sâmbătă, 1 martie 2014

Pauza de masa si aiureli imaginate


În ultima zi de serviciu din luna februarie, la pauza de masa am privit pe fereastra operatiunea de înfrumusetare a platanilor de pe bulevardul pe care este amplasata firma la care lucrez.
În jumatate de ora, pâna când eu am mâncat un iaurt cu chifla si o salata de rosii cu ou si piper, echipa de la compania Konze & Laur a reusit sa termine segmentul de strada din dreptul geamului meu.


A fost o zi cu soare si un cer de-un albastru superb, ca pictat. Tare i-am invidiat pe tinerii lucratori pentru munca în aer liber. În plus - am comentat cu colegii de birou (neridicându-ne dorsul de pe scaune), ca iata, acesti tineri îsi întretin starea fizica prin munca pe care o presteaza si în timpul orelor de program, nu ca noi care trebuie sa sacrificam ceva din timpul liber, sa ne antrenam într-un salon fitness si sa platim un abonament anual!

Probabil ca tânarul care s-a balasat pe creanga de platan si ne-a aruncat o privire fugara, si-a spus: "uite la birocratii aia, iau banii degeaba, nu fac nimic, doar privesc pe fereastra si cleventesc despre unii ca noi, care-si câstiga existenta prin munca grea! Asa un job mi-as fi dorit si eu..."

Dedic articolul Mihaelei, plus un buchet de ghiocei, pentru ca ne ofera în fiecare saptamâna meniuri speciale, liste pentru aprivizionare si cele mai bune indicii pentru cumparaturi de calitate la pret corespunzator.

11 comentarii:

  1. Toti ne dorim uneori ce nu avem :)). Cand avem ne dorim altceva...si tot asa mereu.
    Iti doresc o primavara insorita si plina de bucurii draga Carmen! Pupici si un weekend excelent!

    RăspundețiȘtergere
  2. ce vreme frumoasa e la tine!
    eu azi de dimineata am fost intampinata de zapada si fulgi de nea....
    nehotarate timpuri!
    un Martie superb iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Este cu adevarat frumos sa lucrezi in aer liber atunci cand este vreme frumoasa dar cand este urat si frig, prefer sa fiu un soarice de birou! :))
    pupici, weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-ai facut pofta si de primavara si de salata aia ochioasa. Despre chifla ce sa mai discutam :))

    O primavara minunata, draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  5. Prima zi de primavara sa-ti aduca-n suflet soare!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce vreme frumoasa aveti acolo, la noi sunt nori de cateva zile fara pic de soare. Sa ai mereu primavara in suflet.La multi ani de 1 Martie!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pe vremea cand eram la serviciu,la fel ,o doamna muncitoare zicea diverse de cei cu fundul pe scaun.Soarta a facut sa nu mai poata muncii si a fost data la birou.Eram in concediu.Cand m-am intors si am vazut-o,m-am pus pe un ras isteric.A inceput sa planga si printre sughituri mi-a zis ca nu se descurca.Am linistit-o si dupa multe luni a inceput sa lucreze cu adevarat la birou.Deci,fiecare meserie are bune si rele.Nu trebuie sa privim superficial.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce frumoase sunt pozele, frumoase ca vremea de afară (cel puțin la Timișoara este superb!).
    Îți doresc o primăvară ca-n povești!

    RăspundețiȘtergere
  9. Frumoase poze, frumoasa si descrierea momentului in care le-ai realizat. Ciudati oamenii astia mari, ar fi zis fiica-mea aia mica, se invidiaza unii pe altii. (Bine, ea oricum zice ca oamenii mari sunt ciudati din multe motive:))

    RăspundețiȘtergere
  10. Îţi mulţumesc din suflet, draga mea, pentru această dedicaţie ce mi-a înseninat seara. A fost o mare surpriză şi m-am bucurat să încep primăvara cu o dedicaţie de la un om ce-mi este tare drag. M-a uns pe suflet în seara aceasta, când am deschis computerul după o pauză de două zile grele, în care am fost plecată de urgenţă la părinţii mei, căci mama s-a internat în spital. De aceea, citesc abia acum şi mă bucur să-ţi spun că am lăsat şi acasă situaţia stabilizată.
    Îţi doresc o primăvară superbă, cu un cer mereu albastru şi îţi trimit şi eu un mărţişor şi un bucheţel de ghiocei!
    Te îmbrăţişez cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere
  11. O frumoasa zi de primavara! Muncitori dedicati, care stiu ce fac! :) Si la noi cosmetizeaza pomii - cand si pe unde o fac - dar as zice ca-i... cheleste! Le taie crengile si nu tin cont care-s uscate si care verzi incat am ajuns sa vedem multi copaci ciuntiti de-a dreptul.
    E frumos sa lucrezi in aer liber cand e vreme frumoasa, altfel... ba! :) Apoi, "birocratii" sunt la fel de necesari ca muncitorii! Si unii si altii tin motorul economiei in miscare!
    Primavara frumoasa sa va fie! Zile fericite!
    Imbratisari cu drag de la trio! :)

    RăspundețiȘtergere