joi, 3 iulie 2014

Repaus

Campionatul Mondial de Fotbal - unul dintre cele mai importante evenimente sportive ale planetei - ofera miercuri si joi o mica pauza, atât sportivilor cât si spectatorilor ☺
Dupa încheierea meciurilor din optimile de finala, tabelul arata în felul urmator:

Trofeul FIFA al Campionatului Mondial - fabricat din aur de 18 carate și o bază din malachit - reprezinta stilizat două figurine umane care susțin globul pământesc.
Lupta pentru câştigarea mult râvnitului trofeu confirma talentul, tehnica de joc, norocul, ambitia, disciplina, fairplay-ul si devotamentul echipelor dar si nivelul relatiilor de prietenie stabilite între jucatori.
Meciurile sunt din ce în ce mai grele pentru ca întrecerea sportivă este disputată între cele mai bune echipe ale lumii! În competitie au mai ramas doar opt echipe si întâlnirile lor sunt programate dupa cum urmeaza, timpul înscris reprezintând ora României:
Pentru cine nu întelege tabelul, dar precum Diana, doreste sa învete ceva nou - va explic ca faza Campionatului Mondial la care am ajuns se numeste "Sferturi de finala" -  deoarece sansa de a câstiga titlul se împarte la patru. Cu alte cuvinte, vineri si sâmbata, vor avea loc patru meciuri, câte doua în fiecare zi. Vor rezulta patru echipe câstigatoare.
Aceste echipe vor juca în etapa de semifinala - numita asa pentru ca sansa de a câstiga trofeul se împarte acum la doua meciuri - sustinute marti si miercuri, saptamâna viitoare. Vor rezulta doua echipe câstigatoare si doua "batute".
Cele doua echipe care vor pierde ("batutele"), vor juca ultimul meci din CM în asa numita "Finala mica" (sâmbata, 12 iulie) si premiat va fi doar Locul 3 - în fotbal nu se ofera mentiune speciala ☺
Cele doua echipe câstigatoare intra în "Finala mare" si meciul care va decide cine va fi Campioana Mondiala 2014 si respectiv Vicecampioana, se va juca duminica, pe data de 13 iulie.
Va fi ultimul meci al acestei editii CM - cea de a douazecea, dupa care lumea fotbalului se va linisti pentru o vreme. Urmatorul Campionat Mondial va avea loc în anul 2018 si tara gazda va fi Rusia.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salutari microbistilor si participantilor la Miercurea fara Cuvinte 27 (02.07.2014):13 Angi, Spunsieu, Irina, Oana Clara, floarea, Silvia, Liviu, Cristi, Leovi, Poteci de dor, ina, OFZ, Nima, Fairytale, Anca, addicted, florentin, Mihaela Dămăceanu, Zina, Ghindaa, *ELENA*, Morisca, CipBtro, Angela I.E., Nymphetamine, Vulpita, Diana, Ileana, Leovi, pandhoraa, Catalin, geanina, Lumea lui Alexandru, DomnuIo si Steliana!

11 comentarii:

  1. Noroc de-al meu ca altfel, iti spun sincer, m-as fi pierdut si eu in tabele si tabelute. :))
    "tara gazda"*, ai scris garda. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))mie tabelul mi se pare atat de simplu, dar poate ca e "defect" profesional. Sunt invatata sa gandesc schematic, sa comprim si sa exprim date vaste in grafice si schite.
      Tabelele de aici sunt concepute de echipa google :) Eu doar le-am tradus din germana. Multumesc pentru atentionare, de cand cu tastatura asta pe care ating cu un varf de deget, mi se intampla des sa ating litera vecina ;))

      Ștergere
  2. acum, sa vezi emotii! :))
    va tin pumnii, si lui Minnie la fel...am eu asa un feeling ca tot se vor confrunta Germania si Olanda...
    pup draga mea draga :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Olanda e tare! mie mi-e teama ca Germania nu trece de sferturile de finala... Bineînteles ca speranta moare ultima :)) Multumesc draga mea draga, pentru gandurile tale bune :-*

      Ștergere
  3. Oho! :))) Multumesc de info! Ma incurc mereu la "sferturi", "semifinale", "finala mica si mare"... :)) La tenis ma incurc si la scor! Deci Agentina a ajuns "in sferturi" si va bate Belgia. ;)
    Vazand Argentina aici am cautat pe Google cand a fost campionatul in care Argentina a batut RO (probabil ca a caftit-o si alta data, dar nu tot in CM)... In 1994. Voiam sa stiu deoarece atunci s-au suparat baietii pe mine pentru ca "tineam" cu Maradona si de cate ori ziceam "acum inscrie", un argentinian inscria in poarta RO. :) A fost ultimul meci pe care l-am vazut intreg si aproape ca ma molipsisem cu "microbul" - dar nici atunci nu intelegeam ce si cum cu sferturile si altele; stiam doar cine joaca si cand... :)
    Mi-a placut sa ma orientez pe blogul tau despre una despre alta! Sa castige cei mai buni! ;)
    Imbratisari de la grup, cu drag! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) care va sa zica, trebuia doar sters un pic praful, asternut pe cunostintele tale despre fotbal :))) Ai exprimat însa un adevar: nu interesul pentru fotbal (sau pentru altceva - literatura, excursii, pictura sau mai stiu eu ce altceva) lipseste ci ANTURAJUL lipseste! cand erai cu cercul tau de prieteni tineati pumnii pentru o echipa sau alta, povesteati despre Cioran sau despre muzica, pentru ca omul are nevoie de societate. Noi nu putem exista singuri, avem nevoie sa ne plangem necazul pe umarul cuiva, sa povestim despre un succes sau despre o realizare. Cand ne bucuram alaturi de persoane care simt la fel, atunci bucuria este de zeci de ori mai mare :) La fel si cu un necaz, daca povestesti cuiva, parca povara care-ti apasa imima s-a mai ridicat si incet incet, gasesti sensul iesirii din tristete.
      Imi amintesc ca primul campionat mondial de fotbal pe care l-am trait ca "microbista" a fost în anul când italienii au castigat titlul. In grupul meu de prieteni de atunci aveam si o italianca - Grazia... Mama-mama cat patos punea in discutiile noastre pe marginea meciurilor :))) Atunci habar nu aveam cine si ce... nu ma interesa deloc, dar prin prieteni am inceput sa iau cunostinta despre una si alta si mi- a placut :)
      Anul acesta eu sunt respónsabila sa completez tabelul pe care-l avem lipit in birou. Toata lumea se bazeaza pe datele corecte pe care le introduc in tabel, asa ca nu pot sa ii dezamagesc :))) La pauza de cafea, nu discutam altceva decat despre meciuri :)) Oooo, la inceputul CM tabelul a fost mult mai complicat, acum este din ce in ce mai mic :)
      Trebuie sa rad - astazi am venit acasa cu un set-de-facut-galerie :)))) Trebuie sa il fotografiez si sa îl prezint, e mortal :)) Toba, tamburina si fluierice - Le-am primit la iesirea din firma - cica "sa ne sustinem echipa, maine, la meciul din sfertul de finala" :)) Asa ca, vezi - exact ce spuneam - aici in lumea in care ma învârt, nu as fi avut cum sa nu devin "microbista de Campionat Mondial " :)))
      o seara faia - pupici si de la noi :-*

      Ștergere
  4. ehe, emotii din ce in ce mai mari....:)
    mai e un pic si se termina si treaba asta cu fotbalul! :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stiu ca tu abia astepti sa se termine :))
      (un banc inventat pe tema iesirii Italiei din campionatul mondial: S-a lansat noua pizza, nu Pizza Quatro Stagioni ci Pizza Endstatione ☺ Stai sa vezi maine ce bancuri se vor face cand va zbura Germania!)

      Ștergere
  5. Sunt pe langa fotbal, noroc ca si al meu sot nu se uita, asa ca suntem total paraleli cu cine, ce, cand joaca pt aceasta faimoasa cupa. Stiu, rusinica noua :)) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai nu e nicio obligatie :) Fiecare e liber sa-si petreaca timpul liber cum ii place mai bine.
      cu siguranta insa ca daca Romania s-ar fi calificat, ar fi fost altul spiritul :)
      o seara faina. Pupici :-*

      Ștergere
  6. GERMANIA A CÂSTIGAAAAAAAAT! GERMANIA ESTE ÎN SEMIFINALA! ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

    RăspundețiȘtergere