joi, 10 iulie 2014

Avem voie sa mai visam

...pâna duminica, la titlul de Campioni Mondiali.
Daca visul se va împlini, atunci fotbalistii din "goldene Generation" - Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Lukas Podolski, Per Mertesacker și Miroslav Klose, îsi vor putea încheia încoronati, cariera de fotbalisti-profesionisti. Acest nucleu de baza al echipei nationale, participa la al treilea Campionat Mondial, fara însa a fi reusit pâna acum sa câstige mai mult decât titlul de vicecampioni (2002) si de doua ori locul 3 (2006, 2010). Pentru CM2018 probabil ca vor fi prea în vârsta pentru a mai avea sansa sa joace titulari în echipa nationala (Philipp Lahm - 30 ani, Bastian Schweinsteiger, Lukas Podolski si Per Mertesacker - 29 ani, Miroslav Klose - 36 ani), deci dictonul saptamânii este "acum ori niciodata!"☺
Oricum, meciul de ieri seara - între detinatoarea titlului de campioana mondiala 2010 si echipa germana, s-a înscris în istoria fotbalului mondial! La fel cum si golul marcat de Klose (în minutul 23), l-a adus pe acesta în fruntea clasamentului "golgheterilor tuturor timpurilor" cu 16 goluri marcate la Campionatele Mondiale!
Google a pregatit un superb doodle cu aceasta ocazie, incluzând saltul caracteristic lui Klose dupa marcarea unui gol.


Emotionante au fost dupa meci si interviurile cu fotbalistii, însa secventele filmate spontan pe stadion au fost absolut impresionante! Spre exemplu, un suporter brazilian, a tinut în mâna pe timpul meciului, o copie (fan-articol) a trofeului FIFA. La finalul meciului, s-a dus în tribuna suporterilor germani si cu lacrimi în ochi dar zâmbind blând, le-a oferit pretioasa mascota!
Statele Unite ale Americii au facut deasemenea o surpriza echipei germane! Pentru a transmite felicitari pentru minunatul meci, Empire State Building a fost luminata în culorile steagului german: negru, rosu, auriu - întreaga zi de miercuri! Asemenea onor se acorda Germaniei o singura zi pe an, de Ziua Nationala (3 octombrie) - de data aceasata, o exceptie!
Un alt record doborât prin meciul de aseara a fost cota de vizionare! Începând din anul 1992 de când s-au introdus metodele moderne de masurare a audienței si de apreciere a numărului de oameni ce urmăresc, audiind sau vizionând ca ascultători sau telespectatori, emisiuni radio sau tv, recordul absolut a fost stabilit cu meciului Germania - Spania (0-1) din semi-finala Cupei Mondiale 2010 cu 31,1 milioane de telespectatori germani! Azi-noapte, recordul a fost doborât! 32,57 milioane de telespectatori germani au urmarit meciul din semifinala, Brazilia - Germania (1-7)! Sunt curioasa în toata lumea câte milioane au privit meciul?!
Astazi s-a jucat cel de-al doilea meci de semifinala si astfel soarta a decis ca Germania sa întâlneasca Argentina [Olanda-Argentina: 0(2) - 0(4) ] în meciul pentru disputarea titlului de Campioana Mondiala 2014, duminica 13.07.
Sâmbata (12.07), echipa Brazilei si echipa Olandei vor juca pentru locul 3.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pingback participantilor la Miercurea fara cuvinte (28/2014) : Steliana, DomnuIo,Gianina, Leovi, Raluca, Daurel, Pauza de ceai, Fairytale, Iulisa, Iuliana, GabiA, Sorin , axasport, Cristi, Irina, Foto de inginer, Poteci de dor, Grişka, addicted, Oana Clara, Bialog, Nima, MARIA, OFZ, axxapro, Ghindaa, Raluca M, *ELENA*, In balon, Zina, Morisca, Mihaela Dămăceanu, CAMARAS DE LUMINI, Ileana, Vulpita, Catalin, pandhoraa, Geanina, Liviu, Lumea lui Alexandru
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
UPDATA:10.07 -ora 23:24. Am gasit un videoclip despre momentul mai sus citat, în care un suporter brazilian, ofera mascota- Trofeul FIFA unei tinere din Germania. În videoclip se spune ca brazilianul (se numeste Clovis Acosta Fernandes, are 59 de ani si este un fan renumit al Braziliei), ar fi spus "Ia-l în finala! Dupa cum vezi, nu este usor, dar îl meritati! Felicitari!" ("Take it to the final! As you can see, it is not easy, but you deserve it, congratulations!")

23 de comentarii:

  1. Credeam ca se va califica Olanda in finala. Pentru Germania e mai bine ca va juca finala cu Argentina, Olanda mi s-a parut mai buna la acest campionat.
    Jucatorii germani care au in jur de 30 de ani sigur se vor retrage din echipa nationala dupa aceasta competitie, este ultima ocazie pentru ei sa castige titlul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie mi-a parut rau pentru Olanda... il smpatizez mult pe Robben, care joaca de fapt in München, la FCBayern. Mi s-a rupt sufletul când la sfarsitul meciului, jucatorii olandezi erau cu lacrimi in ochi... Familia lui Robben era in tribuna oficiala si baietelul plângea cu urlete. Nu de micutul rasfatat (învatat probabil sa primeasca tot ce îsi doreste - acum... nu a primit titlul de "fiul campionului mondial"!) mi s-a rupt inima, ci pentru ca tatal lui a venit pana în fata locurilor, dorind sa îl consoleze pe cel mic. Acesta însa si-a îndesat capul în umarul mamei si nici nu a vrut sa-i adreseze o privire! Cred ca s-a mai prabusit o data lumea pentru Robben! A privit cu lacrimi în ochi si neputincios, s-a retras lânga coechipieri. Tare m-a emotionat privirea lui!....
      Pentru Robben acest CM a fost probabil ultimul la care participa titular de joc...

      Ștergere
  2. Felicitari pentru acea incomensurabila victorie :)
    uimire, agonie, de la agonie la extaz.
    mi s-a parut foarte interesant acest onor al tricolorului german pe Empire Building

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si pe mine m-a surprins... confuze sentimente insa. Am privit cadoul sceptica :)) la noi zilele acestea este mare scandal in ministerul de externe, unde se pare ca doi angajati - pozitii mari, au servit serviciile de spionaj american! Asa ca.... am privit cladirea ca pe Calul Troian :)))

      Ștergere
  3. bafta Germaniei!
    meciul cu Brazilia a fost epocal!!
    imi pare rau pentru Olanda dar ce ma faceam eu cu tine si cu Minnie daca ajungeau amandoua in finala? :))
    te pupacesc, zi faina sa ai draga mea draga! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi pare rau pentru Olanda / pentru Robben in mod special!
      Apropo, oare ce o fi cu Minnie?! Sper sa fie sanatoasa!
      Ziarele germane au scris astazi ceva dragut referitor la meciul Argentina-Olanda, cica de aceea au jucat asa fara elan, pentru ca niciuna nu a vrut sa ajunga sa joace impotriva nemtilor ;)))

      Ștergere
  4. Suntem alaturi de echipa Germaniei in finala! Si le uram "Viel Erfolg!" Si uite-asa unele vise au sanse mari sa devina realitate :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat, visul Argentinei si al Germaniei sunt la un meci distanta sa devina realitate...visul Braziliei si al Ilandei s-a naruit pentru urmatorii patru ani.
      Dankeschön liebe Alina! :))

      Ștergere
  5. Saracii brazilieni: au ramas si fara mascota :)
    Ca sa-i bateti pe argentinieni trebuie jucat cu mingi pe sus, ca-s mai marunti si nu ajung la toate. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) mascota ca mascota, dar de marti seara, brazilienii umbla nauci. La fel ca si fotbalistii, nici suporterii nu au fost pregatiti psihic pentru o infrangere. Socul e inca mare!

      Ștergere
  6. Draga mea,sper ca visul vostru să devină realitate,Hai Germania!
    O zi pe placul tău,CARMEN!
    Pupicei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Elena draga! :) Toi, toi, toi - obisnuiesc sa spuna nemtii cand vor sa ureze cuiva ca totul sa decurga cu succes, fara surprize neplacute.
      o zi minunata si tie! :-*

      Ștergere
  7. Mare "fotbalista" se ascunde pe-aici...Dorintele arzatoare se implinesc...SUCCES!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah , zau ca nu sunt microbista! I sa Campionatul Mondial este ceva ce intereseaza intreaga Germanie! Zau ca daca ai locui aici, ai vedea cum esti cuprins de febra meciurilor!
      Hahahaha, astazi scria un cotidian la rubrica de finante cum ca s-a facut un studiu si ca rezultatul Campionatului Mondial influienteaza moralul natiunii si imbunatateste situatia economiei! Zau, nu este gluma! Se spune ca influentele acestea benefice sunt absolut vizibile la Bursa!

      Ștergere
  8. Nu am urmarit deloc campionatul, n-am timp nici macar sa urmaresc o stire. Dar de visat cu totii visam, sa castige cei mai buni atunci! Seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa înteleg ca si atunci cand ai comentat la articolele de pe blogul meu nu ai citit informatiile?!

      Ștergere
  9. multa bafta!
    eu chiar nu-mi fac griji pentru Germania asa ca pune sampania la rece... :)
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu se stie niciodata cum se mai naste pâna duminica unul sau doi Messi :) Doar cu Lionel Messi nu ajunge sa tii piept "unșpelui" german, dar... totul este posibil!
      Daca va fi sa fie, te invit la o cupa cu sampanie, promit!
      te pup si eu

      Ștergere
  10. Am aflat din postarea ta anumite intamplari emotionante si semnificative.
    Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu îti multumesc si ma bucur mult ca ti-a placut articolul meu!

      Ștergere
  11. Germania n are voie să greşească! Ştiu că totul este posibil în fotbal, dar nemţii sunt prea buni ca să nu câştige în faţa unei echipe care n-a arătat până acum prea mare lucru.
    Baftă multă, iar duminică să petrecem cu multă bere germană! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alex draga, iti multumesc pentru gândurile bune! îti multumesc pentru frumoasele cuvinte la adresa echipei germane!
      Asta-seara sper sa câstige Olanda, iar mâine seara... sa bem Dunkles (berea mea preferata este Barock Dunkel - Weltenburger Klosterbiere) , meciul sa ne ofere doar motive de încântare si echipa germana sa fie încununata cu titlul de Campioana Mondiala! ☺

      Ștergere
  12. Visul s-a implinit! Felicitari echipei si sustinatorilor! :)
    Pupici cu drag!

    RăspundețiȘtergere