duminică, 29 septembrie 2013

Premiera la Paris


Sfârsitul lunii septembrie a adus Parisului o noua mega-atractie. Restaurantul "Le Café des chat" deschis în cartierul Marais (arondismentul 3 Paris), pe stada Rue Michel Le Comte, numarul 16 - ofera posibilitatea petrecerii unor clipe deosebite, sevind spre exemplu o tarta cu fructe si privind sau mângâind una din cele noua pisicute ce traiesc aici.
Proprietara restaurantului, Margaux Gandelon, declara ca s-a inspirat din conceptul japonez Neko Café, doar ca în restaurantul ei pisicutele nu se închiriaza si nici nu exista un consum minim impus. A înfiat noua pisicute de la Azilul animalelor (pisici sterilizate, vaccinate si perfect sanatoase), a plasat printre canapele, fotolii si masute câtiva "copaci-sisal" si perinite pentru pisici si a deschis saloanele cu acesta dubla oferta: a savura prajituri de casa în compania felinelor.
Preturile sunt accesibile si lista de meniu deosebit de bogata, începe cu ceaiuri, ciocolata calda, cafea, vinuri, sucuri de fructe, continua cu salate, produse de patiserie, tarte cu fructe, muffins, placinte, torturi cu crema și se încheie cu brunch-uri.
Restaurantul este locul ideal pentru familiile cu copii si apartamente prea mici pentru a avea animale de companie, dar mai ales pentru persoanele care prea ocupate profesional sunt mult prea mult timp pe drumuri si mai putin acasa. Atmosfera pe care o ofera restaurantul "Le Café des chat" este deosebita si relaxanta. Indiferet ca ai venit însotit sau neînsotit, aici nimeni nu va ramâne singur! Pisicutele nu sunt timide, te invita la joaca sau îti sar în poala si torc rasfatate, oferind o adevarata terapie antistress!
"Le Café des chat" înseamna veselie si delicii culinare.

(surse fotos: www.lefigaro.fr, www.lionne.fr)

Sfârsit de septembrie




Zilele sunt scurte, dar soarele de amiaza mângâie gingas petalele florilor. Gradina mea e înca plina de flori. Le ofer pe cele mai frumoase, fotografiate azi, celor doua sarbatorite Elly si Larisa. La multi ani, cu sanatate, bucurii si numai împliniri!

Fete si flori

Am spus fetelor mele ca nu am idee ce as putea posta, duminica, la rubrica FFFB (tabel de înscriere la Anastasia) si pentru ca tocmai se aflau la plimbare în oras, au facut repede câteva fotografii si mi le-au trimis pe telefon :) Acum am o grija mai putin :))

sâmbătă, 28 septembrie 2013

Porţie de râs

Câteva glume, pentru rubrica Happy weekend - tabel de înscriere la BlindLove (Elly)

- Peştele pe care mi l-ai vandut ieri, nu era proaspat!
- Da ce-s eu de vina daca n-ati venit sa-l cumparati mai devreme?! ...

Cura de slabire pe baza de peşte: dimineata - ştiuca n-am, dupa-amiza - crapi de foame, seara - somn uşor.

Poliţia îl opreşte pe Bulă.
- Eşti beat? intreabă poliţistul.
- Nu, de ce? se miră Bulă.
- De ce mergi cu maşina înainte şi înapoi?
- Ştiţi - explică Bulă, tocmai am mâncat raci.

Între pescari:
- Cum e apa astazi?
- E atat de minunata ca nici pestelui nu-i vine sa iasa din ea.

Un tanar absolvent al unei facultati de marketing se duce la un supermarket sa se angajeze. Managerul il intreaba neincrezator:
- Ai ceva experienta in vanzari?
Tanarul raspunde repede:
- O, da, in perioada facultatii am fost comis voiajor.
Putin cam sceptic, dar avand totusi nevoie de personal, managerul ii spune tanarului:
- Bine, esti angajat! Incepi de maine, iar la sfarsitul programului am sa vin sa vad cum te-ai descurcat in prima ta zi. In functie de asta, am sa iti definitivez contractul sau nu.
Zis si facut. A doua zi se prezinta omul la treaba, isi vede de-ale lui, iar la sfarsitul programului vine managerul si il intreaba:
- Ei, cate vanzari ai facut astazi?
- Una, raspunde tanarul.
Managerul:
- Cum, numai una?! Media de vanzari pe angajat la noi este de 20-30 pe zi! Nu e bine deloc. De cat ai vandut?
Tanarul:
- De 950.150.237 de lei si 50 de bani.
Managerul:
- 950.150.237 de lei si 50 de bani?! Ce-ai vândut?!
- Mai intai am vandut clientului un carlig mic de pescuit, din ala de 50 de bani. Dupa aia i-am vandut unul de dimensiune medie. Dupa aia i-am vandut o lanseta. Pe urma l-am intrebat unde merge sa pescuiasca si mi-a zis ca pe lac, asa ca i-am spus ca-i trebuie o barca. Prin urmare, am fost la raionul de specialitate si i-am vandut salupa aia cu 2 motoare. Pentru ca mi-a zis ca Honda sa e prea mica pentru a putea sa remorcheze salupa, l-am dus la raionul auto si i-am vandut un Jeep Cherokee.
La care managerul, stupefiat:
- Cum, a intrat un tip sa cumpere un carlig de pescuit si tu i-ai vandut o salupa si un 4X4?
La care tanarul, zambind usor incurcat:
- A, nu... Sa vedeti.... Tipul a intrat sa cumpere un pachet de tampoane pentru nevasta-sa, iar eu i-am spus ca, daca tot urmeaza un weekend ratat, ar fi mai bine sa se duca la pescuit!

- Costel, de ce ai dat motanului mancarea pestilor?
- Pentru ca pestisorii sunt deja în burta motanului. 

miercuri, 25 septembrie 2013

Miercurea fara cuvinte (39) - Esplanadă pietonală

La Défense, Paris / 2 septembrie 2013

Dorești să participi la MIERCUREA FARA CUVINTE? Este simplu si amuzant! Nu trebuie decât să afisezi pe blogul tău o fotografie sau o serie de fotografiicare "să vorbeasca fără cuvinte" și apoi sa introduci linkul în tabelul de mai jos.
Este WORDLESS WEDNESDAY... mai stai mult pe gânduri? Înscrie-te! :)