joi, 10 mai 2012

Rutina și antidotul


Mă trezesc dimineața la cinci și jumătate și până să ajung la ora șase-treizeci în birou, am timp doar pentru o gură de cafea. Lucrez zece ore la lumină de neon și când plec spre casă, am mare grija sa-mi dezlipesc scaunul de sub fund. Trec zilnic pe lângă aceiași oameni, pe lângă aceleași case, citesc aceleași nume de străzi... Când mi se pare ca semăn prea mult cu un roboțel, sar de pe șine și mă opresc pur și simplu în câmp. Alerg printre firele de rapiță, inspir cu nesaț aerul curat și-mi umplu ochii de galbenul crud. Apoi, pe poteci șerpuite, mă îndrept câteva clipe spre râu. Caut un butuc bătrân, mă întind comod, număr norii sau mângâi păpădiile... Când gândurile prind din nou contur, mă îndrept spre casă și savurez deplin, puținul ce a mai rămas din zi.

34 de comentarii:

  1. frumoase fotografii...
    interesant cum ai reusit sa ai in fiecare imagine o... gingasa floare de papadie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum te invidiez si mai mult... pentru locul acela frumos fara gunoaie, pentru butucul acela asa de artistic asezat... si pentru papadii.

    Aici locuri fara gunoaie nu am vazut din copilarie :( copacii de pe spatiul public au fost toti taiati pentru foc, butucul asta mai mult de 2-3 zile (maxim) nu ar fi supravietuit aici...

    Cred ca o sa-mi iau cortul si vin si eu la butucul tau sa miros papadii :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este foarte adevarat, Bavaria este o regiune cu oameni deosebit de civilizati. Cu toate ca este zona cea mai industrializata a Germaniei, dragostea localnicilor pentru natura este observata la fiecare pas. Este regiunea cu cei mai putini someri si cu cele mai multe initiative sportive si turistice :)

      Ștergere
  3. Rutina ta e... o viață plină, dragă Carmen! Călătorii, sărbători, vizite, vacanțe, fetele tale superbe, soțul tău deoesbit, casa și grădina voastră, ai o viață frumoasă și împlinită, pe care o meriți din plin! :)
    Frumoase fotografii, se simte vara care va să vină curând! Te pup! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) ar fi si pacat sa treaca o zi fara sa ne bucuram din plin, macar câteva clipe... Asa este Mirela draga, încerc sa le împletesc pe toate si sa fac o "cununa" cât se poate de frumoasa. Este un principiu sanatos, pe care si tu îti bazezi viata :)
      O seara minunata sa ai. Pupici

      Ștergere
  4. Ma intreb daca in viata noastra nu avem parte prea mult de starea de "robotel" si prea putin pe antidot. Poate ca normal si sanatos e invers. :)
    Natura are o influenta atat de amre asupra noastra, incat ma intreb de ce nu ne bucuram mai mult de ea. Mai ales cea salbatica, pe care ai aratat-o atat de frumos in poze. Numai cand ma uit la raul sau balta aceea cu malurile inverzite ma simt minunat, de parca as fi acolo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai perfecta drepatet... si eu ma întreb de ce nu am primi o pensie, de la 20 de ani si pâna la 75 spre exemplu, apoi... sa începem sa lucram?! :))
      Asta e viata... din pacate, cu cât te dedici mai mult carierei profesionale, cu atât mai putin timp privat îti ramâne... In principiu, daca te multumesti cu putin, îti merge bine... cu cat castigi mai mult, cu atât dai banii mai mult sa-ti mentii standardul de viata si deci... nu mai ai timp sa te bucuri de tot ce aduni!Cel mai bine este sa traiesti echilibrat, sa încerci sa mentii nivelul si oricat de importanta este functia pe care o ocupi, sa nu uiti niciodata de unde ai plecat! Natura care ne inconjoara este izvorul tuturor bucuriilor.
      Sa ai parte de tot ce e mai frumos în vata, Mircea Vladut!

      Ștergere
  5. Ce frumoasa esti tu Carmen in interior! Si mai ca-mi vine sa multumesc ca sunt oameni ca si tine!
    Grozava campie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce bine ca ne-am "întâlnit", Vera draga... si eu spun acelasi lucru in legatura cu tine!

      Ștergere
  6. Adevarul e ca la voi acolo chiar ai unde sa evadezi :) Trebuie doar sa vrei sa rupi ritmul monoton al vietii de zi-cu-zi. O zi frumoasa va dorim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)ai dreptate, Alinus! profitam de fiecare zi fara ploaie - ne-am facut obiceiul sa mergem macar 2 ore, dupa serviciu, ori in parc, ori pe Lech (râul care se vede in fotografie - afluent al Dumarii), la gradina botanica, în livada cu meri sau pe câmpul cu rapita :))
      Duminica ce urmeaza este Sarbatoarea de primavara japoneza - in gradina botanica :)) abia astept! va fi program artistic, muzica, dans, ceai, traditii si obiceiuri fascinante...

      Ștergere
  7. Ma bucur ca ai gasit un ascunzis minunat pentru sufletul tau ! O zi senina sa ai !

    RăspundețiȘtergere
  8. Dacă s-ar mai picta azi în manieră impresionistă, pozele Nr.1 şi 3, sub formă de lucrări gata urcate pe simeze, ar fi considerate "cap de afiş" de expoziţie. În plus, poza a 3-a l-ar fi determinat pe Rodin să treacă imediat la lucru şi, din marmora amorfă, să izbutească o nimfă, o Moyră, o rusalcă, o valkyrie, adică o fiinţă mitologică ivită surprinzător drumeţului direct dintr-un trunchi de arbore.Aici o vedem pe Carmen gânditoare (tot à la Rodin!), dar în...peisaj... :)))
    Cu cele mai bune gânduri!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am citit o data, de doua ori... de trei ori :) despre fotografiile mele este vorba?! Draga Marco Polo, esti deosebit de amabil si complimentele tale au un farmec deosebit, îti multumesc! trebuie sa recunosc ca fiecare din comentariile tale - nu doar cele de pe blogul meu (te-am întalnit deseori si la alti colegi bloggeri) denota bogata cultura generala pe care o stapânesti, facând trimiteri cand la poezii, cand la picturi ori muzica, te exprimi când pe franceza, cand pe germana...ceea ce sporeste grozav misterul pseudonimului pe care il folosesti :)
      Sa ai o seara de vis!

      Ștergere
    2. a. Reacţia mea e pe măsura stimulului, în cazul de faţă ineditul imaginilor care transmit o anumită stare de spirit ca şi un anume mesaj pe care eu îl înţeleg perfect .Reacţia intervine numai dacă se atinge un anumit "prag" de...declanşare a acesteia ! :)))
      b. Mulţumesc de aprecieri! Din ce ştiu şi am acumulat ca frumos şi plăcut ochiului şi minţii, mai încerc timid să mai dau şi altora, pe ici-pe colo, că nu sunt egoist defel.Numai să le placă!
      c. Am lucrat şi eu 25 de ani în lumină de neon într-un "Entwurfsunternehmen" cu cip de intrare.La ieşire, vara îmi venea să mă arunc pe iarba primului parc, pajişte, tăpşan, să mângâi florile, şi să mă bucur la maximum de lumina binefăcătoare a soarelui, oricât de arzător ar fi fost el...şi iarna să mă trântesc în zăpada moale, imaculată...Eram ca un copil : nu mai voiam să intru în casă ! :)))
      De câţiva ani, tot încerc să mă "de-robotizez" şi să mă "re-umanizez", atâta cât se mai poate...recupera din ceea ce a fost odată ! :)))
      d. Mulţumesc de apreciere şi îţi urez spor în toate şi, mai ales, de a anima cu eleganţă, rafinament şi bun-gust acest blog şi blogosfera, ca şi până acum !

      Ștergere
  9. esti o femeie inteleapta Carmen si meriti pe deplin viata frumoasa pe care ti-ai construit-o...
    si in plus,micile bucurii sunt cele mai durabile :)
    ai parul mai lung acum si iti sta foarte bine cu el asa :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pandora draga, îti multumesc din suflet pentru frumoasele cuvinte!

      eu nu sunt tocmai multumita de forma actualei frizuri... cel tarziu in doua saptamani, va trebui sa merg coafor... pe 1 iunie, voi fi in Sibiu -la reintalnirea cu colegii de liceu :)) Nu am voie sa-i speriu ;))

      Ștergere
    2. vei fi ca intotdeauna perfecta,nu ma indoiesc de asta...si presimt,foarte emotionata :)

      Ștergere
  10. O mare fara valuri ramane totusi mare:). Multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc mult, de asemenea iti doresc multa sanatate!

      Ștergere
  11. Butucul acela este de milioane!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) si mie îmi place, dar il pot împarti cu drag, cu tine ;)

      Ștergere
  12. Frumos mod de a sparge rutina..mi-ar placea sa am si eu un camp de rapita unde sa ma pot opri.. Din pacate nu am.. Frumoase poze! O zi minunata Carmen.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dar poate ca e un camp de secara... oooooo... sa vezi cand vor aparea macii sau florile de cicoare!
      te pup, o seara perfecta îti doresc!

      Ștergere
  13. O pauza de planseta e mereu binevenita! :)
    Seara placuta Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaa :) pauzele lungi si dese, cheia marilor succese!
      multumesc Melly, si tie la fel! :)

      Ștergere
  14. Parca mi-ati descrie pas cu pas, programul meu, doamna Carmen. Numai ca eu mai rar, dupa o zi de munca, fac o iesire in natura, cel mult strabat parcul dintr-un capat in altul, pe jos, indreptandu-ma spre casa.
    O seara minunata va doresc, doamna Carmen! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)Stefi draga, important este ca în drumul tau sa cauti "maruntisurile" care produc bucurii! O papadie, o mamaruta, un copil care zambeste... aceste amanunte care transmit energie pozitiva.
      îmbtratisari. Sa ai o seara placuta!

      Ștergere
  15. Carmen, asa patesc si eu cu rutina, din cand in cand aleg alt drum spre casa atunci cand vin de la munca. Ma trezesc spunandu-mi de ce bat acelasi drum, ca un robot care e setat pe o anumita ruta.
    Frumoase poze.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de asta mi-e si mie frica... nu care cumva într-o buna zi, sa nu mai gasesc butonul set up! ;) seara faina!

      Ștergere
  16. Zic si eu ceva ca sa par intelept: O problema pusa corect, e rezolvata pe jumatate...
    Sa aveti, impreuna cu cei dragi, bucuria sperantei !

    RăspundețiȘtergere
  17. eei, bun antidot ;) si-o evadare frumoasa; relaxeaza si de la distanta :)
    dar acolo ma gandesc ca e extraordinar nu numai privelistea dar si aerul curat, vantulet, sau briza de la apa ...

    RăspundețiȘtergere