luni, 25 august 2014

Bandana

Cunoasteti termenul, nu-i asa? Bandana este un fel de batic cu sau fara cozoroc, ce tine parul strâns si apara capul de razele puternice ale sorelui în zilele de vara. Este folosita cu multa placere, atât de copii cât si de adulti.
La sfârsitul lunii iunie, am cusut pentru nepoteii vecinei mele câte o bandana cu saculet ton-în-ton :) A fost ideea ei si am folosit materialele ei, eu doar m-am oferit sa le confectionez.

Am amânat atât de mult postarea aceasta - pe care de altfel am promis-o Silviei, deoarece am sperat sa îi surprind într-o fotografie pe cei doi micuti, cu baticuturile pe cap, însa... nu ne-am sincronizat nicicum! Asa ca mi-am spus, pâna când nu trece vara de tot, sa va arat cât de usor se poate coase ceva dragut si folositor.

Se croieste un batic triunghiular, caruia îi aplicam un fel de cozoroc - o bucata de material în formă de semicerc, dublata cu întaritura din material de prelata. Basmaluta obtinuta tine parul acoperit si umbrește, protejând fața si ochii de razele puternice ale soarelui.
PS: Fotografiile sunt cam întunecate... pe mine ma apuca mereu noaptea, când încerc sa cos câte ceva... Tja, de la ora 7 pâna la ora 17 sunt la serviciu...

6 comentarii:

  1. superbe bandanele! faina ideea si de saculet! :)
    nu ai reusit sa le faci poza inca dar sunt sigura ca se va intampla... :)
    seara faina! pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. usor pentru tine, ca esti priceputa, pentru cei ca mine care au doua maini stangi...greu, tare greu...
    bandanele sunt tare frumoase si ideea cu saculetii e faina, tare rau imi pare ca nu i-ai prins pe micuti purtandu-ti creatiile, au fost adorabili, nici nu ma indoiesc de asta :)
    te pupacesc draga mea draga, sa ne mai arati ce mesteresc manutele tale pricepute!
    o noapte frumoasa iti doresc! :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar si fara cei doi micuti pe post de modele, bandanele si saculetii sunt minunate! Iti descopar un alt talent, cel al cusutului la masina, cu imaginatie, precizie si gust. Excelenta combinatia de culori. Am admirat si posetuta de "turta dulce", atat de inspirata, migalita si realizata cu atatea peripetii :). Pacat ca lipsa timpului nu-ti permite sa cosi mai mult, cu siguranta ai realiza lucruri unicat foarte frumoase! La anul la vara imi cos si eu o bandana cu cozoroc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Esti ca o albinuta de harnica!
    Copiilor sigur le-au placut creatiile tale!

    RăspundețiȘtergere
  5. Si mie-mi plac bandanele! Dar nu stiu cum se face ca-mi aluneca pe par! :))
    Talentule ce esti! :) Mie nu-mi ies bandanele! ori n-am rabdare sa potrivesc cusaturile unde trebuie ori... n-am talent! :)
    Spor la lucru!
    Imbratisari cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi plac tare saculetii. Si eu ma muncesc zilele acestea, cu masina de cusut.

    RăspundețiȘtergere