sâmbătă, 15 iunie 2013

Este vremea trandafirilor

Îmbracat în catifele albe, rosii, oranj, galbene sau visinii, Regele florilor- trandafirul, se face remarcat în parcuri sau în gradini prin nobletea tinutei, prin culoare sau forma si trimite câte o pala parfumata drept multumire, tuturor celor care îl admira.
Ca si în vechea curte, si aici am dorit sa avem un rondou cu trandafiri. În luna aprilie a sosit prin posta coletul comandat, continând 21 sorturi de trandafiri nobili. Criteriiile dupa care i-am ales din catalogul pepinierei Horstmann a fost parfumul puternic, bogatia coroanei si diversitatea culorilor. Au urmat plantatul butasilor, udatul, îmbogatirea calitatii solului, stropirea împotriva ciupercilor tipice trandafirilor si... o luuuuuunga asteptare!
În sfârsit, saptamâna aceasta a aparut prima floare. Cel mai harnic trandafir din curtea noastra se numeste Graham Thomas - este un trandafir englezesc si suntem tare mândri de el :))
Între rândurile de trandafiri, am sadit levantica deoarece mi se pare cea mai placuta combinatie. Pe când alti bloggeri prezentau flori mari si frumoase, trandafirilor nostri nici cu lupa nu li se vedau boboceii. Acum toate florile sunt bogate în boboci si asteptam nerabdatori sa se produca explozia :))

  • în aprilie



  • la începutul lunii mai

  • la sfârsitul lunii mai

  • la începutul lunii iunie

  • la mijlocul lunii iunie

  • 12 comentarii:

    1. Imi place tare tare mult gradina ta draga Carmen!! Este mereu plina cu flori (de tot felul) si plantute si se vede ca este iubita - pentru ca va rasplateste cu toate aceste minunatii;).

      Superba este!!:)

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. asa se spune, ca orice munca este rasplatita si... ai dreptate - în gradina este munca tot timpul, dar si satisfactiile mari :)
        te pup. îti doresc un weekend minunat în continuare! ;)

        Ștergere
    2. Cum sa nu ai o gradina asa frumoasa, cand este ingrijita cu atata drag?

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. adevarat este ca ne ocupam amandoi, cu mult drag de gradina si casa.

        Ștergere
    3. Se vede ca le oferi dagoste si atentie si ca-ti place!
      Ai o gradina superba iar trandafirii , minunati!
      Pop!

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. sotul meu stie multe secrete de gradina, de la tatal lui. Si le aplicam, si functioneaza! :)
        te pup si eu

        Ștergere
    4. Da, a venit vremea calda si au explodat si ei, cu frumusetea lor gratioasa. Foarte curand vor fi plini de flori.
      La noi, deja primul esalon de flori de trandafiri s-a cam sfarsit :( Asteptam seria a doua :)
      E superb acel galben. Imi plac, dupa cei rosii, trandafirii galbeni foarte mult.

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. adevarul este ca nu ma asteptam sa înfloreasca anul acesta, sau nu inainte de sfârsitul lui august. Au fost plantati in aprilie :)) Am avut noroc :)
        Abia astept sa ii vad pe toti înfloriti! :)

        Ștergere
    5. Ai o gradina minunata! Trandafirii sunt minunati, am vazut si pe aici acum prin multe curti. Deocamdata ii admir doar la altii :)).

      RăspundețiȘtergere
    6. Draga Luiza, eu postez de peste 12 ani articole si poze din gradina, din concedii, din excursii... Cine ma urmareste in mod constant stie 🤗🌹 am fotografiat in fiecare vara trandafirii infloriti si am scris si despre parfumul lor.
      O sa scriu si anul acesta cu siguranta. Mai ales ca anul acesta am refacut iazul si am plantat doi trandafiri agatatori, cu flori batute si cu parfum de grad 4 din 5.
      Levantica am scos o intre timp ca inabusea trandafirii. Am scris si despre aceasta patanie.
      Te pup. Numai bine 🤗🌹

      RăspundețiȘtergere
    7. da, abia astept si eu sa infloreasaca trandafirii. Eu am unul catarator Carmen (are culoare portocaliu-carmin) l-am primit acum vreo 5 ani cadou de ziua mea ☺ Si anul acesta am mai plantat doi, nu stiu cum in cheama, o sa ma uit pe eticheta si o sa scriu, cand vor inflori. Anul acesta o sa fie inca mici, dar speram ca la anul sa urce peste arc, sa faca bolta.
      Te pup. Noapte buna ♥

      RăspundețiȘtergere