luni, 30 aprilie 2012

Augsburgul si fratele meu

postare înscrisa la rubrica "Monday7" -o initiativa Most Wanted Blog
Astazi, vă invit la o plimbare de... șapte fotografii :)
Turnul Perlach________________________________Casa Weber

Piața Primăriei________________________________Sala de Aur

Turnul Radioteleviziunii_______________________Fântâna lui Hercule

în Plärrer :)

Pentru o zi speciala, o plimbare speciala :)

Pentru că e luni - fratele meu vă invită la o plimbare cu o limuzină LINCOLN :)

Daca doriti sa împartasiti cu noi ceva frumos, sa începem o noua saptamâna cu buna dispozitie, atunci... înscrieti-va la Pink Mondays-Karma Police.
Sa aveti o saptamâna minunata!

duminică, 29 aprilie 2012

În parc


Primăvara asta
de Sanda Nicucie

Păpădii pocnesc,
vişini dau în floare
primăvara asta parcă-a-nnebunit.
Am în păr narcise
iar din cingătoare,
îmi răsar caişii verde-nmugurit.

Simt pe buze gustul de cireşe-amare,
când îmi laşi sărutul
tandru,
liniştit.
Păpădii pocnesc,
vişini dau în floare
primăvara asta parcă-a-nnebunit.

Se întorc cocorii
zilelor în care
ascundeam iluzii dorului şoptit.
Mă-nfioară gândul (eşti aici)
şi-mi pare-
primăvara asta s-a îndrăgostit...

păpădii pocnesc, vişini dau în floare.


Sa aveti o duminica minunata!
(postare înscrisa la rubrica Life in pictures - Costin Comba)

sâmbătă, 28 aprilie 2012

Oamenii cu sufletul de aur

... sunt acele persoane cărora le pasă de semenii lor și nu pot trece nepăsători, atunci când știu că pot da o mâna de ajutor... Oamenii cu sufletul de aur sunt acei oameni care fără să simtă neapărat pe propria lor piele, știu ce înseamnă suferința și, impresionați ca de propria lor soarta, încearcă sa facă atât bine cât le stă în putință. "Există o mie de boli și o singură sănătate" a spus marele Arthur Schopenhauer. 

miercuri, 25 aprilie 2012

Miercurea fără cuvinte (17) - Grădina botanică




Dorești să participi la MIERCUREA FARA CUVINTE? Este simplu si amuzant! Nu trebuie decât să afisezi pe blogul tău o fotografie (sau o serie de fotografii) care "să vorbeasca fără cuvinte" și apoi sa introduci linkul în tabelul de mai jos. Este WORDLESS WEDNESDAY... mai stai mult pe gânduri? Înscrie-te! :)

luni, 23 aprilie 2012

Culori - Monday7

(O initiativa Most Wanted Blog)
Am ales pentru astazi șapte fotografii - șapte flori și sapte culori :)
oranj____________________________________roșu
  roz_________________________________________alb
 
violet_________________________________galben
 
lila
 

Se scutură magnoliile... Pink Monday

Vremea păcătoasă din acest aprilie, nu are milă nici măcar de florile roz, gingașe, catifelate și parfumate ale magnoliilor... Ploaia rece și insolentă din ultimile trei săptamâni le-a biciuit, lipsită de compasiune. Însa, petalele delicate încă zâmbesc fermecător, aninate de crenguțe, înseninându-ne privirile...
  
Daca doriti sa împartasiti cu noi ceva frumos, sa începem o noua saptamâna cu buna dispozitie, atunci... înscrieti-va la Pink Mondays-Karma Police Sa aveti o saptamâna minunata!

duminică, 22 aprilie 2012

Ziua Pământului

Ziua Pământului - sărbatorită la nivel mondial, este dedicată creşterii gradul de conştientizare şi de apreciere a mediului natural al Terrei. Data de 22 aprilie reprezinta ziua în care s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător, la nivel mondial, sărbatoare ce a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care îl arăta față de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri. Douazeci de ani mai târziu, în anul 1990, au participat peste 200 milioane de oameni din 141 de țări.
La conferinţa ce a avut loc pe data de 20-22 aprilie 2010 în Cochabamba, au participat mai mult de 30.000 de reprezentanţi din peste 140 de ţări si discuţiile au implicat numerosi experţi şi organizaţii non-guvernamentale, în căutarea celor mai eficiente solutii pentru împiedicarea schimbarilor climatice cauzate de intervenţiile umane necugetate şi de a opri efectul de încălzire a climei cu mai mult de 2°C. Tot aici, s-a cerut tărilor dezvoltate să reducă emisiile de CO2( cu 25-40%, până în 2020) şi s-a propus plata cheltuielilor de 6% din bugetul lor anual într-un fond climatic global, planuri aprobate ulterior la conferinţă de la Cancun/2010 (unde s-a semnat primul acord internaţional obligatoriu cu privire la măsurile de protecţie a climei). Ziua Pământului 2010, a fost una din cele mai ample manifestari, la care s-au alăturat sute de milioane de oameni din 184 de ţări, în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre. 
Google celebrează Ziua Pământului 2012 cu un Doodle animat. 

Cântăreţul si compozitorul americana John Denver, a lansat în 1990 albumul "Earth", din care cel mai cunoscut cântec este "Celebrate Earth Day, everyday". O alta superba melodie cu titlul "Earth Song" a fost lansata de Michael Jackson, în anul 1995 (HIStory – Past, Present and Future Book I).   
Vă invit să ascultaţi melodiile, să meditaţi şi... să celebraţi Pământul, în fiecare zi.
(postare înscrisa la rubrica Life in Pictures - Costin Comba)

vineri, 20 aprilie 2012

La multi ani, Florin!




Mi-a atras atentia prin minunatele fotografii pe care le prezinta pe blogul lui si m-a impresionat prin dragostea pe care o are fata de natura. Cu ocazia concediului petrecut în Muntii Apuseni, l-am cunoscut pe el si familia lui si timp de o saptamâna ne-a fost ghid si gazda ospitaliera. Prietenia fata de cei trei beiuseni s-a dezvoltat si în zilele petrecute împreuna în Bavaria si nordul Italiei, unde am adunat o multime de amintiri minunate.
Astazi, Florin serbeaza ziua de nastere si doresc sa-i urez - aici pe blog, unde de fapt l-am cunoscut - La multi ani, sanatate si numai bucurii! Realizarea tuturor viselor si doar clipe senine alaturi de cei dragi! Gânduri bune si înca o data LA MULTI ANI!


PS: Cu siguranta se va mai oferi ocazia sa închinam împreuna un pahar de Recas, sa râdem si sa depanam amintiri.