joi, 17 iulie 2014

Cea mai importanta femeie a Lumii


Prima Doamna a Europei, cancelarul federal al Germaniei, a împlinit astazi vârsta de 60 de ani. Conform clasamentul anual întocmit de Forbes, doamna Angela Merkel a fost desemnata "cea mai puternică femeie a lumii 2014" - pentru a patra oară consecutiv şi a noua oară în decurs de 11 ani.
Aflta la Bruxelles la summit-ul european pe tema nominalizărilor la conducerea UE, domna Merkel a primit primele felicitari de la liderii europeni în cadrul conferintei de presa care întâmplator s-a întins pâna târziu, dupa miezul noptii... Chiar daca summitul s-a încheiat fără alegerea numelui celui care ar urma să conducă pentru următorii cinci ani Consiliul European, oficialii UE au îmbinat problemele politice cu cele private si i-au oferit Angelei Merkel un buchet de flori și șampanie, i-au cântat „La mulți ani!”si i-au daruit un tricou-oficial al echipei nationale germane de fotbal, încarcat cu semnaturi. "Dar nu autografele jucătorilor de fotbal, ci ale participanții la Consiliul European", a completat președintele francez François Hollande.
Pentru a obținute consensul cu privire la nominalizările pentru conducerea Uniunii Europene, șefii de stat și de Guvern ai UE se vor reîntâlni la sfârșitul lunii august.
PS: Începând de ieri, în  Fortaleza - Brazilia, se desfasoara al șaselea summit al țărilor BRICS, ce urmează să semneze un acord prin care vor înființa o bancă alternativă a Băncii Mondiale şi a Fondului Monetar Internaţional. 

17 comentarii:

  1. La multi ani! Sa fie sanatoasa! Oamenii ca ea ajung sa isi petreaca multe momente importante / deosebite din viata mai mult inconjurati de straini (banuiesc, totusi, ca multi ii sunt si prieteni), dar au parte si de multe surprize faine! Evident, ignor voit stresul la care sunt supusi liderii puternici ai lumii! :)

    Oh! O noua banca mondiala si FMI (doua la pret de una, ca la promotii) mai lipsea Lumii... Dar cand e sa fie, este... :) Cei care conduc statele se infig la credite ca oricare muritor, doar ca ei isi termina mandatele si nu le pasa din ce vor fi platite creditele iar muritorii de rand muncesc sa le plateasca... Solutiile de moment - cum sunt imprumuturile - mai mult dauneaza, pe termen lung...
    In fine! :))
    Iti doresc - va dorim! - o seara minunata! Imbratisari cu drag, de la grup! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. oricât de mult se fac glume pe seama ei - ca poarta permanent sacou la trei nastrui, ca anul trecut pe când se plimba cu schiurile la viteza melcului a reusit sa se accidenteze, ca face grimase hazlii, ca atunci când vorbeste îsi împreuneaza mâinile prin alipirea degetelor sub forma de triunghi cu baza în sus, si altele si altele - este personalitatea cu care nemtii se identifica asa cum nu au facut-o cu nici unul din cancelarii federali de pâna acum! Angela Merkel si-a serbat ziua de naștere din vârful de popularitate.

      va pupam si noi si va dorim weekend placut si racoros (la noi sunt calduri de 32-36°C)

      Ștergere
    2. Diana, un punct de vedere pertinent pentru FMI, apropo de cei care se imprumuta impovarand populatia la ani grei de plati... dar asta e

      Ștergere
  2. Am reusit sa deschid foto mare si am vazut chipul Primei Doamne a SUA si mi-am amintit un banc… :) Poate nu-l stii sau, poate, nu-l stiu toti cei care vor trece pe aici.

    Obama si sotia lui erau la o masa intr-un restaurant de lux. Ospatarul care ii servea era un fost iubit al sotiei. Obama, mandru, ii zice sotiei:
    - Vezi, draga, daca te casatoreai cu el acum erai sotie de ospatar.
    Ea, zambind cu gratie, raspunde:
    - Nu, draga, daca ma casatoream cu el acum el ar fi fost presedintele.

    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. excelent banc! :))
      este demonstrat faptul ca în spatele oricarui barbat puternic exista o femeie si mai puternica ☺... însa ma întreb, cine sprijina cea mai puternica femeie din lume? Sotul ei - Joachim Sauer, este profesor de Chimie Fizică și Teoretică la Universitatea Humboldt din Berlin...

      Ștergere
  3. Un exemplu, un model pentru toate femeile lumii este aceasta doamna. Este o femeie puternica, merita tot respectul din lume!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. a terminat liceul cu 1 - nota maxima, pe linie! A terminat facultatea si toate urmatoarele studii cu "sehr gut" calificativul maxim... A intrat în politica si a ajuns în vârful piramidei... Este o cariera de admirat!

      Ștergere
  4. Plină de superlative Germania: cea mai puternică economie a Europei, cea mai importantă femeie a Lumii, cea mai bună echipă de fotbal şi cea mai dragă Carmen din Lume.
    La mulţi ani doamnei cancelar, merită toată consideraţia noastră, este o femeie remarcabilă! Ar merita şi ea un film, nu doar regina Elisabeta. Seară frumoasă vă doresc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt numai cateva minute de cand am urmarit stirile referitoare la cea mai cea"femeie" din lume.Jos palaria! Tu esti dupa ea, pentru mine in Germania.Sper ca nu te superi? Glumesc.Te pup cu drag,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga Floarea, esti o dragalasa :-* Te pup si iti doresc o vacanta placuta lânga "cea mai dulce Thea din lume" :)

      Ștergere
  6. Carmen mi-a placut foarte mult cum ai descris aceasta zi onomastica importanta pentru nemti.
    Doamna Merkel dovedeste inca o data puterea statului German.
    Imi venea sa zambesc cu gandul la cadoul tricoul inscriptionat cu echipa nationala... un motiv in plus de mandrie nationala.
    Un mapamond a asistat la victorioasa si valoroasa echipa.
    Spiritul, traditia si seriozitatea germana da roade, pana la urma. Poate fi un model pentru multe state. Si intr-adevar se potriveste zicala ca fiecare popor are conducatorii pe care ii merita
    La multi ani

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ancuta, nu a fost ziua în care d-na Merkel si-a serbat numele, ci ea chiar este nascuta pe 17 iulie 1954.
      Tricoul, un simbol pentru CM de fotbal proaspat câstigat de nemti nu a fost singurul apropo :)) Cica sedinta a început cu o minge de fotbal pe masa prezidiului, care a zburat spre locul Germaniei :)) Râd si ei si fac glume, ca tot oameni (aproape)ca noi sunt si ei :))
      Da... si eu am descoperit muuuuuuulte deosebiri intre modul de a gândi si felul de a fi al nemtilor vizavi de români. M-am schimbat si eu foarte mult... Locuiesc aici de 14 ani.
      te pup. O seara buna!

      Ștergere
  7. Eu zic asa: m-ar bucura daca s-ar consulta (si) cu lideri romani simpatizati de sus-semnatul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu m-as bucura ca ideile liderilor politici români sa aiba o mai mare greutate in deciziile lumii...

      Ștergere
  8. Multumesc draga Carmen pentru detalii. O admir pe Angela Merkel, cu adevarat Prima Doamna a Europei, iar decand am vazut-o intr-o poza din tinerete cu niste prietene, facand nudism, o simpatizez mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. agenda zilelor ce au precedat ziua de nastere a Angelei Merkel a aratat cam asa:
      - 12 .7 interviul lunar la televiziunea ZDF, apoi îmbarcarea în avion spre Rio de Janeiro (9 ore de zbor)
      - 13.7 a sustinut echipa nationala de fotbal din tribunele stadionului, apoi a participat la decernatea premiilor. A luat parte la petrecerea din vestiarul campionilor, acceptând si sedinta foto spontana.
      În cursul aceleiasi duminici, Merkel a avut doua intâlniri la nivel de presedinti de stat: mai întâi s-a întâlnit cu Vladimir Putin pentru a discuta despre criza din Ucraina, cu intentia de a media conflictul armat din zona, apoi s-a intâlnit cu Ollanta Humala Tasso - presedinta statului Peru si au abordat tema protejarii climei în asa numitul proiect "Petersberger Klimadialog" - pregatind urmatoarea conferinta mondiala ce va fi gazduita în 2014 de Peru.
      14.07 - zbor spre Berlin si participarea la a cincea întâlnire "Petersberger Klimadialog" unde Merkel a tinut un discurs în legatura cu pozitia Germaniei vizavi de tema protejarea climei la nivel mondial.
      15.07 - teleconferinta cu presedintele Ucrainei, Petro Poroschenko , zbor spre Dubrovnik - Croatia, unde doamna Merkel a fost invitat de onoare la un summit al tarilor balcanice: Albania, Serbia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru și Bosnia-Herțegovina, Croația și Slovenia.
      16.07 - telefonat cu presedintele SUA, Barack Obama, în legatura cu afacerile de spionaj americat dezvaluite luna aceasta de autoritatile germane.
      Urmeaza Bruxelles, participarea la summit-ul european pe tema nominalizărilor la conducerea UE, cu discutii pâna dupa miezul noptii...
      17.07 Aniversarea zilei de nastere - petrecere în Berlin unde a fost asteptata de 650 de musafiri.

      O Doamna deosebit de activa...eu am transpirat doar pâna când am scris... :))

      Ștergere