marți, 10 septembrie 2013

Detin proprietate în Paris - centru



Cu siguranta stie toata lumea despre obiceiul de a agata un lacatel lânga un monument sau obiectiv turistic, ca simbol al admiratiei deosebite pentru acel loc sau oras. Odata ce ai încuiat lacatul, ai încheiat un legamânt ca vei reveni în mod regulat în acel loc. Dragostea si fidelitatea sunt pecetluite prin lacat si în plus, capeti sentimentul ca esti proprietarul acelei privelisti superbe iar cheita din buzunar îti confera un plus de fericire. Atunci când revii din timp în timp, scoti cheita, verifici lacatelul si simti ca esti posesorul unei mici comori...
O singura problema exista! O data la 2-3 ani, autoritatile îndeparteaza aceste lacate, deoarece greutatea lor supune la un balast suplimentar grilajul - iar daca grilajul este balustrada unui pod (cum se alege de obicei), atunci chiar si calculele de statica sunt date peste cap. Obiceiul este însa tolerat, autoritatile nu interzic acest narav al turistilor, iar turistii nu fac demonstratii de protest atunci când nu-si mai gasesc lacatul. Cumpara altul si îsi reînoiesc legamântul ;)


Conform celor explicate mai sus, este de la sine înteles ca primul drum - dupa ce am lasat valizele la domiciliul de vacanta, a fost la "mica noastra proprietate", însa... nici noi nu am mai gasit lacatelul pus în urma cu câtiva ani. Am cumparat altul rapid si l-am legat pe acelasi - Pont des Arts, puntea care face legatura între Muzeul Louvre si Institutul Francez, unind bulevardele Malaquais si Conti cu bulevardele François-Mitterrand si Louvre. Este (dupa parerea mea si a sotului meu) cel mai romantic loc de peste Sena! ;-)

Am legat noul lacatel pe partea stânga, la a treizeci si una șarpantă - pentru ca era 31 august ;) Apoi am aruncat în Sena una din cele trei cheite. Am fotografiat "sigiliul" si acum trâmbitez în blogosfera ca am din nou proprietate în centrul Parisului! :-D)

16 comentarii:

  1. Foarte dragut. Cat de curand o sa trec si eu pe acolo, in toamna asta. Poate ca iti voi gasi lacatul:)) si voi pune si eu unul alaturi. Deci a 31 sarpanta langa lacatul ala mare:)) Ar fi fain.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce idee colosala! deci vom fi vecine? :))) Abia astept sa trimiti fotografiile!

      Ștergere
  2. Să stăpâniţi sănătoşi "proprietatea", că e de valoare! Eu, din Frankfurt, ştiam că le puneau tinerii ce se iubeau. Indiferent de legendă, au mare farmec aceste poduri ferecate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Pai... povestea este inteleasa gresit de foarte multe persoane. Tocmai de aceea am si vrut sa scriu acest articol. Intrebarea este logica: Pentru ce au nevoie doi care se iubesc, sa lege un lacat in Paris sau Verona, in Frankfurt sau în Praga daca ei locuiesc în München, spre exemplu?!
      Trebuie sa fac remarca, pentru ca sa râdem amândoua: asa deci, intri pe blog si în timpul liber! :D :D :D
      Ma bucur mult ca ma insotesti în vacanta din Franta si-ti multumesc. Te pup Mihaela draga! Noapte buna!

      Ștergere
  3. Ehe! Asa poroprietate merita toti banii!
    Sa ai grija de.cheita....;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiam nimic despre acest frumos obicei. Sa stapaniti sanatosi mult timp de acum inainte mica proprietate din Paris! ;) :)
    Oricum, balustrada arata grozav cu toate acele lacate pe ea. Arata intr-un mare fel :)
    O noapte buna, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ar fi interesant sa numere cineva lacatele agatate aici, spre exemplu, pe Podul Artelor! Sunt sute... habar nu am, poate mii! :) Este impresionant într-adevar!
      Pe de alta parte, ma amuz cand ma gândesc ce se bucura vanzatorii ambulanti de pe cheiurile Senei, care vand lacatele turistilor :)))

      Ștergere
  5. Ha, ha! Simpatic obicei! Sper să ajung şi eu pe acolo şi-am să caut lacătul vostru, să pun şi eu unul alături şi să fim....vecini! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. chiar ca ar fi grozav, Alex draga! abia astept sa prezinti fotografia!
      Noapte buna!

      Ștergere
  6. Tot felul de datini si obiceiuri.Este frumos cand duci cu tine un mic obiect,urmare unei vacante.Mai ales din Paris.Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca voi avea vreodata ocazia de a ajunge in Paris, acesta va fi primul loc in care ma voi opri.
    Acum, ca sa glumim putin, ma intreb daca pe cele scoase de pe grilaj le duc la fier vechi... :)

    RăspundețiȘtergere
  8. E locul meu preferat din Paris, dupa Sacre Coeur. Imi place mult tot ansamblul... podul de lemn, oamenii care stau la o vorba asezati pe pod... Doar ca in naivitatea mea ma gandeam ca raman acolo pentru totdeauna... desi clar ar fi fost imposibil :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu stiam despre obiceiul cu lacatul… Cate lacateeee! Uau! La Verona am vazut prima data - tot in foto! - si tot la tine! :)
    Am vazut lacatul proprietatii voastre la Paris! :) Bucuria de a fi in doi sa va fie in siguranta!
    Zile fericite sa ai! Imbratisari cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  10. Fai obicei! Nu stiam de el! Arata bine lacatul vostru!

    RăspundețiȘtergere