joi, 6 martie 2014

Modelul "Linna-ballerina"

Va mai amintiti articolul în care Minnie explica pe îndelete cum se poate face o balerina din sârma si servetele? Înca de atunci mi-am propus sa fac experimentul înpreuna cu nepoteii si astazi, pot sa va arat rezultatul final

Am meșteșugit în doua etape - în prima zi am realizat scheletul din sârma, pe care l-am înfasurat cu câteva straturi din hârtie creponata unsa cu aracet (noi am folosit câteva fâsii  de hârtie igienica). Apoi am lasat sa se întareasca aracetul - pâna a doua zi.
Pâna în aceasta faza, "papusile" au aratat identic.

A doua etapa a început cu confectionarea vestimentației.
Marlene si-a dorit o printesa, cu fusta din dantela roz, bluza din matase lila si palarie asortata. Pentru piratul lui Felix, am mesterit pantaloni din tricot bordeaux si jacheta rosie de catifea. Am cusut de mâna, am lipit, am legat cu îndemânare și pricepere de maeștrii. Pe ici-pe colo i-am ajutat, dar în cea mai mare parte, copiii s-au descurcat singuri.
În final, papusilor le-au fost pictate fețele si mesterite ultimele accesorii: centura si sabie, respectiv margele si poseta. Si daca printesa are pantofiori legati cu panglici roz, piratul are bineînteles un picior cu proteză metalica! :D
Tare haioase sunt papusile noastre handmade! Multumim draga Minnie pentru idee!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ping-back participantilor la MfC10/2014: Diana, Gianina, Andra, Steliana, Dan, Iulia Radu, KARMAPOLICE, Alexandra Ali, Ileana, Cristi, C.L.M., RobertN, kristi, Poteci de dor, Maria, CălinH, Raluca M., Floarea, Nima, Anca, Jumatati, Claudia, ina, *ELENA*, anastasia, Silvia, Petala Calatoare, SoftBlog, Mihaela Dămăceanu, Liviu, Lumea lui Alexandru, Iustina, Printre Nori, pandhora, geanina, Minnie, DomnuIo.

15 comentarii:

  1. Grozava ideea, asa e? Ma bucur ca nepoteii tai au "mesterit" papuselele! :))
    Tare faine au iesit! Si uite asa îi ti si ocupati cu ceva creativ! :))
    pupici voua! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am avut stabilit in scris un program de vacanta in care ne-am propus in fiecare zi sa facem ceva deosebit: sport , aer liber, lectura, pictura-desen, mesterit... Ne-am tinut perfect de program! Azi mergen la piscina ( in aer liber, cu apa tetmala) sa inotam, sa ne dam pe topoganul aqvatic si sa exersam sarituri :))
      Multumim inca o data. Pupici

      Ștergere
  2. Ce frumos!!!! :) Am uitat total de Linna-balerina! Si doar am salvat link-ul postat de Minnie, sa fac si eu balerine!
    Copii talentati! :) E bine si frumos cand e cineva care sa le ofere idei si materiale, sa-i indrume! :)
    Minunate preocupari mai aveti voi acolo! Distractie frumoasa in continuare! :)
    Pupici! Imbratisari cu drag de la trio!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) da, din Linna-Ballerina a iesit chiar si un pirat! :-D este posibil orice, daca vrei cu adevarat :))
      Te pup, Diana draga. O zi minunata!

      Ștergere
  3. N-as fi zis ca sunt confectionate din materiale atat de simple, felicitari! Banuiesc ca ai petrecut clipe foarte frumoase alaturi de nepoti :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa-i ca arata "profi"! :) di sa vezi ce maleabile sunt papusile! Mare placere ne_a facut!
      O zi faina! :)

      Ștergere
  4. Copii fericiţi, hărnicuţi şi îndemânati, coordonaţi atât de frumos! Eu nu ştiam articolul lui Minnie, dar pot să admir acum rezultatele. Au ieşit nişte păpuşele foc de simpatice şi reuşite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarul este ca ma ocup foarte mult sa le ofer activitati care sa-i destinda si sa le dezvolte indemanarea. Am rabdare si imi face placere. Helmut abia asteapta sa vin de la serviciu si sa preiau "conducerea" ;)) Lui ii sunt tare dragj copiii dar nu stie cum sa se poarte cu ei :)) Eu tot ce fac, pare o joaca si copii sunt foarte antrenati.
      te pup draga mea. O zi faina!

      Ștergere
  5. eu nu pricep de unde iti vin atatea idei frumoase! sigur ca imi amintesc de balerina lui Minnie. imi amintesc pentru ca mi-ai amintit tu... :))
    offf, trebuie sa-mi dau un restart!
    frumos tot ce faceti voi!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumoasa indeletnicire si tare distractiva. Mi-am amintit un slogan din scolile deodinioara: "iata ce pot face doua maini dibace"! Au mai invatat ceva frumos.

    O zi frumoasa, draga Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte frumos :) ar trebui sa fac si eu:D

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt numai ochi si urechi,dar am pierdut lectia de la Minnie.Foarte frumoase si interesante.A fost o incantate pe ei cu final incantator.Tu sti sa-i atragi cu diversitatea preocuparilor si ei tag la voi.Toti sunteti frumosi si fericiti.

    RăspundețiȘtergere
  9. O idee faina, stiu am văzut Balerina lui Minnie. O sa incerc si eu cu Bubu sa vedem ce iese. Nepoteii tai nu s-au plictisit la tine, le-ai facut un program cu activitati care mai de care mai interesante.

    RăspundețiȘtergere
  10. Oau, felicitari si tie si nepoteilor, sunt interesante si haioase. Foarte faine aceste activitati creative pentru copii...

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce dragut! Sa mestereasca ei asa de preocupati....

    RăspundețiȘtergere