marți, 4 septembrie 2012

La Marea Nordului


Aflându-ma cu prietenele în mini-vacanta la Bruxelles - la doar câtiva kilometri de Marea Nordului, am hotarât ca daca timp pentru plaja nu avem, macar pentru o balaceala trebuie sa rezervam o dupa-amiaza. Asa se face ca vara aceasta am ajuns pentru a treia oara la mare - în iunie la Marea Neagra - Constanta, la sfârsit de iulie, la Marea Baltica - Warnemünde si în mijloc de august, la Marea Nordului - Oostende, localitate supranumita „Königin der Seebäder“ ("Regina statiunilor balneare")

Era vremea refluxului si plaja aproape pustie, devenise imensa. Soarele tandru, mângâia cu razele-i diafane valurile ce formau borduri nesfârsite de spuma. N-am bucurat ca niste copii, alergând galagioase spre apa marii. Ne-am împrietenit rapid cu valurile puternice si nu ne-a venit a crede ce norocoase suntem, sa avem parte de apa atât de calda! Am înaintat zeci de metri în larg pâna când valurile ne-au depasit linia soldurilor. Atente la început ca talazurile sa nu ne strice coafurile, am savurat acvamasajul gratuit si în final am avut doar grija sa nu ne smulga costumele de baie - nu de alta, dar erau scumpe ;)

Pe când soarele se oglindea tot mai aproape de mare, colorând totul în roz-auriu, am pornit în plimbare pe faleza, doar noi si ultimii pescarusi.
Mai târziu ne-am lasat înghitite de masa pestrita de turisti, savurând atmosfera estivala de pe Promenada. Am încheiat seara într-un restaurant tailandez, rasfatânu-ne cu delicatese exotice.



PS: Ati stiut ca prin Oostende trece cea mai lunga linie de tramvai din lume? Toate orasele belgiene de pe faleza Marii Nordului sunt legate printr-o linie de tramvai, numita De Kusttram. Linia are 69 statii si masoara 68 kilometri !

5 comentarii:

  1. oooo interesante iesiri
    mare, distractie, delicatese, ce poti sa vrei mai mult de la o vacanta de vara?!
    minunat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) asa este Ancuta! viata este frumoasa când o traim din plin :)

      Ștergere
  2. Ah, ce frumos! Tu stii incet, incet pentru ce lucruri sau oameni te invidiez deja. Si acum pentru prietene cu care sa poti sa dansezi pe nisipul ud al marii Nordului. Da, te invidiez, cu cea mai frumoasa invidie posibila. Si da, stiu, mai am de devenit un om macar pe jumatate la fel de bun ca tine ca sa merit toate lucrurile pentru care te invidiez azi.... Unor oameni frumosi li se intampla doar lucruri frumoase, candva, doar lucruri frumoase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. când Gâza va fi student, cu siguranta vei face si tu mini-concedii cu prietenele tale din clasa întâi! :)) pupici

      Ștergere
  3. Ce norocoasa ai fost, Carmen, sa vezi marea de trei ori :)
    Nu stiam ca o linie de tramvai poate fi atat de lunga. Foarte interesant!

    RăspundețiȘtergere