sâmbătă, 16 februarie 2013

Bucurii


Cunoscuta în zona ca "aurul pamântului" apa sulfuroasa din Fürstenzell iese natural la suprafata, de la o adâncime de 27 metri. Apa izvorului din hotelul ViktoriaQuelle este indicata atât pentru cura externă cât şi pentru cea internă. Sulful stimulează secretia gastrică si hepato-biliară, reduce valorile glicemiei si are efect anti-alergic. Baile în ape sulfuroase amelioreaza durerile de articulatii, îmbunatatesc circulatia periferica si întaresc sistemul nervos periferic, actioneaza împotriva unor afectiuni dermatologice sau boli metabolice. O cura cu apa sulfuroasa este un pas facut constient împotriva slăbirii sistemului imunitar si a îmbatranirii premature a organismului.
A bea apa sulfuroasa de la izvor si a te scalda cinci zile în aceasta apa miraculoasa nu este mult, însa împreuna cu celalalte tratamente oferite în acest hotel, contribuie la crearea unei stari de bine si ajuta la recapatarea armoniei corpului si a spiritului. Conceput pentru o relaxare totala, rasfat al trupului si confort al spiritului, Hotelul ViktoriaQuelle este o oaza de sanatate si-si merita pe deplin denumirea de SPA-Wellnes (SPA este abrevierea expresiei latine: Sanitas Per Aquam – sanatate prin apa).
În timpul zilei, între tratamentele speciale, sedintele de masaj, jacuzzi, hidromasaje si alte rasfaturi menite sa destinda musculatura corpului si mintea, nimic nu se potriveste mai bine decât cu o salata de cruditati cu creveti la gratar!

Gastronomia în acest complex hotelier este ridicata la nivel de arta! Fiecare farfurie reprezinta o bucurie pentru papilele gustative! În fiecare seara, inspiratia desavârsita a bucatarului sef, în a combina carnuri si peste cu mirodenii misterios alaturate, legume si fructe bogate în arome si culori - a reprezentat o experienta de neuitat, fiecare preparat fiind plin de savoare.

Aici spre exemplu, meniul a constat din supa de mere si hrean (!?!), file de porc, cartofi natur, broccoli Romanesco si sos de vin, file de morun atlantic pe cuib de spanac si cartofi natur cu sos de lamâie. La desert, Tiramisù cu dulceata de visine! Hmmmm!
În timp ce noi savuram acest delicios meniu, pe scena celei de a 63-a editii a Festivalului Filmului din Berlin - cunoscut si sub numele de Berlinale, tocmai se decernau premiile. Sotia partonului hotelului - Mariana Valenzano (originara din Brasov), a venit într-un suflet la mine sa ma anunte ca România a câstigat der Goldene Bär si ne-am bucurat împreuna de succesul pe care l-a avut filmul Poziția Copilului, regizat de Călin Peter Netzer și produs de Ada Solomon.

Felicitari României! (Fotografia cu echipa României premiate cu Ursul de Aur este preluata din Augsburger Allgemeine)

5 comentarii:

  1. motive sa fii mandra si un plus pentru atmosfera deosebita...
    se vede ca esti extrem de detasata si relaxata :)
    spune-mi ca te-ai gandit si la mine cand te-ai rasfatat cu tiramisu! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce mi-aş răsfăţa şi eu cioantele obosite acolo!

    RăspundețiȘtergere
  3. La durerea de cap pe care am avut-o inca de ieri seara...parca mi-ar fi prins bine un asemenea rasfat. :)
    Frumoase imagini! Frumoasa performata a echipei care a realizat filmul premiat. M-am bucurat mult aseara pentru ei.

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumos! Adevarat rasfat! Trebuie sa fie tare placut un sejur intr-un astfel de loc!

    RăspundețiȘtergere