joi, 27 martie 2014

Ciclism

Bicicletele orizontale numite și recumbente, sunt un tip de biciclete ce au scaun cu spatar, pedalarea facându-se din pozitia sprijinit pe spate.
Avantajul principal al acestei biciclete este poziția relaxata în care velomobilul poate fi condus fara efort mare, deoarece nici încheieturile mâinilor, nici bratele, nici umerii sau spatele nu sunt împovărați precum la bicicletă obișnuită. Sprijinul partii superioare a corpului nu este un efort, mușchii gâtului sunt relaxati si greutatea corpului este preluata de suprafata fotoliului, nu doar de șa. Pozitia joasă a șeii permite micșorarea rezistenței aerodinamice la înaintare si în plus, din pozitia pe spate, picioarele au forta mai mare de pedalare. Dezavantajul vizavi de bicicleta clasica este pretul destul de ridicat pe care îl are aceasta bicicleta - nu doar la cumparare ci si din punct de vedere al întretinerii (piese de schimb, atelier de reparatii).

Ping, participantilor la MfC 13/ 2014: Domnu'Io, Zina, Gianina, roxana, Steliana, Teodora Elena, Diana, Irina, Ioana, Daurel, Just Words, Soft, Iustina, CălinH, Claudette Bazar, Alexandra Ali, bazarblog, Blogul lui Razvan, Poteci de dor, Cristi, Antoaneta, Antoaneta, Fairytale, Nima, Simona, allflorentin, thinkIknow, lichiresti, OFZ, ina, addicted, kristi, Daniela, Handmadeina, anastasia, *ELENA*, FLOAREA, Dan, Lecturi de mamica, Ghindaa, Andra, Silvia, CAMARAS DE LUMINI, CipBtRO, O imbratisare, Ileana, Liviu, Vulpita, Romanii din Graz, Leovi, pandhora, Sorin, Lumea lui Alexandru, Iulisa, Catalin, Printre Nori, dupa ora 25, Minnie, geanina

20 de comentarii:

  1. multumesc pentru ping, draga mea draga :)
    despre bicicleta aceea nu stiu ce sa spun, pare comod de folosit cu toate ca eu privind-o ma simt incordata :))
    te pupacesc, somn usor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu drag, pentru tine mai ales! :-*
      bicicleta asta este si pentru mine o mare ciudatenie :)) dar... cica este grozava! Nu am testat, nu am avut niciodata ocazia sa pedalez o astfel de bicicleta. La fitness clubul nostru exista biciclete cu scaun lasat pe spate si biciclete cu sa, clasica - eu prefer pe cea din urma, mi se par ineficiente primele. Parca nu depui niciun efort! Pe sosea însa, cred ca e placut sa te deplasezi din punctul A la B fara sa transpiri :))
      Somn usor draga mea draga!

      Ștergere
    2. apropo ping: cateodata ma intreb oare remarca cei pinguiti si apreciaza efortul pe care-l fac a doua zi dupa MfC?!... joia constat ca am cele mai putine vizite pe blog, sau cele mai putine comentarii... Poate nu le place ca dau pinguri :)))

      Ștergere
  2. Arata tare bine....
    parca ar fi varianta sport a bicicletelor asa cum exista la masini.....garda foarte jos....:)
    Insa vremea la tine e si mai frumoasa!
    Pop!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) asa este. Atrage privirile, este ceva very cool! ;)
      vremea... am avut ultimele nopti cu temperaturi negative, peste zi insa soare. De mâine cica încep iar caldurile si sâmbata vom avea 20°C la umbra, abia astept! Fotografiile astea doua le-am facut acum o luna :)
      te pup si eu. Noapte buna!

      Ștergere
  3. Cu traficul din capitală, mi-ar fi teamă să mă "plimb" cu o astfel de bicicletă :)
    Ca şi atracţie de vacanţă cred că ar fi foarte potrivită în diverse staţiuni sau oraşe.

    Vremea şi aici s-a stricat puţin (acum plouă), dar îvi va reveni duminică :)
    pupici, weekend plăcut draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarul este ca din acest punct de vedete, Germania nu se compara cu Romania! Aici exista mai peste tot benzi pentru biciclete, special delimitate de sosele.
      Dar chiar:-D si asa, bicicleta orizontala este sub nivelul la care ochiul este obisnuit sa observe traficul, de aceea bicicleta are o tija lunga cu stegulet de atentionare :-D
      Un start perfect in weekend iti doresc, draga mea :-*

      Ștergere
    2. Am văzut steguleţul, dar conducătorii auto din Ro nu sunt obişnuiţi cu astfel de mijloace de transport pe de o parte, iar pe de alta, semnalizările de orice fel sunt ignorate cu desăvârşire (de cei mai mulţi). Poate cei din afara Bucureştiului să fie mai atenţi...

      Ștergere
  4. Cred ca mi-ar veni ca o manusa sa merg pana la cabana.Sunt numai 5 kilometrii.Interesanta,dar ...costa ceva.Sa ai un weekend cat mai placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce este ieftin in ziua de azi?! :)) te pup Floarea draga.

      Ștergere
  5. Am vazut si eu asa ceva dar ma intreb daca distanta scaun -pedale este reglabila...Ca la cat de lunga e, eu nu pot merge cu ea ( mai putini cm).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu siguranta! asa cum se regleaza saua la bicicleta clasica, asa se poate regla si "fotoliul" la bicicleta orizontala :))

      Ștergere
  6. Au aparut si pe la noi. Este plin parcul de astfel de biciclete. Iar lumea este curioasa sa le incerce. :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu stiu de ce, dar cred ca este ciudat sa mergi in pozitia asta.
    Cred ca prefer totusi bicicleta clasica ! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici eu nu am probat, dar am idei preconcepute :))) si eu prefer clasica.... Pana intr-o zi! :)))

      Ștergere
  8. Total nerecomandata folosirea unei astfel de biciclete prin Bucuresti. La ce soferi sunt in orasul asta este doar o chesiune de timp pana cand ajungi la spital.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dupa cum scriam si mai sus - în Germania, putine sunt drumurile care nu au banda speciala pentru bicicleta.

      Ștergere
  9. Uau! M-as simti total... vulnerabila conducand o astfel de bicicleta! :) Prefer bicicleta clasica, de-ar fi sa aleg. :)
    Ziua minunat sa o petreci! Pupici cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este precis chestie de obisnuinta :)) Si eu sunt sceptica, dar trebuie sa incercam o data :))
      te pup si eu. O seara faina, dragelor!

      Ștergere