marți, 22 iulie 2014

Care-i treaba?

pentru rubrica "Meloman pentru o zi"
"What's up?" este titlul de succes al formatiei rock si rock-alternativ "4 Non Blondes" scris în anul 1992 de Linda Perry, lidera acestui grup (grup ce a existat din anul 1989 si pâna în 1994). Melodia a avut deosebit succes, ajungând rapid pe primele locuri în topul multor tari. În Brazilia, Polonia, Austria, Elveția, Suedia, Germania, Irlanda, Norvegia și Olanda, melodia a ocupat pentru mai multe saptamâni locul întâi
Cu toate ca întrebarea care se repeta în refren este "What's going on", piesa se intituleaza totusi "What's up?" deoarece autoarea a vrut ca nu cumva melodia sa fie confundata cu "What's Going On" compusa de Marvin Gaye.
În legatura cu ciudatul nume al formatiei  "4 Non Blondes", se spune ca a fost ales spontan, într-un parc unde membrii grupului s-au întâlnit pentru a discuta despre întemeierea formatiei. Linda Perry, Shaunna Hall (chitara), Christa Hillhouse (bass) si Wanda Day (percutie) au mâncat pizza si resturile le-au pus lânga ei pe banca, în carton. Copiii unei familii care se plimba în parc, au cerut resturile sa hraneasca ratele de pe lacul din apropiere. Întrerupti din discutii, cei patru muzicieni i-au privit pe cei patru membrii ai familiei care erau... foarte blonzi, si  în comparatie, ei fiind "4 ne-blonzi",  au hotarâr ca acesta sa fie numele formatiei! ☺
Linda Perry (n. 1965) a evoluat pe scena muzicii atât cu formatia "4 Non Blondes" cât si cu proiecte solo, iar în prezent este producator al unor piese din repertoriul Christinei Aguilera ("Beautiful"), Gwen Stefani ("What You Waiting For?"),  Adam Lambert ("A Loaded Smile"),  Grace Slick ("Knock Me Out"), Pink ( albumul Missundaztood), Faith Hill (albumul Cry), Courtney Love, Kelly Osbourne, Alicia Keys, Celine Dion, Blaque, Sugababes, Enrique Iglesias, Lillix, Robbie Williams, James Blunt și multi-multi altii.
Linda Perry este casatorita cu actrita Sara Gilbert (n.1975).

Probabil ca pe interpretii coverului îi cunoasteti deja ☺ În urma cu doi ani, Jorge Narvaez (24 ani) și fiica sa, Alexa (6 ani) au facut furori pe YouTube cu videoclipul "Home" (Edward Sharpe), care a înregistrat într-o saptamâna peste un milion de vizualizari (între timp videoclipul a cumulat mai mult de 7 milioane de click-uri). Jorge - pe atunci student, este divortat si este tatal a doua fetite - Alexa & Eliana (3 ani). Cei trei sunt o adorabila familie de cântareti! :))

10 comentarii:

  1. Foaaaarte fain! Scriu despre primul video... pentru ca de la al doilea... "plug-in a fost inchis din cauza unui defect" :( si ma tem sa insist pentru ca s-ar putea sa se blocheze PC-ul...
    Imi place vocea ei! Cam genul acesta de femei cantarete imi plac. :) Poate pentru ca-mi place... rock! :)

    Multumesc pentru info! :)
    Ziua minunat sa o petreci! Pupici cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata Diana draga!
      Ce pacat ca nu ai putut vedea ultimele 3 videiclipuri.... fetitele dunt atat de dulci....wow!
      4non blondes cu acest hit a fost ceva iesit din comun, nu doar melodia si textul ci si aspectul celor 4 a fost pentru romani extrem, indraznet, ne mai vazut la acea vreme :))
      sa aveti o zi cu soare ( daca nu pe cer, atunci cel putin in suflet)

      Ștergere
  2. Uf, nici eu nu pot vizualiza filmuleţele aici. Doar acasă, pe seară. Dar îmi place şi să citesc informaţiile tale, enciclopedie dragă ce-mi eşti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela draga, neaparat sa vezi videoclipurile cu cele doua surori :)) sunt atat de dulci! Nu prea au ele voce, dar cata cu atata patos ;))
      te pup draga mea, multumesc pentru cuvintele tale :-*

      Ștergere
  3. Buna dimineata Carmen! ♥
    "4 Non Blondes" sunt preferatele mele, pe ceilalti nu îi stiu...
    Copilele sunt tare dragute, mi-au amintit de Cleopatra Stratan :))).... Ghita! :))))
    pupici si o zi faina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ziua buna, Minnie draga! Acum am o pauza mica si am intrat fuguta :)
      Videoclipurile imi amintesc de fetilele mele ;)) tot cam asa erau - cea mare a tot stiutoare si foarte sigura pe ea, cea mica atenta sa o copieze, insa adaptat... si ea avea personalitatea puternica. Exact ca micuta, atunci cand dansau spre exemplu, Raluca nu se lasa deranjata de nimic... isi urma mai departe ritmul ;))) Am si eu filmari video si radem cu lacrimi de cate ori le vedem.
      Te pup draga mea. O zi placuta! :-*

      Ștergere
  4. Stiam melodia si imi place foarte mult, nu stiam de familia de talente. Nu stiu de ce mi-au dat lacrimile, sunt teribile cele mici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si mie îmi plac micutele... Este de admirat armonia acestei "jumatati de familii"... Parintii sunt divortati, insa legatura tatalui cu fetitele este fenomenala!
      Mamarutele sunt atât de scumpe! :)) este ceva magic, nu-i asa?

      Ștergere
  5. Am ascultat melodia cu Home, cele doua fetite sunt delicioase, si voce si prezenta artistica. Foarte frumoasa alegerea ta! Seara buna, draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) siiiiii? pe care o vrei de nora, pentru Bubu al tau? :)) Seara faina si tie, Ella draga!

      Ștergere