sâmbătă, 8 februarie 2014

Aproape - mai aproape - foarte aproape

Pentru ca în firma la care lucrez se cere ca pâna la sfârsitul lunii martie sa fie anuntat planul de concediu pe întreg anul, saptamâna aceasta m-am ocupat si am facut rezervarile si astfel planul nostru a devenit definitiv - bineînteles, cu conditia de a ramâne în continuare sanatosi! ☺
Astfel, în luna iunie vom petrece opt zile în Andaluzia. Nu am mai fost niciodata în sudul Spaniei si suntem foarte curiosi sa aflam daca totul este asa cum am citit în prospecte?!

Deocamdata stim ca hotelul Riu Belplaya are 4 stele si ca este amplasat la aproximativ 50 de metri de plaja, în statiunea Torremolinos. Centrul orașului Málaga - resedinta provinciei cu acelasi nume, se situeaza la zece kilometri distanta.
Speram sa împletim zilele de plaja pe Costa del Sol cu turismul cultural si... iata cum, concediul meu deja a început :)) Sunt în faza în care adun date si citesc mult despre Spania. Pe lista mea de dorinte, am pus ca prim punct în Málaga, vizitarea Casei memoriale Picasso si a Muzeului Pablo Picasso (care detine 204 lucrări ale pictorului nascut în acest oras), Muzeul de arta contemporana (Centro de Arte Contemporáneo), cetatea maura Alcazaba (sec. 11), castelul cetate Gibralfaro si ruinele amfiteatrului roman, Catedrala de la Encarnación (ridicata în anul 1528), Gradina botanica si poate Arena pentru coride.
Apoi, fie ca o sa închiriem un autoturism sau vom folosi mijloacele de transport în comun (tren, S-bahn sau bus) - doresc sa ajung sa vad cu ochii mei Strâmtoarea Gibraltar, sa vizitez Cádiz, Granada si Sevilla.
Cu siguranta sunt multi aceeia care au vazut toate aceste locuri, de aceea astept cu placere sfaturi si informatii de la cunoscatori.
PS: a picat planul de a veni în luna august în România :(

16 comentarii:

  1. Wunderschönen Sonntag wünscht dir
    Crissi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Danke, liebe Crissi! wünsch dir auch ei Schönes Wochenende!

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. draga mea draga, nu trebuie sa fii trista - cumva ne vom vedea noi anul acesta.

      Ștergere
    2. acum vad ce schimbata e pagina ta, imi place mult acest aspect atat de proaspat :)
      nu uita sa bei un pahar de Malaga si pentru mine...sper ca iti plac vinurile dulci :)
      te imbratisez draga mea draga, cu siguranta asa va fi :)

      Ștergere
    3. :) am pregatit blogul pentru Ziua Sfântului Valentin. In familia noastra este o zi tare draga si sarbatorita cu mult fast :))
      cât privesc vinurile dulci, nu pot sa zic ca îmi plac în mod deosebit, însa daca voi fi în Malaga, voi bea cu siguranta Malaga - si ma voi gândi la tine :-* pupici.
      O sâmbata seara cât mai placuta

      Ștergere
  3. Andaluzia!!!!!! e superbă!! îți doresc să profiți la maxim de cele 8 zile:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti doresc sa ai o vacanta de vis in Andaluzia!
    Toate cele bune, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa aveti zile frumoase in vacanta care se arat de...vis!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumiiiiiim! ;-) Pupici, de doua ori mai mult decat cei primiti :-*

      Ștergere
  6. Vacanta de vis sa va fie! :) Imediat zboara cele trei luni!
    Si pe mine m-a intristat putin vestea ca nu vei ajunge in RO, dar RO nu pleaca nicaieri! In plus, o cunosti chiar mai bine decat mine (si altii ca mine). :)
    Minunata saptamana sa va fie! Imbratisari cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mda, si noi ne-am fi bucurat sa putem veni macar la Sibiu, Brasov si Bucuresti - însa... anul acesta "risipim" timpul si banii pe aceste doua planuri de vacanta. Poate vom reusi la anul.
      Te pup draga mea. O saptamâna cat se poate de placuta sa ai!

      Ștergere