...:)
    faine imagini!
    norocul tau ca nu ocupa mult spatiu....
    apropo de poveste si eu fac la fel in fiecare dimineata.....
    cafeaua mai intai de toate....
    apoi fac ce e de facut si iar o cafea de relaxare...:))
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
  12. Frumos inceput de zi, in gradina, la o cafea!
    Fluturasul o fi vrut sa-ti tina locul cald si, mai apoi, a vrut sa verifice daca e ok cafeaua pe care o savurezi! :) Apoi, s-a dus sa aib grija ca florile sa mai apara si anul urmator, sa aiba unde poposi... urmasii lui! :)
    Zile fericite va dorim, cu drag! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  13. Intrebarea este cine a fost mai norocos(oasa)?:))
    Tu ,ca nu ti-a baut fluturele cafeaua chiar daca a avut-o in fata,sau el ca s-a ales cu o sedinta foto gratuita?:))

    pupici si zile frumoase!
    Uite cum semanam!Si mie-mi plac asemenea fotomodele.:))

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu stiu de ce fluturele te-a insotit la cafea! A simtit bunatatea si bucuria ta in dimineata libera si a zis sa-ti faca o zi superba.Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce musafir frumos! :D Ma bucur ca l-ai pozat. Ador pozele cu fluturi si acesta a fost foarte bun sa stea cuminte si sa se lase pozat din atatea unghiuri.

    RăspundețiȘtergere