duminică, 9 martie 2014

Tea time pyjama-party

De câte ori vin la noi, Marlene si Felix îsi doresc ne juca de-a "five o’clock tea".
Fara a avea pretentia unui ritual britanic, servirea ceaiului la noi în casa se face totusi dupa anumite reguli si reprezinta un moment deosebit, pe care îl pregatim cu bucurie.
Întindem o fata de masa apretata, aprindem câteva lumânari, punem serviciul "bun" cu cestile din portelan fin, cu ceainic pe stativ fierbinte, zaharnita pentru zahar candel nerafinat si clestele aurit, farfurioare pentru pliculetele-de-ceai folosite si canita pentru lapte. Fiecare contribuie cu emotie la aranjarea mesei si când pendulul ceasului de perete bate ora cinci, turnam ceaiul în cesti.
Se întâmpla deseori sa nu reusim sa fim în jurul mesei la ora cinci si atunci momentul se numeste doar "tea time" :))

În ultima seara din vacanta pe care copiii au petrecut-o la noi, am organizat o "tea time pyjama-party" adica am servit ceaiul dupa ceremonia de "five o’clock tea" însa seara târziu, înainte de culcare si îmbracati în pijamale ☺ Pentru ca de data aceasta totul a fost mai altfel, fiecare din noi si-a ales un alt tip de ceasca din vitrina cu portelanuri fine. Pe mijlocul mesei am aranjat pe o placa de sticla, lumânarele sub forma de inima si Marlene a avut onoarea de a aprinde o jumatate si Felix cealalta jumatate - sincron! :)
Nu folosesc niciodata ceai verde sau negru pentru copii, de aceea am desfacut o cutie speciala, cu ceai portionat în pungulite de matase, în forma de piramide si nu am dezvaluit copiilor ce amestec de flori si fructe contine ceaiul. Am baut în tihna si fiecare a încercat sa simta bine gustul ceaiului si sa identifice aroma de hibiscus, mere, trandafiri, portocale, mure, afine si zmeura. Reteta magica a fost ghicita - sorbitura cu sorbitura si satisfacția servirii ceaiului a fost deosebita!

11 comentarii:

  1. Carmen şi eu tot cu gândul la ceai am fost : am postat o poezie :"Să bem ceai"! şi tu chiar te-ai apucat de sorbit licoarea plăcută! O seară minunată!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) o coincidenta tare draguta!
      o saptamâna minunata, Aura draga!

      Ștergere
  2. Pare un adevarat ritual ,imi place nespus de mult si simt aroma ceaiului!
    O saptamana asa cum iti doresti!

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunat moment, peste ani il vor repeta si ei la randul lor cu nepotii si vor vorbi despre tine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. i-am întrebat pe copii daca fac si acasa din când în când "tea time" si mi-au spus ca nuuuu :(
      "mami prefera cafeaua asa ca noi facem - Kaffee und Kuchen" - tipic german :)
      Asa ca înteleg de ce sunt atât de fascinati de ceremonia ceaiului la noi :)) Sotul nu e foarte încântat ca îi las pe astia micii la portelanul fin - dar eu zic, ei si ce va fi daca se va sparge o ceasca?! chiar nimic, decât un ghinion mai putin în casa! :)))
      te pup Silvia draga.

      Ștergere
  4. cand spun ca tu ai cele mai potrivite idei, stiu eu ce spun :)
    adorabil moment, cu siguranta va fi un reper in amintirile frumoase si ale celor mici si ale celor mari :)
    te imbratisez, draga mea draga!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred ca isi vor aminti si peste ani :) Si eu îmi amintesc de multe lucruri interesante traita la vârsta de 9 ani :))
      te pup draga mea draga. Noapte buna!

      Ștergere
  5. O frumoasă tradiție, pe care copiii o vor duce mai departe. Carmen, mi se confirmă a nu știu câta oară, că ai fost făcută să fii mamă de familie, gospodină grijulie, femeie adevărată. Mă bucur că legătura dintre noi nu s-a întrerupt niciodată, de când ne-am cunoscut în această lume virtuală a blogurilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zina draga, iti multumesc mult pentru cuvintele tale deosebite! Este adevarat ca multi din apropiatii mei ma întreaba cum de am atâta rabdare si cum de ma implic cu atâta pasiune, chiar daca nu sunt nepotii mei de sânge... Dar zau ca mie îmi face placere, o fac cu drag! :)
      Si eu ma bucur ca ne-am întâlnit si ca întretinem o prietenie frumoasa!

      Ștergere
  6. Uauuuu! Asa un tea-party mi-ar placea si mie! Foarte frumos obicei! Superbe cescutele! Sa va fie de bine!

    RăspundețiȘtergere