marți, 28 ianuarie 2014

Ceai sau cafea?

De obicei beau cafea din boabe proaspat macinate si infuzate în timp optim, de la esspresor. Este o licoare exceptionala, aromata si cremoasa, fara de care nu pot sa-mi încep nici o zi! Beau în jur de cinci cafele, e clar - sunt dependenta! Dar mi-e bine!
Câteodata însa mi-e dor de un ness sau de un ceai din plante aromatice. De obicei la sfârsit de saptamâna ma alint, înlocuind una din cestile obisnuite de cafea.
Ceaiul de ieri a avut o combinatie colosala! Ghimbir, Rooibos, frunze de mure, scortisoara, lemn dulce (răculeț) si galbenele. Savoare pura!

Îmi amintesc ca pe vremea studentiei "ma hraneam" cu ness Amigo, o cutie îmi ajungea pentru maximimum trei zile! Frecam pudra de cafea cu putin zahar si câteva picaturi de apa, pâna devenea o spuma aproape alba. Apoi completam cu apa clocotita. Câteodata, în loc de apa puneam Sicola (o Cola fabricata la Sibiu). Astazi, aroma de ness ma face pentru câteva minute mai tânara ;))
(În Germania nu gasesc Amigo decât în magazinele care importa produse din România).

26 de comentarii:

  1. Categoric cafea! :) Ness imi place foarte-foarte! Amigo e "praful" pe care-l consumam inclusiv in era de trista amintire... Acum prefer Brasero - mi se pare mai tare decat Amigo. Si tot fara zahar beau iar spuma o fac si fara zahar. Tare mirata a fost o doamna cand am facut ness-spuma fara zahar! Ea zicea ca nu se poate! Dar nu stia ca sunt... expert in cafea de orice tip! :) Lauda-te gura ca de nu, te rupi! :)) Deh! Sa nu zica lumea ca nu stiu gati chiar deloc! Langa clatite merge si cafeaua! Clatite dulci, cafea amara! Viata dulce, cafeaua amara!
    Viata dulce sa iti fie si savuroasa ca o cafea buna sau un ceai revigorant! :)
    Imbratisari cu drag! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. ceaiul cred ca e parfumat si delicios, despe ness...nu am fost niciodata topita dupa el pentru ca eu iubesc cafeau in primul rand pentru aroma pe care o degaja...mirosul cafelei proaspete ma face sa ma simt bine :)
    pup draga mea draga, buna dimineata! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cafea dimineața, turcească, la ibric. Ceai seara, de fapt infuzie de plante sau fructe, ceaiuri exotice parfumate, nu ceai veritabil, ăsta îmi ia somnul ! :))
    Zi frumoasă, Carmen !

    RăspundețiȘtergere
  4. Prefer nessul !!!...pentru aceleasi vremuri ...Ale mele si mai indepartate.
    Multumesc! :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Ceaiul este cel mai bun, si pentru revitalizare si pentru linistire, cel mai bun!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bună CARMEN!
    Prefer nessu și de obicei beau amigo!
    O zi frumoasă îți doresc!
    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  7. ooo sigur, ness :))
    eu, mi-am facut portie acum. doua pliculete pe zi, pentru un somn bun in noapte :))
    simt cum ma trezeste la viata :))
    si ceaiul il prefer din tot felul de plante si arome...insa dimineata, musai ness :))
    o dimineata perfecta!

    RăspundețiȘtergere
  8. si cafea si ceai :)
    ness, doar vara, rece, cu pepsi!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cafea beau si eu in fiecare dimineata de multi ani. Inainte o beam si pe a doua la pranz, acum am renuntat. Ness-ul nu mi-a placut niciodata.
    In schimb acum beau mai multe ceaiuri, toata lumea care vine in vizita se minuneaza cand vede colectia mea :)). Imi plac in general cele aromate de fructe, dar si cel negru sau verde in diverse combinatii. Cu rooibos-ul nu prea ma impac...
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  10. si eu... "amigo";
    pacat ca acolo nu gasesti, vrei sa-ti trimit (o prastie, ceva...)?

    RăspundețiȘtergere
  11. La fel si mama mea, care bea tot Amigo, preferatul ei. Da, chiar vorbeam zilele astea de nessul preparat fix cum ai descris tu, sau vara pe caldura cu apa rece, in loc de cola. Era racoritor, uneori mai beam si eu, dar putin pt ca de la cafea nu mai pot dormi si ma agit :)))
    Eu beau ceai mai des, uneori chiar si de 3 ori pe zi, nu aceeasi aroma. Seara beau lavanda, in timpul zilei musetel, galbenele sau verde. Preferatele mele sunt cel de lavanda sau iasomie. Au gustul cel mai pronuntat. In schimb nu ma dau in vant dupa cele fructate. Doar daca au o aroma mai inedita, ca in combinatia ta.
    Dar am si dati in care beau cafea. :P mai rar ce-i drept.
    Amigo cred ca l-as bea cu lapte. :))) mult lapte, amigo putin doar pt gust. Mi-a placut intrebarea, vad ca sunt multi bautori de ceai si imi place. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  12. Cand eram în Ro. faceam tot ce puteam sa nu ne lipseasca "Amigo" din casa.....
    Apoi au trecut ani, am trecut pe cafea la filtru, cappuccino, expresso, latte macchiato si mai stiu eu ce, pana cand a aparut în viata mea acel "diabet, pur si dulce" care nu ma mai lasat sa consum.... zahar! Am incercat cu stevia, dar cred ca sta între urechi si simt alt gust al cafelei, asa ca am renuntat la ea. Acum est ca un rasfat o dat la o iesire.....
    Dimineata, ceai verde sau lamaie cu apa calda si scortisoara! Am trecut cu brio de faza "detoxification"! :))
    pupici si îmbratisari pentru tine!

    RăspundețiȘtergere
  13. nici nu e o intrebare-cafea all the way-desigur mai beau si ceai uneori mai ales de trandafiri sau cu arome orientale ciudate

    RăspundețiȘtergere
  14. :)
    cafea clar! vreo 3 pe zi beau si eu. uneori patru. dar la fel ca si tine , ma simt bine....
    ceai , foarte rar!
    sa ai zi minunata!pop!

    RăspundețiȘtergere
  15. Trebuie sa recunosc ca nu am fost mare amatoare de cafea, insa de cateva luni bune, nu pot sa nu beau o cafeluta dimineata, a devenit o adevarata placere pt mine.Si nesul imi place, dar doar cu Cola, de aceea nu beau prea des, ca e cam periculos pt corason:))

    RăspundețiȘtergere
  16. Acum ,pentru mine ceaiul este la putere.

    RăspundețiȘtergere
  17. o cafeluta, te rog!:)
    O zi buna. iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  18. prefer cafeaua, merge foarte bine cu o tigara

    RăspundețiȘtergere
  19. Era un timp cand beam cafeaua cu tot dichisul; nu la local, ci la serviciu, cu colegii. Nici nu eram sef; faceam cafelele cu schimbul. In urma cu peste 20 de ani...
    De un timp imi place ceaiurile; inclusiv cele de la automatele de pe strada.

    RăspundețiȘtergere
  20. Sunt un mare cafegiu. Imi placea sa-mi bag nasul prin cestile parintilor, inca de prin clasa a 6-a. Cu nesul nu mai ma impac acum, am baut prea mult in studentie. De cativa ani imi fac numai expresso, caci imi place sa simt taria cafelei. In weekend incep ziua cu ceai negru englezesc simplu, fara niciun adaos, ca sa-i simt din plin aroma. In fata unei cesti, alaturi de cei dragi, este atat de frumos! :-)

    RăspundețiȘtergere