joi, 5 septembrie 2013

Artisti ai strazilor

pentru rubrica Happy Weekend (Blind Love - Elly)
Statuile vii sunt acei artisti mimi ce pot sta nemișcati ore în șir ca o statuie adevarata sau ca un manechin, de obicei purtând un machiaj care-i dă culoarea aurului, bronzului, cuprului sau al varului.
Mai ales la sfârsit de saptamâna sau în zilele de concedii ne permitem sa "cascam gura" prin oras si nu de putine ori ne-am luat timp sa admiram asa numitele Living Mannequins, impresionati fiind de originalitatea ideii, de costumatie si machiaj, impresionati de talent si mai ales de capacitatea pe care o au acesti artisti stradali de a poza, încremeniti! Au un talent fenomenal de a se concentra într-un singur punct, dând impresia ca sunt total absenti la vânzoleala de pe strada, ba chiar par ca nici nu respira! :) În momentul în care însa unul din trecatori arunca un banut în pusculita, "statuia" devine elastica si dovedeste ca poate sa zâmbeasca sub stratul gros ce-i acopera fata.
Încurajez si-mi exprim admiratia pentru acest gen de arta. Este o munca titanica, platita cu câtiva banuti, aplauze si multe zâmbete. Statuile vii reprezinta adevarate atractii stradale, induc buna-dispozitie si încânta trecatorii prin scenele de pantomima interpretate.


Aplauze pentru acesti artisti si-un Happy-happy Weekend celor care citesc acest articol! ;)

Fotografiile 1, 2, 4, 5 si videoclipul, le-am realizat în piata Marienplatz - München.
Fotografia 3 am facut-o în Verona - Italia, la fel ca si cea de-a 6-a fotografie.

14 comentarii:

  1. Cand eram mica, ma speriau oamenii astia :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Merita aplauze, adevarat! Ii admir pentru talentul de ramane nemiscati mult timp dar si pentru costume! Nu imi pot imagina cum pot ramane seriosi cand vad ceva comic, de exemplu!:)
    Ma intriga "manechinele" din foto trei! Cum au reusit performanta? Sau, altfel spus, "metoda" aceasta o folosesc, probabil, si cei care afirma ca leviteaza? :))

    Ma gandesc ca unora dintre romani li s-ar potrivi un astfel de loc de munca - ei raman impasibili cam la orice dar zambesc frumos si se inclina cand e vorba sa le dea cineva bani! Asa, macar vor castiga, la propriu, din... stat! :)

    Imbratisari cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mă alătur şi eu aplauzelor pentru aceşti artişti şi munca lor deosebită, făcută pentru câţiva bănuţi şi bucuria noastră!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce pot spune decat o saptamana buna :)
    am vazut si pe la noi aceste statui vii...
    si eu m-am gandit cata pregatire e in spatele acestui show stradal desi pare o munca ingrata pe strada... dar talentul si munca sunt de admirat si nu numai aplauzele pentru ca in spatele acestui job presupun ca mai sunt si investitii

    RăspundețiȘtergere
  5. Unii au un talent teribil de a sta împietriţi mult timp. Frumoase fotografii şi fain filmuleţul.
    O zi cât mai bună, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, oamenii ăștia sunt chiar talentați! Cu ce ocazie erau în oraș?

    RăspundețiȘtergere
  7. Cel mai tare e ca majoritatea sunt Romani. La noi faceau oamenii poze cu ei si atat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt si prin Brasov si multi sunt studenti la teatru sau alte scoli de arte si asta face parte din dezvoltarea lor ca artisti.

    RăspundețiȘtergere
  9. Si eu admir acest gen de arta. Ai dreptate, multa munca se ascunde in spate, care nu este platita cat ar merita.
    Cel mai frecvent am vazut prin orase genul de statui vii ca in a treia poza.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mi-a placut intotdeauna acest gen de arta! Intradevar , o munca titanica se ascunde in spatele acestor masti....
    sa ai seara faina!;)

    RăspundețiȘtergere
  11. Super Bilder Carmen!
    Grüßle und ein sonniges Wochenende
    Crissi

    RăspundețiȘtergere
  12. E o munca foarte grea, care presupune o pregatire fizica si psihica deosebita. Nu-i usor sa stai in costumele acelea ziua intreaga si sa rezisti neclintit la rigorile vremii si la glumele poznasilor. Am vazut ”statuile vii” la Barcelona, la Paris si la Roma si am apreciat cum se cuvine eforturile lor de a oferi clipe deosebite turistilor, pentru cativa banuti.
    http://zinnaida.ro/2012/08/turism-in-barcelona-5/

    RăspundețiȘtergere
  13. Aplauze din partea mea si pentru aceasta minunata postare, draga Carmen!

    Ai fost plecata iar de joi spre vineri si eu am fost plecata, pana luni dimineata. Doar ce am reusit sa postez editia HW ca printr-o minune, in conditii vitrege si de abia azi am facut vizite sa vad ce s-a postat de catre cei inscrisi. Aseara, tarziu, am vrut sa trec pe la tine dar n-am mai reusit, am adormit cu laptopul in brate.
    Sambata, duminica marturisesc ca nu mi-am adus aminte de absolut nimic. Au fost zile foarte complicate si nici nu am ajuns pe net. Imi pare tare rau. :(

    RăspundețiȘtergere