duminică, 23 februarie 2014

Cu aur, argint si bronz


Astazi s-a încheiat cea mai importanta competitie sportiva a lumii, la care au participat cei mai buni - dintre cei mai buni atleti ai sporturilor de iarna.
Dupa cum era pronosticat, Rusia a câstigat competitia pe natiuni, obtinând un numar total de 33 medalii, din care 13 de aur! Este cel mai bun rezultat de pana acum - felicitari lotului sportiv rus!
Desfasurate sub sloganul "Poartă către viitor" (Gateway to the Future),  Jocurile Olimpice de Iarna editia XXII au înscris 88 de loturi reprezentând tot atâtea natiuni, 2861 sportivi ce au participat la 98 de competitii în 15 discipline si 7 genuri sportive. Au fost înmânate 295 de medalii - din aur, argint și bronz, produse de fabrica rusă de bijuterii "Adamas". Pentru producerea a 1254 medalii (si pentru Jocurile Paralimpice de Iarna, ce vor avea loc pe 7-16 martie 2014) a fost nevoie de 3 kilograme de aur, 2 tone de argint și 700 de kilograme de bronz. O medalie de aur are în compoziție 525 de grame de argint și 6 grame de aur. Fiecare medalie are un diametru de 10 cm.
Mai presus însa de locul pe care l-a ocupat fiecare dintre sportivii lumii pe podium, este faptul ca au dovedit ca merita sa fie înscrisi la aceasta competitie si frumos a fost de urmarit cum fiecare se straduieste sa evolueze cât mai bine cu putinta, cum fiecare sportiv se bucura si accepta rezultatul cu demnitate. Întotdeauna în sport exista o echipa care câstiga si una care pierde, arta sportiva consta în a te putea bucura indiferent în care parte esti! Onestitate si fairplay, acestea sunt calitatile cele mai de pret ale unui sportiv.
Din pacate au existat si la aceasta competitie sportiva "oi negre"! Anul acesta au fost înregistrate șase cazuri de doping: o nemtoaica (sportiva de biatlon Evi Sachenbacher-Stehle), un italian (sportivul de bob William Frullani), o ucraineana (schioara de schi-fond Marina Lisogor), un austriac ( schior de schi-fond Johannes Dürr) si un leton (jucătorul de hochei Vitalijs Pavlov) - oameni fara caracter care au întinat onoarea tarilor pe care le-au reprezentat!
Biatlonistul norvegian Ole Einar Bjørndalen (n. 27 ianuarie 1974) este cel mai de succes sportiv din istoria Jocurilor Olimpice de Iarnă având la activ 12 medalii câștigate, doua medalii de aur obtinute acum, la JO Sochi. Victor AN din lotul national al Rusiei, este sportivul care a câstigat la JO Sochi cele mai multe medalii: trei aur si una bronz!
Cele trei mascote ale acestei competitii sportive - Bely Mishka (ursul polar), Leopard si Zaika (iepurasul) si-au luat ramas bun de la participanti si spectatori. Jocurile Paralimpice îi vor avea ca mascote pe Luchik und Snezhinka (raza de soare si fulgul de nea).
Felicitari tuturor sportivilor participanti la Jocurile Olimpice de iarna - Sochi 2014! Mult succes sportivilor la Jocurile Paralimpice de iarna - Sochi 2014 !
(articolul face parte din seria JO Sochi 2014(surse foto: 1+2,3, 4)

11 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. România a fost reprezentata de 25 atleti, care chiar daca nu au reusit sa câstige nicio medalie, au avut evolutii sportive bune! Mare pacat ca nu sunt sustinuti asa cum merita!...Interesul românilor pentru Jocurile Olimpice este deosebit de scazut!

      Ștergere
  2. Nu am vazut nimic din olimpiada asta...
    sincer, am asteptat sa se termine pentru ca incepe din nou The Blacklist.....:)
    Sa ai saptamana faina! Pp!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, fiecare cu pasiunile proprii.
      te pup si eu. O saptamana minunata!

      Ștergere
  3. Eu nu prea obisnuiesc sa urmaresc Olimpiadele acum, asa cum le urmaream cu ai mei cand eram copil, deci nu prea sunt in tema. Insa fara sa vreau am vazut si eu putin ieri din festivitatea de inchidere.
    Sa ai o saptamana frumoasa Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat, este chestie de obisnuinta... de traditie.
      te pup si eu. O saptamana minunata iti doresc!

      Ștergere
  4. La tine pe blog am mai aflat si eu cate ceva despre jocurile olimpice de iarna. Rusia din cate stiu eu are cei mai buni patinatori, si mereu a avut.Azi e Dragobetele. Sa ai o zi a iubirii plina de surprize placute!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rusii au patinatori foarte buni - au gratie si talent! Dar si norvegienii si nemtii au dominat mult timp aceasta ramura sportiva. Imi amintesc cu multa pkacere evolutiile patinatoarelor Sonja Henie sau Katarina Witt. Artiste ale ghetii!
      O saptamana minunata si tie!

      Ștergere
  5. Multumesc Carmen pentru toate postarile tale despre Olimpiada. am urmarit-o cu sotul meu, iar festivitatea de inchidere a fost superba cu multa emotie si multa bucurie pe fetele sportivilor. Am lacrimat si eu cu Mishka si am ramas cu o impresie foarte buna despre organizatori.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Silvia draga pentru cuvintele tale frumoase. Ma bucur sa aflu ca mai sunt si romanu care au urmarit acest eveniment sportiv deosebit!
      Sper din suflet ca lotul de sportivi ai Romaniei au ramas pana la finalul Olimpiadei - la Gala, pentru ca indiferent ca au castigat sau nu medalii, toti sportivii calificati au meritat acest elogiu.
      te pup draga mea si iti doresc o saptamana minunata in continuare!

      Ștergere
  6. Si uite asa, stiu si eu despre Jocurile Olimpice de iarna! :) Multumesc!
    Desi imi tot spun ca românii au ceea ce merita, ma gandesc cu tristete la sporvi cand nu reusesc sa obtina locuri pe podium... Mi-e ciuda ca nu sunt sustinuti, desi locuri unde sa se antreneze ar exista. In Poiana BV avem cea mai lunga partie de schi din tara! Dar ce folos! Nu sunt bani - vorba sa fie! - pentru cantonamente, pentru echipamente... Chiar de si-ar gasi sponsori sportivii ar fi nevoiti sa se antreneze cine stie pe unde, cu niste costuri mult mai ridicate... Pacat...
    Felicitari participantilor si aplauze pentru castigatori! :)
    Ziua minunat sa o petreci! Pupici cu drag!

    RăspundețiȘtergere