duminică, 23 martie 2014

Mări mai mici



Pentru atunci când îmi este dor de mare, mi-am amenajat un coltisor în gradina în care am asezat între pietre de râu, cochilii de scoici si melci, aduse din vacantele petrecute cândva pe malul vreunei mari... Apa sare si curge continuu între pilonii de granit ai fântânii ornamentale, stropeste scoicile care murmura povesti... Se-amesteca Marea Mânecii cu Marea Baltica, Marea Nordului cu Marea Neagra, Oceanul Atlantic cu cel Indian si aceasta se întâmpla pe o suprafata de doar un metru patrat! Aud murmurul Marii Cretei, al Marii Egee, al Marii Libiei sau al Marii Marmara, Marii Adriatice si al Marii Rosii. Stau întinsa în sezlong dar sunt în Barcelona, în Venetia, Izmir, Rostock, El Quseir, Funchal sau Heraclion...

10 comentarii:

  1. Mari mai mici pentru marea din tine...Fermecator colt pentru visare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. curtea mea e mica... a ta însa este un parc! Un parc superb, ce scoate la iveala surprize minunate... precum sufletul tau :-*

      Ștergere
  2. Multe mări ai reusit sa aduci in gradinita ta frumoasa. :)
    Susurul fantanii - despre care imi amintesc ce ai scris despre cum ati montat-o :) - trebuie sa fie ca o melodie duioasa care te poate purta prin locurile vizitate candva, mentinand vie amintirea unor momente speciale.
    Saptamana minunat sa o petreceti! Imbratisari,de grup, cu drag! :) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) asa este, am scris! pe vremea aceea (vara), Helmut avea ligamentul si manseta pe rotula umarului stâng rupte - nu stiam înca, dar avea dureri îngrozitoare. El putea sa sape, dar nu avea putere sa ridice lopata încarcata; eu nu aveam putere sa înfig lopata în pamânt dar... a trebuit sa scot pamântul dizlocat. Am fost echipa Tanda si Manda :))) Ne-am chinuit si pâna la urma am reusit! Pe 30 octombrie Helmut s-a internat la spital si a fost operat la umar - recusut tendonul. Abia un an dupa operatie, poate spune ca s-a recuperat 90% Nervii în regiunea pectorala nu s-au refacut... Prin operatia de umar, la abia un an de la operatia pe cord, probabil ca s-a distrus total structura nervilor periferici. Tja... Uite la ce am ajuns sa povestesc!
      te pup draga mea. Transmite din partea noastra, gânduri bune fetelor tale dragi.

      Ștergere
  3. Vorma aceea: munte cu munte se întâlneşte, dar... mare cu mare!! ) de fapt: munte cu munte se întâlneşte, dar om cu om!) O idee formidabilă, un motiv de depănat amintiri şi retrăit momente de vis. O metodă de încântare şi relaxare mai ceva decât zece prize afrodisiace!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa este Aurora draga! Apropo de "om cu om"... chiar daca înca nu s-a finalizat dorinta noastra de a ne vedea, sunt sigura ca timpul acela va veni cândva. Imbratisari si gânduri bune.

      Ștergere
  4. Îmi place cum ai îngradit fîntîna. Am si eu una identica, si cred ca o s-o îngtadesc cu piatra ca a ta, ca mereu îmi fug pietricelele mici în iarba :D
    Te pup si îti doresc o saptamîna frumoasa! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bordura este foarte practica si pentru ca se poate tunde gazonul pâna aproape de muchia fântânii :)
      te pup si eu si titi doresc o saptamâna minunata - ignora frigul si fulgii de zapada ce s-au napustit peste noi, asa brusc si din senin :)))

      Ștergere
  5. ai adus marea la tine in curte... cred ca le depozitezi peste iarna, undeva...
    stii, apropo de acea energie de care scrisesem. chiar ce inseamna, obiecte aduse din anumite locuri cu o anumita incarcatura. poate si faptul ca nu mai le privesti iti creaza un confort
    va pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu Anca draga, nu le depozitez! asa stau în ploaie si zapada, în soare si vânt :) Exact ca în natura!
      Pietrele de râu sunt deasemenea alese una câte una, cele mai frumoase care mi-au iesit în cale, la fiecare plimbare pe mal :) Ai perfecta dreptate, orice bucatica din natura transmite energii pozitive.
      te pup. O seara minunata iti doresc!

      Ștergere