sâmbătă, 24 august 2013

Sfârsit de vacanta de vara (2)


Felix si Marlene sunt obisnuiti sa se trezeasca devreme, indiferent ca este sâmbata sau duminica si imediat ce deschid ochii, încep joaca, tipa, alearga, se gâdila, se cearta, se alearga... ca toti copiii sanatosi :) Sotului meu îi sunt tare dragi, dar nu mai are atâta rabdare cu ei pe cât si-ar dori. Asa ca, dupa micul dejun am plecat doar eu cu cei doi, în oras. I-am dus la Muzeul Primariei, unde exista câteva exponate legate de momentele cheie ale istoriei orasului, apoi am facut întrecere, cine urca mai repede cele 260 de scari pâna în vârful turnului Perlacturm (pentru mine a fost a doua în luna august, pentru ca saptamâna trecuta am urcat cu tanti Sofi!). A câstigat Marlene :))

Dupa ce ne-am reîmprospatat fortele cu câte un suc, am vizitat-o pe Adela, care lucreaza pe perioada vacantei la un magazin în centrul orasului. Apoi am luat directia Plärrer - pentru ca nu puteam sa pierdem deschiderea târgului de toamna (Plärrer este cea mai mare serbare populara din Svabia si are loc de doua ori pe an: cu ocazia sarbatorilor de Paste si la sfârsitul verii)!
Ne-am bucurat ca nu era vânzoleala prea mare, asa încât am avut mai mult spatiu pentru noi. Dupa ce am dat o tura completa sa vedem care sunt noutatile din acest sezon (pentru ca târgul este traditional si are loc începând din anul 1917!) Ne-am dat pe caruselul cu lanturi, am tintit baloane cu sageti, am aruncat mingi de oina sa darâmam piramide din conserve, am învârtit "Roata norocului" dar nu am câstigat decât câte un balon.





Ne-am întâlnit cu Raluca si ne-am urcat toti patru înt-o barca pe traseul Rio Rapidos, un Rollercoaster cu perna de apa, apoi ne-am amuzat privind copiii mici învârtindu-se pe caruselul cu figuri din desene animate ;) Am mâncat langos cu brânza si cu nutella, migdale prâjite în caramel, vata de zahar pe bat, acadele si fructe trase în ciocolata si ne-am distrat de minune.





Seara acasa, nu ne-a mai trebuit decât câte o ceasca cu ceai. Copiii adora jocul de-a "tee time" asa ca le-am facut placerea servind ceaiul dupa traditia casei ;)
Acum e liniste deplina în casa, copiii dorm si eu dau o tura rapida de blog, dupa care ma retrag în dormitor. Mâine va fi din nou o zi plina.

5 comentarii:

  1. Un roman intr-o postare!
    Buna dimineata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce dragut!
    Eu mai gandesc ca atunci cand ai sa ai nepoteii tai o sa fii bunica preferata....:))
    Zi faina sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma dor ochii de atata culoare...un ceai(cred) cu gheata ar merge, dupa atata alergatura.

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti admir energia! :)
    Veselie si culoare!
    Incet, dar sigur, te apropii de maestrii in ceremonia ceaiului?! :) La "o ceasca de ceai" spunea cineva ca multe povesti se pot depana. O ceasca de ceai aduna impreuna pe cei care se indragesc.
    Vata de zahar pe bat e una dintre slabiciunile mele si nu pierd ocazia nicodata! Dar mai rar gasesc pe aici, pentru ca nici serbarile nu mai sunt ce-au fost. Vara, in zona din parcul Titulescu, amenajata pentru copii mai gasesc. Am vazut si roz si bleu, dar prefer traditionalul alb. :)
    La voi inca mai e caruselul cu lanturi! In BV nu l-am mai vazut, dar - e drept! - nici nu mai circul asa des, nu mai citesc ziare si reviste, nu mai deschid TV-ul decat cine stie in ce situatie "extrema" si nu stiu daca mai apar balciurile. In copilarie, insa, de cate ori venea "balciul" in oras - vara - era montat la 10 minute de mers de locul unde locuiam si acolo ne petreceam cam toata ziua - noi, copiii din cartier, eram asa de prezenti acolo incat cei mai multi ne permiteau sa ne urcam si gratis in unele jucarii. :)
    Urmeaza perioada ta de odihna, in vacanta! :)
    Pupici cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce frumos! Vreau si eu! Si baloane :)
    Parca mi-as dori sa-ti fiu nepoata, sa fiu si eu asa rasfatata :)
    O alta zi frumoasa incheiata cu un superb ceremonial al ceaiului. Cum sunt bautoare de ceai, ma incanta totul. :)

    RăspundețiȘtergere