luni, 25 februarie 2013

Esarfe, saluri si amintiri


Exact cum spune Zina în articolul "Calatorii si suveniruri" si eu sunt colectionara de esarfe si saluri. Aproape ca nu exista calatorie din care sa ma întorc fara o esarfa noua :) Culmea este ca nu port prea des aceste accesorii vestimentare, dar galanteriile ma atrag în mod irezistibil!
Un sfert din esarfele pe care le am, le-am primit cadou, restul le-am cumparat în Galerii de arta sau la iesirea din muzee, în raionul cu suveniruri.
Cele mai multe din salurile mele sunt confectionate din matase naturala, casmir sau catifea de matase si dupa cum se vede, nu am o preferinta de culoare. Iubesc culorile pale dar îmi plac si cele puternice, îmi sunt la fel de dragi cele în care culorile se patrund ca apele, dar si cele cu imprimeuri în forme geometrice.
Din esarfele uni am reusit sa fac un curcubeu. Din cele cu imprimeuri, am reusit sa fac... mare dezordine în casa, aseara când m-am hotarât sa-mi fotografiez colectia :) Am mutat covoarele si am blocat holul pentru o jumatate de ora. Dupa ce am fost gata cu aliniatul esarfelor, m-am urcat pe un scaun si am facut fotografiile. Am împaturit din nou esarfele si le-am pus înapoi în dulap, am întins din nou covorul si m-am dus multumita la computer sa vad ce mi-a reusit. Hm! Am constatat ca lumina nu a fost suficient de puternica si cu toate ca am lucrat cu aparatul de fotografiat setat pe "automat", nu s-a declansat blitul... Asa ca fotografiile mele nu sunt clare, nici culorile nu sunt cele reale! Am fost necajita, dar n-am mai avut putere sa reîncep actiunea cu mutatul covoarelor si alinierea esarfelor pe nuante si culori! Astea sunt, cu astea defilam :))

Cele ce se simt provocate, pot sa preia ideea Zinei ca pe o leapsa :) Suntem curioase cine mai are "colectie" de esarfe?!

13 comentarii:

  1. foarte frumoase, felicitari ptr colectie, eu la esarfe nu stau asa bine, insa am cercei destul de multi si alte zanganele colorate, poate intr-o zi le intind pe un rand, macar sa vad exact cam cate am :)

    RăspundețiȘtergere
  2. O colectie impresionanta ,felicitari !
    Ce amintiri frumoase ,sigur fiecare in parte evoca o amintire!
    O placere sa-l reascult pe Mircea Baniciu!
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte impresionanta colectia! :))
    Poti deschide un mini boutique! Eu nu prea am chestii din astea, cred ca nici nu prea asi sti cum sa le port! :))
    pupici, seara faina!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ooo, ai o colecţie frumoasă şi variată. Şi eu am o grămadă de eşarfe, dar încă nu am ajuns la recordul tău. Şi le port destul de des cu cămăşi, le înnod ca o cravată de obicei.

    RăspundețiȘtergere
  5. cred ca dincolo de diversitatea materialelor si de prospetimea culorilor frumusetea esarfelor tale e data de amintirea locurilor pe unde ai trecut...asa ca,da...e de admirat colectia ta :)
    si fotografiile arata foarte bine,nu stiu ce nu iti place la ele :)
    pup draga mea draga,somn usor! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. mememe, locuind in israel atita timp, din cauza soarelui eu nu pot iesi pe strada cu capul gol asa ca am o colectie frumoasa si eu...aduc lumina in casele noastre cu aurul lor luminos

    RăspundețiȘtergere
  7. Frumoasa, galeria de esarfe, nu stii ce sa admiri mai intai, numarul sau culorile ! :D . Si chiar ar fi nostima o leapsa nu neaparat de esarfe, ci de suveniruri. Nu ma pricep sa pornesc una, dar poate stii tu sau altcineva.
    Sa ai zile frumoase, Carmen !

    RăspundețiȘtergere
  8. Frumoasa colectea de esarfe ai, Carmen. Cred ca ele nu pot lipsi din garderoba unei femei. Dau culoare si lumi plus o nota de elegantasi rafinament. Si eu am acasa, in Romania o colectie di care facea parte batcul acela pe care l-am prezentat intr-o postare recenta. Aici nu am decat vreo doua-trei.

    RăspundețiȘtergere
  9. wow ce colectie impresionanta de esarfe
    o sa iti deschizi un butic vintage mai incolo :)
    sunt accesorii frumoase care dau o pata de culoare tinutei
    si in romania multa vreme s-au purtat esarfele foarte largi si mari precum salurile, si se purtau precum serpii la gat.
    am observat ca si aici e o moda, noduri specifice, invaluite cumva anume. o anumita culoare si textura
    in alti ani erau accesorii de prins esarfele :)
    imi place ideea, fashionista :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Wow!! Cate esarfe!! Imi plac si mie, dar nu am nici pe departe atatea, deci ies din start din competitie. :))

    RăspundețiȘtergere
  11. O multitudine de culori! Ai strans esarfe frumoase, imi place predispozitia asta a ta. Chiar dau o pata de culoare sau pun in valoare o tinuta. Iar plusul vine de la faptul ca ne apara de frig la schimbarile de anotimp. <3
    Eu zic ca au iesit bine pozele, le-am marit pe fiecare in parte si am privit fiecare esarfa. Am tendinta asta pt ca uneori modelele de pe haine sau esarfe sunt o adevarata sursa de inspiratie. Multi pupici!

    RăspundețiȘtergere
  12. O colectie foarte mare, frumoasa si foarte colorata. Ai cam pentru orice o esarfa asortata. Am si eu cateva esarfe, nu multe, fiindca nu prea port. Dar mai iau cand si cand cate una doar fiindca imi place :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Uaaaauuuu! Super colectie ai si tu! Am vazut si colectia Zinei!
    Mie imi plac esarfele! Pot fi purtate in atatea moduri incat devin... altceva! Rasucite cate doua, impletite cate trei sau patru, indodate cu nod de cravata... Gata, ma opresc! Cert este ca imi plac! Cel mai mult imi plac cele super vaporoase, dar si salurile sunt excelente! Poate ma invrednicesc si fotografiez si eu esarfele... dar daca tie, cu aparat foto nu ti-au iesit asa cum sperai mie, cu un telefon fotografiindu-le... Vai! Vad eu ce-o iesi!
    Zi frumoasa iti doresc!
    Cu drag,

    RăspundețiȘtergere