marți, 15 octombrie 2013

Povesti din cer




Acesta este geamul meu de la birou... Când cifrele sar de pe hârtie si liniile drepte pe monitor încep sa se curbeze fara voia mea, îmi mut privirea pe fereastra, respir adânc, fac loc albastrului în suflet, las vântul sa îmi bata-n minte si-mi limpezesc ochii în abisul azuriu. Înmoi o pensula în vise si cu mâna usor tremurânda, desenez câteva aripi de pasari, de fluturi sau de cai. Agat si luna în tablou dar ea se-mprastie, usoara ca un puf de papadie si pâna sa o prind dispare jumatate, luând cu ea si oboseala mea.
Privesc din nou înspre masa de lucru... Cifrele stau cuminti aliniate, cerându-mi parca sa le socotesc. Suflu un fir de praf de pe display si îmi reiau modelul tridimensional, folosind asa cum vreau - când linii drepte, când linii curbe... acum, perfect albastre! ☺
                             ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Das ist mein Bürofenster... Wenn die Zahlen aus dem Blatt springen und auf dem Monitor die Linien krumm werden ohne daß ich es will, bewege ich meinen Blick zum Fenster, atme tief, mache dem Blau des Himmels Platz in meiner Seele, erlaube dem Wind in meine Gedanken zu blasen und den Augen sich im unendlichen Azurblau zu verlieren. Ich tauche einen Pinsel in meine Träume ein, mit leicht zitternder Hand  male ich Vögel-, Schmetterlinge-, oder Pferdeflügel. Ich hänge auch den Mond in das Bild, aber er ist ganz leicht wie eine Pusteblume und bevor ich ihn fassen kann, fliegt ein Teil davon und nimmt meine Müdigkeit mit.
Ich schaue wieder auf meinen Schreibtisch... Die Zahlen sitzen brav auf den richtigen Plätzen und es kommt mir vor als verlangten sie danach, daß man mit ihnen rechnet. Ich puste den feinen Staub von meinem Display und widme mich wieder meinem 3D Modell, die Linien so nutzend wie ich sie haben möchte, gerade oder krumm... Nur jetzt in blau! ☺

21 de comentarii:

  1. Cerul e deasupra tuturor, dar putini il observa si numai cativa alesi ii vad frumusetea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Putin te relaxezi la birou dar putin , bine si frumos! :)
    Zi faina cu spor sa ai! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Conform normelor, fiecarei ore lucrata la computer ii corespunde o pauza de ~ 8 minute
      :-D nu trag mata de coada ;)
      pup. O zi faina in continuare!

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Un pic de albastru au si ochii mei, corect ! ;-) cred ca de aici mi se trage - privesc prea des si cu prea mult drag cerul. >:D<

      Ștergere
  4. Mie mi-au plăcut atât textul cât şi traducerea.Adevărat romantism în plină eră tehnică! Numai bine!
    Ich schätze sehr sowohl den rumänischen Text als auch seine deutsche Übersetzung.Echtes Romantismus in einer technikreichen Zeitalter! Alles Gute!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc draga Marco! Este prima data cand mi-am exprimat gandurile si starea de spirit in acest mod, traducand pe germana ceea ce simt pe româneste ;)) Imi este mult mai usor sa folosesc limbaj poetic in limba materna.
      Pentru ca am cativa vizitatori ai blogului de aici, din Germania, m-am hotarât astazi sa ma exprim si asa si asa... eu ma aflu doar între cele doua Lumi ;)
      Nu mi-a fost deloc usor! Adevarul este ca lirica pe lb.germana am citit foarte rar (citesc în majoritate romane) deci este si lipsa de exercitiu! În plus, nimic nu are sens tradus mot-à-mot. Dar... sunt si eu multumita de varianta care mi-a iesit pe lb.germana. Iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase!
      Ich wünsche Dir einen schönen Nachmittag! :-)

      Ștergere
  5. "Luna usoara,ca un puf de papadie",o comparatie foarte frumoasa.Ai obosit?S-au ti-e dor de "duca"?Pe tine te-am cunoscut ca un spartan.Esti plina de romantism si talent aici.Cu bine,

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumoase ganduri.... si poezia...
    Imi place mult comparatia lunii cu un puf de papadie
    Ganduri frumoase si senine, pentru un loc de munca
    O seara buna

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iti multumesc mult pentru frumoasele cuvinte!
      îti doresc o seara cat mai placuta! ♡

      Ștergere
  7. Voiam sa iti spun, poate reusesti sa setezi scrisul cu niste fonturi mai mari ca pare totusi cam mic...mi-a fost cam greu sa il parcurg
    Am scris ca al doilea comentariu ca poti sa nu il salvezi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ... nu înteleg, la care text te referi? Articolele mele sunt scrise cu acelasi tip de litere, de cand mi-am facut blogul (de 4 ani). Marimea literelor intra la categoria "normala". Nimeni nu mi-a mai spus pana acum ceva referitor la înaltimea textului... Sau poate te referi la poezia pe care am suprapus-o pe fotografie?! dar nici acolo nu am folosit litere de înaltime mica... M-as bucura sa ma faci sa inteleg, pentru ca - interesul este clar al meu, doresc ca cititorilor blogului meu sa le faca placere sa citeasca ceea ce scriu.

      Ștergere
  8. Frumoase ganduri, frumoasa poezie, frumosi nori pe cerul albastru! Ne-ai relaxat astfel si pe noi. Multumim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) cu muzica de la tine, cu un pic de poezie de la mine, cu o floare, cu o gluma... s-a facut seara. A trecut si marti!
      Noapte buna!

      Ștergere
  9. Ce frumos este cerul de la fereastra broului tău. Îmi dau seama ce faină este ”evadarea” ta din lumea cifrelor, luându-ți zborul imaginar pe acest cer de un ”albastru infinit”, vorba cântecului...
    Frumoasă și poezia.
    Numai bine și o noapte frumoasă, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iti multumesc pentru gingasia cu care gasesti cuvitele potrivite.
      Sa ai deasemenea parte doar de cer senin, draga Alex!
      Noapte buna! ☺

      Ștergere
  10. Privind cerul atat de albastru cum sa nu se dezlantuie romantismul chiar si la birou?! :) Esti fericita ca poti vedea macar un petec de cer pe fereastra biroului!
    Si poezia e frumoasa! Cerul, insa, e... perfect! Si cum altfel ar putea fi?! :)
    Imbratisari cu drag!

    RăspundețiȘtergere