duminică, 29 septembrie 2013

Premiera la Paris


Sfârsitul lunii septembrie a adus Parisului o noua mega-atractie. Restaurantul "Le Café des chat" deschis în cartierul Marais (arondismentul 3 Paris), pe stada Rue Michel Le Comte, numarul 16 - ofera posibilitatea petrecerii unor clipe deosebite, sevind spre exemplu o tarta cu fructe si privind sau mângâind una din cele noua pisicute ce traiesc aici.
Proprietara restaurantului, Margaux Gandelon, declara ca s-a inspirat din conceptul japonez Neko Café, doar ca în restaurantul ei pisicutele nu se închiriaza si nici nu exista un consum minim impus. A înfiat noua pisicute de la Azilul animalelor (pisici sterilizate, vaccinate si perfect sanatoase), a plasat printre canapele, fotolii si masute câtiva "copaci-sisal" si perinite pentru pisici si a deschis saloanele cu acesta dubla oferta: a savura prajituri de casa în compania felinelor.
Preturile sunt accesibile si lista de meniu deosebit de bogata, începe cu ceaiuri, ciocolata calda, cafea, vinuri, sucuri de fructe, continua cu salate, produse de patiserie, tarte cu fructe, muffins, placinte, torturi cu crema și se încheie cu brunch-uri.
Restaurantul este locul ideal pentru familiile cu copii si apartamente prea mici pentru a avea animale de companie, dar mai ales pentru persoanele care prea ocupate profesional sunt mult prea mult timp pe drumuri si mai putin acasa. Atmosfera pe care o ofera restaurantul "Le Café des chat" este deosebita si relaxanta. Indiferet ca ai venit însotit sau neînsotit, aici nimeni nu va ramâne singur! Pisicutele nu sunt timide, te invita la joaca sau îti sar în poala si torc rasfatate, oferind o adevarata terapie antistress!
"Le Café des chat" înseamna veselie si delicii culinare.

(surse fotos: www.lefigaro.fr, www.lionne.fr)

12 comentarii:

  1. Ce idee interesantă! Trec şi eu pe-acolo, când ajung la Paris:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu gasesc ideea deosebita! restaurantul s-a deschis doua saptamâni dupa ce vacanta mea la Paris s-a sfârsit. As fi fost tare curioasa sa vad cu ochii mei, dar... poate la anul :)

      Ștergere
  2. pup draga mea draga,am trecut sa vad ce mai faci si uite ce articol gasesc aici la tine :)
    eu iubesc pisicile,stii asta,la fel si dulciurile asa ca,citind, am fost dublu incantata :)
    te imbratisez si iti doresc o toamna frumoasa,pup >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga mea draga! wow, ce surpriza! juhuuuu-huuuu! ce faci? cum îti merge? gata "pauza"?! te gasesc pe-aici în lumea blogosferei? :)
      te pup si eu :-* si iti transmit toate gandurile mele bune >:D<

      Ștergere
  3. Da,am vazut un reportaj.E cam mare sacrificiul ca sa ajungi acolo,dupa mine.Daca esti mort dupa pisici,stai la coada.Esti tare pe faza.O saptamana cum ti-o doresti!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumos! Dulciuri, cafea si pisici....:)
    Combinatie de nerefuzat!
    Da cu Pishky ma primeste in cafenea?;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte tare! Chiar super ingenioasa e! Nu stiam de el, dar uite ca data viitoare cand ajung la Paris poate ma duc si eu acolo. Macar asa de curiozitate!

    RăspundețiȘtergere
  6. O idee extraordinara despre care nu stiiam. Cred ca localul are mare succes. Pisicutele sunt cele mai delicate animalute de companie. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Aşa arată Paradisul pt. mine - plin de pisici pufoase şi alintate!

    RăspundețiȘtergere
  8. m-ar tenta sa mangai o blanoasa in timp ce savurez ceva dulce...

    RăspundețiȘtergere
  9. Supeeeeeerb! Urmatoarea mea vizita la Paris cu siguranta ca include si o cafea printre pisici!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce fain-fain-fain! Cand am aflat despre Neko Cafe din Viena am citit si despre niste francezi care voiau sa deschida un astfel de local... Poate sunt acestia! Nu mai retin numele celor in cauza. Si in BV a incercat cineva - nu stiu daca a renuntat - dar n-a primit aviz de la "sanatate publica"... Deh! Unii sunt mai catolici decat papa. Cred ca e frumos un local in care sa vezi animalele preferate misunand nestingherite! Poate vom avea bafta si va fi un astfel de local si in BV! :)
    Imbratisari cu drag!

    RăspundețiȘtergere