joi, 8 august 2013

Pagina de jurnal (4)

continuare la "Alo, aterizeaza bunica!", Un weekend pe cinste (1) si Un weekd pe cinste (2), Un weekend pe cinste (3)-München
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Luni (05.08.13) - Înca o zi torida din sirul ultimelor doua luni... vara aceasta a batut recordul! Temperaturile nu au coborât sub 28°C nici macar noaptea si de plouat, nu a plouat mai deloc...
Aerul parca ardea când am iesit în strada din biroul climatizat. M-am îndreptat spre statia de autobuz "Polizeipräsidium" pe bulevardul Gögginger, unde am stabilit sa ma întâlnesc cu mama si cu tanti Sofi si mi-a stat inima când am vazut ca cele doua doamne nu sunt acolo! Abia atunci mi-am dat seama ca varianta ca s-ar putea rataci nu am luat-o în calcul! Nu le-am spus decât cum sa ajunga în centrul orasului, nu si de unde ar trebui luat autobuzul înapoi spre casa si cum se numeste statia la care ar trebui sa coboare! Nu au telefon mobil (au, dar cartelele lor nu sunt deschise pentru strainatate) si nici nu stiu sa vorbeasca deloc germana... In câteva secunde mi s-a derulat în minte scenariul ca le-am pierdut si acum ma gândeam, oare ce ar trebui sa fac?! Cinci minute mai târziu au aparut din directia parcul Salii Congresului, unde au spus ca s-au plimbat putin si ca au subestimat distantele. Am rasuflat usurata si... daca tot aveau "încalzirea" facuta, ne-am început imediat turul de vizitare al centrului orasului.

Când te simti bine, orele trec ca si clipele! Ne-am plimbat pe B-dul Maximilian, am intrat la Damenhof (restaurantul la care am avut prima întâlnire, eu si Helmut), le-am spus povestea hotelului Drei Mohren (unde Adela a avut banchetul de absolvire al colegiului), ne-am fotografiat la Fântâna lui Hercule si în fata Oficiului Starii Civile, apoi ne-am îtors în inima orasului , la fântâna Împaratului Augustus. Când am simtit ca ne dor picioarele, ne-am oprit la terasa de vara a cofetariei Henry's Coffee si ne-am racorit cu câte un Hugo si câte o cupa de înghetata cu nuci si fistic.

Pentru ca la primarie (Rathaus) era închis, am coborât scarile sa facem o fotografie în restaurantul Rastkeller - Pivnitele primariei (un restaurant traditional bavarez), apoi ne-am continuat drumul prin cartierul Fuggerei - primul cartier din lume finantat pentru a ajuta oamenii nevoiasi - am mai povestit aici, despre Augsburgul meu.

As fi vrut sa le arat Domul, însa culmea, în acea zi era închis - parca dorintele mamei s-au împlinit, ca o dureau picioarele si vroia acasa! ;) L-am sunat pe Helmut si a venit imediat sa ne ia cu masina. Asteptându-l am râs, ca asa bine nu le-a mers celor doua doamne niciodata! Pe mine ma au ca ghid si fotograf si pe Helmut ca sofer si bucatar :)))

PS: Într-o vitrina, am descoperit întâmplator fotografia lui Peter Maffay - brasoveanul care a facut cariera cu muzica rock aici, în Germania. El este artistul despre care orice neamt stie ca este român, dar despre care aproape orice român nici nu a auzit! Este drept ca Peter Maffay a plecat din România împreuna cu parintii în anul 1963 si s-a stabilit în Germania, însa a spus peste tot raspicat si mândru ca s-a nascut într-un sat brasovean. Peter Maffay detine recordul german pentru cele mai multe albume vândute! El este unul dintre putinii artisti în lume care se implica în proiecte umanitare, militeaza pentru pace si toleranta, dar mai ales pentru protejarea copiilor. În Germania a organizat si finantat cea mai mare miscare muzicala pentru copii, proiectul Tabaluga. A înfiintat un camin pentru copii orfani în Spania - Mallorca, iar din 2010, finanteaza din bani proprii o institutie destinata copiilor traumatizati (din lume), în satul Roades - jud. Brasov. De câte ori se pomeneste despre el, sunt tare mândra, si spun "este român de-al meu!" :)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
PINGBACK participantilor la MfC nr. 32 /08_2013: GabiA, Cupcake, Ana, Diana - Tara Mea, florentindraganescu, OanaClara, Iulia Radu, Blind Love (Elly), poteci de dor, Axlandra, Dana Bonea, Ninu Ninulescu, addicted, CălinH, Irina, Rolling Ideas, Alexandra Ali, Irina Cristina, Just Words, Nicoleta, Foto de inginer, timpul din afara timpului, Cristi , Silvia, MARIA, nima, lichiresti, *ELENA*, Petala Calatoare, dor, Morisca, Prepelita Monstru, In miscare, Anastasia, Mihaela Dămăcean, Vasile Dumitru, Iulisa, Lumea lui Alexandru, Liviu Bimbea, Larisa, Sorin, geanina, Jurnal de Sotie, Floarea, DANI, Copilul in oras, rocs M, Tudor Enea, Tu1074, Steliana, Coco si Catrim.

23 de comentarii:

  1. Sinceră să fiu, nici eu nu am auzit de Peter Maffay... cinste lui!
    Sunt convinsă că există mulţi români asemenea lui - mai puţin faimoşi însă, cu mai puţini bani, atât în ţară, cât şi afară.
    De fapt, mă bucur că există oameni, indiferent de naţionalitate, care-şi ajută semenii.
    Asta cred că trebuie să facem toţi!

    O zi minunată, draga mea! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. se spune ca cei bogati "au uitat de unde au pornit" si in general toti fac asa, spunând, "eu am muncit si m-am sacrificat din greu sa ajung aici, sa faca fiecare asa!" Dar Peter Maffay, isi doneaza banii pentru actiuni caritabile... si asta este demn de toata lauda! respectul meu profund tuturor celor care din ce au, daruiesc.

      Ștergere
  2. Wow! Nici nu auzisem de el!
    Aveți tare multă energie, dacă va plimbați atât! Ce e acela „un Hugo”?
    O călătorie minunată în continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Peter Maffay ar trebui sa fie cunoscut de fiecare român, de aceea îi fac aici reclama :)
      Hugo este o bautura alcoolica racoritoare, formata din un strop licheur de soc si rest pro-seco, gheata, felii de lamâie si frunzulite de menta proaspata.
      Multumim. Acum plecam spre Ulm - la 90 km de Augsburg.

      Ștergere
  3. Un tur de forta pentru cele doua bunicute :)
    Lichior de soc ? Oare se face din flori sau din fructe ? Suna grozav de bine reteta cocktailului, mai ales alaturi de o cupa de inghetata ...
    Pertecere frumoasa la ulm, Carmen !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. lichiorul este facut din câte stu eu, din fructul socului, bobitele negre.
      te pup Dani, multumim! a fost excelent si la Ulm. Maine în zori pornim spre BELLA ITALIA :))

      Ștergere
  4. Tare imi plac doamnele tale! Au atata energie!
    Un Hugo parca as vrea si eu....:)
    Zi faina sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. au energie! sunt grozave! :))
      te invit! hai sa ne întâlnim maine la Lago di Garda :)
      te pup. Un weekend fain!

      Ștergere
  5. hihihi...plimbare adevarata! ...Acum vad si eu Fantana lui Hercule!!! Am vazut macheta , dar asa este mai frumoasa!!! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga mea, trebuie sa mai vii odata între 1 mai si 1 noiembrie - atunci sunt fântânile în functiune :) Pupici

      Ștergere
  6. Sunteţi trei doamne puse pe plimbare şi distracţie. Să vă ţină bateriile cât mai mult :)
    Nici eu n-am auzit de Peter Raffay, dar am sa-i caut melodiile pe net.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) ele sunt puse pe plimbare si distractii :)) eu le tin isonul :)) da îmi place!

      Ștergere
  7. Cred ca cele doua doamne sunt dornice de vizitat si de noutati,dar tu le-ai facut un program dupa puterile tale.Normal sa oboseasca.Pauzele dese sunt bune.Mai sunt doua persoane cu voi si nu ne-ai spus nimic.Nu uita ca ai cititori care intra in amanunte.Ai dreptate,in Romania nu se stie cine este Peter Maffay.Numai bine si putina racoare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) cele doua persoane despre care nu am pomenit, sunt fiicele mele, adica nepoatele lui Buni :))
      te pup Floarea. Promit sa nu fac niciun pas mai mult decat mama si tanti Sofi! ;))

      Ștergere
  8. Faine fotografiile, vesle.

    Si acum sa lamurim un lucru: Peter Maffay a fost argumentul in cand aveam 10 ani si am mers prima data in Getmania ca romanii pot fi si de caliatate :))
    Desi eram tanc si paseam in vremeza raposatului pe teritoriul german tot am gasit ceva cu care sa ii tachinez pe nemtii autentici.

    Bine ca le-ai gasit pe doamne si nu s-au poerdit desi daca stiau putina engleza sunt convins ca ar fost ajutate sa ajunga la intalnire.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) ma bucur mult ca exista macar un român care sa fi stiut de Peter Maffay!

      mama si tanti Sofi au fost o echipa pe cinste, aici în Germania. S-au descurcat de minune!

      Ștergere
  9. O zi cu emotii :) Bine ca totul a fost OK si ca ziua a fost una reusita.
    Stiam destul de putine despre Peter Maffay. Destul de putin dar stiam. Chiar inainte de a citi vizualizasem imaginile si incercasem sa vad care este legatura cu el :) Am aflat si mi-a facut mare placere sa aflu ca este un om care nu ascunde ca vine din Romania, cum fac unii romani. E o atitudine care ii face mare cinste. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exact asa este Elly draga. Peter Maffay a fost întotdeauna mândru sa spuna ca este român. In timpul celor 50 de ani ar fi putut face sa uite, practic nu a trait decat 14 ani în Românai, dar iata nu a facut-o, dovedind ca are caracter! Pacat doar ca romanii nu au raspuns acstui act la fel.

      Ștergere
  10. Multumesc (si) pentru informatia despre Peter Maffay. Sunt brasoveanca, dar acum am aflat despre el. Acum, in sensul de cateva zile in urma :) si am cautat pe net mai multe informatii despre el. Si n-o sa mai uit informatiile generale.
    *
    Stiu ca va plimbati, nu gluma! Uau! Si mamei ii place sa se plimbe. Mie mi-e greu si n-o prea fac. Cand trebuie sa merg prea mult si prea incet incepe sa ma doar mijlocul - cand merg repede (in ritmul meu, adica) pot merge oricat - am “compasul” mare. :)
    *
    Tare-mi plac restaurantele cu specific traditional! Si nu ma pot abtine sa ma intreb: oare cat de greu ar fi sa faca si altii (romanii, in speta) astfel de localuri? Sigur, sunt cateva, dar prea putine.
    Hm... Urmarind aceste “file de jurnal” mai ca-mi vine sa fac rost de un aparat de fotografiat performant si sa incep a-mi colinda orasul si a imortaliza una-alta. De colindat l-am colindat destul, dar nu m-am gandit niciodata sa si fotografiez. Dar nu-i tarziu. Planuri am destule dar… energie mai putin :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. putina reclama acestui mare om, nu e pacat sa facem. Nu ca ar avea nevoie - Peter Maffay este dupa cum spuneam, un nume foarte cunoscut aici în Germania - dar poate doar asa, sa simta ca este pretuit, pentru tot ce a facut si mai face pentru România.

      cat despre planul tau de a colinda orasul cu aparatul foto în mâna, nu pot decat sa spun ca e grozav si ca abia astept sa urmaresc foto-reportajele tale! :)
      Hai nu da înapoi! energia necesara o vei avea! o parte o vei capata din comentariile pe care le vei primi la articolele de pe blog! :) pupici

      Ștergere
  11. Faina plimbare!
    Pai daca Maffay a plecat in anii '60, de unde sa stie romanii de varsta noastra de el? Toti cei care plecau erau stersi de comunisti din memoria colectiva si chiar intinati, ca sa fie priviti negativ. Iar dupa Revolutie prea putine s-au facut ca sa reparam aceste pierderi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa este Alina draga, Peter Maffay a plecat de mult dar, a revenit de multe ori în orasul în care a crescut si s-a implicat in actiuni sociale marete. E clar ca doar cei din preajma lui au putut afla ce face si cate face pentru România, de aceea spun ca e pacat ca televiziunea transmite mai bine stiri de can-can, înmormântari de regi si nunti de parveniti, decat biografia unui OM, cariera unui artist care a ajuns culmea succesului datorita talentului si ambitiei. Viata lui Peter Maffay nu a fost deloc roza! S-a confruntat cu numeroase probleme, dar... a razbit. Este un ÎNVINGATOR! Si este ROMÂN - nu a ascuns niciodata!

      Ștergere