joi, 22 august 2013

Ziua de 13...

...nu a fost o zi de vineri! 13 august a fost o zi de marti si, dupa "alergatura" din saptamâna anterioara, am hotarât sa ne luam pur si simplu "o zi libera" - noi fetele, ca Helmut a lucrat.
Ne-am trezit târziu, am servit micul dejun în curte fara sa ne uitam la ceas, am privit graurii si mierlele ce au aterizat pe gazon, am admirat bogatia buchetelor de trandafiri si cerul perfect albastru si ne-am bucurat ca suntem împreuna. Când soarele a depasit bine punctul maxim de înaltare, am pornit pe jos într-o plimbare, luând la rând spre cercetare magazinele din cartier. Cel mai mult timp am petrecut în drogherie, deoarece aici - contrar obiceiului din România, unde nu ai dreptul sa atingi niciun flacon - în Germania poti sa probezi orice crema, fard sau parfum expus pe raft ca tester.
Am intrat în toate magazinele, mai ales în cele cu maruntisuri si suveniruri si nu ne-am oprit decât când am terminat banii din portofel ;) Spre casa nu am ales strada principala ci am luat un drum ocolit, cu stradute umbroase si linistite, marginite de curti îngrijite si pline cu flori.
Ajunse acasa, habar nu am avut cât era ceasul, dar am simtit ca ar ptrea fi "five o'clock", deci am pus de-un ceai. Însa nu doar asa, ca sa ne potolim setea si sa ne racorim servind o infuzie oarecare de plante într-o ceasca aleasa la întâmplare de pe un raft din bucatarie! Nu! Am hotarât sa le rasfat pe doamnele mele cu ceaiuri speciale, am scos serviciul cel bun - mostenire de la bunica sotului meu, am asortat fata de masa si servetelele si am desfacut o cutie de Jaffa cakes. Mama si tanti Sofi - suflete sensibile, au intuit ca este ceva special, asa ca s-au scuzat pentru câteva minute si au revenit la masa îmbracate elegant! :)




Tare drag mi-a fost sa le servesc ceaiul, pentru ca am stiut ca savureaza atmosfera si apreciaza mica ceremonie.

7 comentarii:

  1. E deosebit serviciul de ceai!:)
    Iar voi sunteti tare elegante....
    Tare mult imi place cum a iesit mica ceremonie....:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ati petrecut o zi superba. Ati inceput-o bine si ati incheiat-o la fel :)!
    Sunteti foarte elegante toate trei!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. genul asta de distractie m-a tentat mereu, iar aromele ceaiurilor sunt o continua incantare. la ritual mai am de lucrat...insa este timp :)
    foarte faina atmosfera descrisa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Esti o gazda perfecta, atenta si artista.
    Chiar ieri ne-a povestit despre acest moment!! :) Cat de placut surprinse au fost si imi povestise cu multe amanunte despre serviciul de ceai, despre eleganta aranjamentului, despre moment in general. Si-mi tot spunea ca esti o artista, si degeaba spuneam ca-mi pot imagina, ca stiu pentru ca am mai vazut fotografii in care apareau (intre altele) mesele aranjate de tine :)
    Zile fericite sa aveti! Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  5. Lucrurile mostenite de la (stra)bunici sunt totdeauna foarte frumoase - tacâmuri, broșe, inele, iar al vostru nu face exceptie. Minunat!

    RăspundețiȘtergere
  6. Un adevarat ritual. Serviciul mostenit e splendid. Ma abucur ca fotografiile sunt la rezolutii bune astfel incat am putut sa admir frumusete de cesti si farfurioare. Si trei doamne frumoase si elegante. A fost deosebit aranjamentul, draga Carmen! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Relaxant ceai! Stiu ca esti o gazda perfecta. :)
    Pup

    RăspundețiȘtergere