sâmbătă, 17 august 2013

Zile de vacanta la Lago di Garda (4)

(sâmbata, 10 august 2013 - continuare la "Drumul spre Lago Di Garda")
Dupa ce am petrecut cea mai mare parte a zilei facând plaja si scaldându-ne în lacul Garda, spre seara ne-am plimbat pe corso în statiunea Lazise.

Bineînteles ca am mâncat câte o înghetata (italienii au cea mai buna înghetata din lume!) si am baut câte un Spritz (Aperol cu Proseco) si Hugo (lichior de soc, Proseco, apa gazoasa si frunze de menta). Am savurat un superb apus de soare pe malul lacului, apoi pâna târziu în miez de noapte, am privit stelele si luna ca o secera, la un pahar de vin rosu, pe terasa apartamentului nostru, în Pacengo.


Cel mai frumos moment al zilei a fost o întâlnire întâlplatoare! Acum zece ani, Erna - o doamna cam de vârsta mamei mele, tare ma iubea si m-ar fi dorit de nora - dar nu a fost sa fie. Ne împacam tare bine si chiar am petrecut doua concedii împreuna. O cunoscuse si mama într-una din vizite si cele doua s-au placut din prima clipa, chit ca nici una nu stia sa vorbeasca limba celeilalte :))
Saptamâna trecuta, în ziua când a sosit mama în Augsburg, m-a întrebat printre altele si ce mai face Erna? Si-ar fi dorit sa o revada. Eu i-am spus ca de cativa ani nu ne-am mai vazut si ca doar ne scriem cate o vedere sau felicitari cu ocazia sarbatorilor si zilelor de nastere. Pentru ca programul pe care-l pregatisem eu pentru mama si Tanti Sofi era superaglomerat, cu regret, am hotarât sa nu o sun pe Erna... Si ne-am vazut mai departe de planul nostru prestabilit.
Eram deci pe promenada din Lazise, în însorita Italie, când lânga mine s-a oprit o femeie si doua fetite. De obicei nu privesc atent persoanele pe strada, de data aceasta însa m-am uitat la aceasta femeie... Era Erna! Ne-am luat în brate si nu ne venea sa credem ca pasii ni s-au întâlnit în împrejurari atât de ciudate! Ce surpriza! Erna era de o saptamâna în Lazise cu cele doua nepotele în vacanta :))Incredibila întâlnirea noastra! Nici daca stabileam ora si locul, nu ne-am fi sincronizat atât de perfect! Cum sa nu crezi în forta destinului, în puterea gândurilor si telepatie?!
(va urma)

12 comentarii:

  1. Ce minunata surpriza ti-a pregatit destinul!
    Si ce minunata vacanta ai pregatit tu - implicit - si mamei mele. Mi-e (ne este) tare dor de ea. Unii imi spun ca nu mi-am taiat cordonul ombilical - dar ii las sa zica, pentru ca am dreptul sa o iubesc. Nu? :) Doar o mami avem. Daca ar fi fost plecata undeva in tara as fi sunat-o zilnic! As fi controlat-o sa aflu ca e bine! E randul meu acum s-o "sacai", cum ma sacaia ea cand eram pustoaica :)

    Inghetata italiana... Eeeh! Eu ca eu, dar nu stiu cum va reactiona surioara mea cand va vedea si aceste imagini de prin Italia. Ii inteleg dorul de Italia pentru ca sunt acolo cateva persoane dragi si foarte dragi.

    Oof... Eu ma bucur ca mami a mea vine acasa si realizez (cam tarziu) :( ca a ta pleaca...
    *
    Va dorim o duminica linistita.
    Cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Te iubeste destinul! Foarte mult as spune!:)
    Iar locul ala e un adevarat spectacol!
    Sa ai zi faina, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, si eu cred ca telepatia exista.
    Frumoase locuri si frumoase momente ne-ai descris !
    Duminca placuta, Carmen !

    RăspundețiȘtergere
  4. Bună CARMEN!
    Frumoase locuri ai vizitat!
    Mi-ai făcut poftă de înghețată!
    Îți doresc o duminică frumoasă și plină de bucurii!
    Cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumos!!! Baietelul cu inghetata, mi-a facut pofta... :)
    hihihihi...chiar a fost o intalnire incredibila!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai fost foarte aproape de mine, Carmen! Mai esti prin preajma? Mi-ar fi placut sa ne intalnim!

    RăspundețiȘtergere
  7. Imaginile cu apusul sunt mirifice! Ador apusurile!
    Toate cele bune, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  8. Vezi ,pentru tot ce faci, domnul te-a rasplatit cu aceasta intalnire miraculoasa.Imi dau seama cum se simt cele doua doamne la ce le oferiti,se vede ca readiaza de placere.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cred in destin, cred chiar si in ceea ce se numeste telepatie. Am avut in viata mai multe ocazii de a verifica :)
    Frumoasa intalnire, se pare ca soarta a avut grija sa aranjeze lucrurile atat de bine :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Si eu cred in destin! Cred ca el creaza situatii pe care nici noi insine n-am fi in stare sa le aranjam mai bine. Cum a fost si in cazul vostru: destinul v-a pregatit o surpriza foarte placuta.
    Minunata locatia si fotografiile! Sunt convinsa ca v-ati simtit mai mult decat minunat!

    RăspundețiȘtergere
  11. Daaaa, destinul... el le face si le desface :)
    Fotografia cu apusul e superba!

    RăspundețiȘtergere