marți, 8 iulie 2014

Generatiile se schimba, valorile nu pier niciodata

pentru rubrica "Meloman pentru o zi"
Cântaretul american Michael Johnson (născut la 8 august 1944, Colorado), interpret de muzica pop, country & folk, compozitor și chitarist, este destul de putin cunoscut international. S-a remarcat în anul 1978 cu piesa "Bluer than blue" devenita hit imediat dupa lansare si prin duetul interpretat cu Sylvia - "I love you by heart", deasemenea un hit, al anului 1985.
Artistul a editat 18 albume,  fiecare din ele continând câte cel putin o bijuterie muzicala, însa la vremea respectiva, publicul a fost jgârcit cu aclamațiile și aplauzele...
Dupa 27 de ani de la lansarea albumului "Dialogue"(1979) apartinand lui Michael Johnson, câtareata filipineza de pop / R & B - Nina, a prelua piesa "I'll always love you" si a transformat-o în hit international.

Niña Girado (nascuta la 1 noiembrie 1980, Pasay City) este supranumita "Soul Siren", datorita abilitatilor ei vocale ce au determinat specilaistii sa redefineasca termenul "soul". Atât modulatiile vocii cât si gama de note - de la cele mai joase la cele mai înalte, în care artista poate interpreta cu deosebita usurinta,  face ca Nina sa se numere printre renumitele soprane de coloratură ale lumii.
Videoclipul "I'll always love you" regizat de Jessel Monteverde în februarie 2006, a fost lansat de  casa de discuri Warner Music Filipine. Nina a inregistrat piesa pentru o promotie a filmului romantic "I Will Always Love You" (protagonisti Richard Gutierrez si Angel Locsin).
În anul 2010, piesa a fost inclusa pe albumul de compilație al Ninei - "Diamond: Greatest Hits 2002-2010".

19 comentarii:

  1. Am crescut cu muzica lui...chiar daca nu am fost si nu sunt un fan inrait mi-a placut si imi place sa ascult melodiile sale...
    O alegere de meloman!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur mult ca iti este cunoscut numele lui Michael Johnson! o adevarata surpriza.
      iti multumesc! :)

      Ștergere
  2. Nu ştiu ce să spun decât că sunt de acord cu titlul. Dar pe Michael Johnson nu îl ştiu şi nici piesa nu o pot asculta aici. Şi îţi trimit o îmbrăţişare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pupici si imbratisari trimit si eu spre tine. Abia astept sa ajungi acasa si sa-mi spui parerea ta in legatura cu aceste doua interpretari :)
      o zi de lucru usoara, draga mea!

      Ștergere
  3. Bună CARMEN!
    Frumoase amândouă,îmi plac!
    O zi minunată îți doresc!
    Îmbrățișez cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur mult, Elena draga!
      iti multumesc si iti doresc deasemenea o zi minunata! :-*

      Ștergere
  4. Frumoase piese, multumesc!
    Dar vad ca azi am cazut cu totii in butoiul cu melancolie. O fi canicula de vina???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) la mine in oras tocmai a plouat... dupa o luna de canicula!

      Ștergere
  5. Imi plac ambele piese ,deosebite alegeri !
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Country ascult oricand cu placere :) Prelucrarea pop este frumoasa, dar parca mai bine suna din struna si vocea lui Michael Johnson. E ca si cum as compara Garth Brooks si al sau "If Tomorrow Never Comes" cu interpretarea lui Ronan Keating. E frumos, dar... nu-i tot aia. Te pup si-ti multumesc pentru muzica buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mie imi plac foarte mult ambele variante, nu as putea decide care mai mult. Fiecare artist are un timbru special si vocile transmit in ambele variante multa multa emotie.
      Cât despre "If Tomorrow Never Comes"... iubesc vocea lui Ronan Keating!
      pup si eu. Zi faina!

      Ștergere
  7. Nu am ascultat pana acum! Imi plac ambele interpretari . Parca as inclina totusi spre sensibilitatea Ninei!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur mult ca iti plac cele doua variante si îti multumesc ca ne-ai impartasit parerea.

      Ștergere
  8. Frumoase voci ai ales, nu-i cunosteam!

    RăspundețiȘtergere
  9. In preferintele mele, intre cei doi castiga detasat interpretarea lui! :) In general nu prea-mi plac femeile care canta, daca n-au voci usor mai groase, mai... puternice... ca pentru rock. :)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere