duminică, 31 martie 2013

Taierea mielului

20 de comentarii:

  1. asa miel cu glazura de ciocolata...mmm...bun bun,foarte bun :)
    Petrecere frumoasa in continuare draga mea draga! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. tja! în fiecare an de Paste, taiem unul :))

      Ștergere
  3. Asa miel si eu as taia.:)
    Sa aveti Sarbatori luminate!

    Si la noi tot pe serii s-a mancat zilele astea.:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) si voi aveti bunatati! Un Paste fericit, draga Angi!

      asa-i în familiile mari :)

      Ștergere
  4. M-a pacalit titlul!:))
    Am zis, vaiiii cum asa?
    Sarbatori fericite !

    RăspundețiȘtergere
  5. E un cozonac in forma de mielut si glazurat cu ciocolata? Sau nu prea am ghicit? :)
    Am ghicit, n-am ghicit...ce pot sa spun insa e ca e foarte frumos :)
    O noapte buna si o saptamana la fel, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai ghicit, de altfel, nici nu era greu, nu? :)
      Anul acesta, fiica mea Adela a copt checul/cozonacul în forma de mileut.
      Multumesc mult! si tie, numai zile frumoase.

      Ștergere
  6. Ce frumos v-ati petrecut acas!. M-am linistit cand am vazut ca mielul e de cozonac. Ma gandeam mai devreme ca esti o prezenta vesela si luminoasa in familia ta. Mereu plina de inspiratie in tot ceea ce faci, de la decorarea mesei, a casei pana la ultimul detaliu. Imi place asta. Faci parte din oamenii care iubesc viata si pe cei din jur. Sa ai in continuare o zi de Paste frumoasa si vesela!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc mult! adevarul este ca atunci cand nu trebuie sa le faci pe toate de unul singur, mesele festive sunt deosebite. Eu ma ocup intotdeauna pentru aranjarea mesei iar Helmut pentru bucatele ce vin puse pe masa :) si fiecare isi da interesul sa-l impresioneze pe celalalt! :)
      O luni minunata iti doresc cu drag, fie ca serbezi sau nu Pastele.

      Ștergere
  7. Frumoasă idee cu mielul. Aș putea mânca 100 fără să mă mustre conștiința...
    În ce țară ești?
    Tu gătești mâncărurile alea care arată atât de bine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iuiana draga, locuiesc de 13 ani în Germania - în Augsburg, Bavaria
      Sotul meu este "bucatarul sef" eu sunt doar ajutorul.

      Ștergere
    2. Aaa... Acum am înțeles!
      Chiar gătește bine!
      Cum ai învățat să vorbești germana? Nu ți se pare o limbă grea și... care are o pronunție ce sună ciudat?

      Ștergere
    3. da, sotul meu gateste foarte bine si o face cu pasiune. A învatat langa mama si bunica lui si pe parcursul vietii, gatitul a devenit un hobby. Este de meserie inginer proiectant.
      Am început sa învat limba germana mai intai in cadrul unui curs intensiv, trei luni, apoi m-am perfectionat citind singura si conversând cu cei din jur. Nevoia este cea mai buna profesoara :))
      Nu, mie nu mi se pare, dar tie ce ti se pare ca suna ciudat?!

      Ștergere
    4. Păi, eu studiez la școală franceza (nici cu ea nu mă împac), iar germana mi se pare că are multe consoane. Sau doar în scriere apar atâtea...
      Nu știu, asta e doar părerea mea...
      O seară plăcută!

      Ștergere
  8. M-am speriat de titlu si ma gandeam cum? Carmen? Pune poze cu miei taiati? Ah.
    Ma bucur ca e doar un miel cu ciocolata ;)).
    Zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) ciudat, majoritatea se ingrozesc citind titlul, însa friptura de mileut ne place si nu lipseste de pe nicio masa de Paste :))
      In Romania, obisnuiam sa cumparam împreuna cu bunicii un miel întreg si mama gatea din cap si gat - ciorba/bors, din maruntaie - drob, din ciolane si coaste - ostopel sau tocanita si din pulpe - friptura. Eram 4 la masa, plus musafiri si mâncam o saptamâna numai mielut.
      Acum, nu mai cumparam decat o pulpa, pe care o facem la cuptor, sau cotlet si prajim la gratar. Fiica cea mare nici nu vrea sa mai guste carne de miel, cea mica, manânca, dar prefera altceva, daca avem :)) Drob am renuntat sa mai fac, dupa ce cativa ani am mancat singura...
      In orice caz, mielutul -cozonac, este nelipsit în ultimii ani pe masa noastra traditionala de Paste :)
      O seara minunata iti doresc si eu! :)

      Ștergere
  9. Ma bucur ca e un miel de ciocolata. Am mancat diverse carnuri, de miel, de caprioara si vreau sa spun ca nu stiu de ce insa animalele ce sunt cele mai inocente parca au gustul cel mai bun (pur, as putea spune)

    RăspundețiȘtergere