sâmbătă, 17 martie 2012

De vorba cu Frau Augusta


ca replica la "Resemnare" :))

25 de comentarii:

  1. Dar cine e Augusta? O duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Heeeeiii, lume noua! :))
      In fata bancii Augusta este amplasata aceasta banca de granit, pe care se odihneste bunicuta, cu cosul plin de cumparaturi. Statuia are inoficial numele Frau Augusta.
      Orasul Augsburg a fost fondat în anul 15 î.Hr., sub împaratul roman Augustus si a fost capitala provinciei romane Augusta Vindelicorum (pe latina, toate orasele au gen feminin), de aceea, multe institutii sau firme poarta în Augsburg numele feminin Augusta (banca, telefon, hotel, firma de bere, cinematograf).
      Sa ai un weekend minunat!

      Ștergere
  2. Außer dem Fall, daß Carmen wunderschön aussieht, was könnte ich noch hinzufügen ? Vielleicht etwas über die ewig menschliche Stimmung dieser Statue, die mich tief beeindruckt.Ein wahres Kunstwerk, recht auf dem Fussgang errichtet, das von allen bewundert werden kann.
    Vielen Dank und viel Sonne für Dich !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vielen Dank für das Kompliment! ;)
      In Bayern findet man häufig Kunstobjekte die ein Person (oder zwei Personen, z.B. "Oma und Opa") auf einer Bank sitzend darstellen.
      Ein schönes Wochenende wünsche ich Dir! :)

      Ștergere
  3. Ce mai imi plac statuile acestea, reprezentative pt Germania! le gasesti peste tot in diferite ipostaze interesante :)
    Sa ai un weekend placut

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. astfel de obiect de arta, ce reprezinta persoana/persoane sezând pe o banca, sunt tipice pentru Bavaria, dar ai drepate, nemtii înfrumuseteaza fiecare parc, fiecare strada, fiecare coltisor, cu flori, statui sau fântâni arteziene.
      Multumesc mult Alicee, un weekend placut si tie! :)

      Ștergere
  4. E tare simpatica statuia bunicutei, sa inteleg ca este un fel de "mascota" la poarta bancii... O seara frumoasa va doresc, doamna Carmen! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) da Stefi, ai gasit cuvântul potrivit. Bunicuta este mascota de la intrarea în Augusta Bank (amuzant este si întelesul diferit al cuvântului banca) :))
      Multumesc, un weekend de vis si tie!

      Ștergere
  5. Din cauza unei greşeli supărătoare am şters comentariul anterior. Revin.

    Şi totuşi, de unde a plecat moda acestor statui? Şi la noi în cetate avem un pachet cu aşa ceva şi reprezintă cătane austriece şi un domn cu joben ce se odihneşte pe o bancă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu cunosc numele artistului care a executat aceasta lucrare - banca cu bunicuta în granit, dar statuia este nu doar frumoasa ci si practica. Pe acest princip cred ca se bazeaza moda bancilor cu însotitor :))
      Sa ai un weekend minunat!

      Ștergere
  6. Carmen, ce tare. Mie imi plac mult statuile astea...
    Nu stiu daca se mai tine anual festivalul unde toti sculptorii din eu fax expozitii stradale, dar daca ai ocazia sa ajungi in Bad Ragatz, Elvetia...sa o faci, merita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) ma bucur ca ti-am facut o surpriza placuta. Astazi am trecut prin cartierul Lechhausen si am facut extra o pauza de fotografie, la Augusta Bank :)
      Da, am fugit la google sa citesc despre expozitia recomandata de tine. Este o trienala si anul acesta se va desfasura în perioada 02 iunie - 10 Junie 2012. Din pacate - sau din fericire, în acest interval de timp voi fi în România. Pe 1 iunie am întâlnirea cu colegii de liceu, în Sibiu :))
      Am vazut câteva fotografii (vor fi 79 de artişti din 15 ţări europene si vor fi expuse 400 de lucrări, în Bad Ragaz/Elvetia şi Vaduz/Liechtenstein) Fantastic, într-adevar! Poate peste trei ani, ne vom întâlni acolo amândoua :)
      Sa ai un weekend minunat!

      Ștergere
  7. Ce sfaturi intersante va oferit?vreau si eu sa stiu;))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) a fost mai mult un small talk ;) Un scurt taifas despre vreme, primavara, soare, flori :))

      Ștergere
  8. Si la tine e cald si a venit primavara! Se vede dupa vestimentatie, frumoasa doamna!;)
    O duminica placuta alaturi de ai tai dragi, Carmen! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. fotografia este facuta astazi pe la ora 1o. La ora 12 am umblat în tricou cu mâneca scurta, zau! Mirela draga, am avut si ieri si azi vreme superba!
      Mâine dimineata va sosi fratele meu, abia il astept! :)) va fi o duminica fericita!
      Si tie, draga Mirela, o duminica minunata alaturi de cei dragi tie. Pupici

      Ștergere
  9. Seamana cu o matusica sau bunicuta care le aduce nepotilor ceva bun.
    Imi place Frau Augusta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu tot asa o vad :) blânda si sfatoasa, ca o bunicuta :)
      Sa ai o duminica minunata, Gabi draga.

      Ștergere
  10. De vorba... mai mult tu, ca Frau pare ca tace :-))))))

    RăspundețiȘtergere
  11. am mai aflat ceva despre existenta Augsburgului tau drag dar si despre Frau Augusta :)

    offtopic: imi plac mult de tot balerinii tai cu catarama in aceeasi nuanta cu sacoul :)
    ai un aer primavaratic care te prinde foarte bine :)
    spor la treaba si mutat cat mai usor...
    inteleg ca o sa il ai pe fratele tau alturi si ca asta te bucura...te inteleg...abia astept vara si o data cu ea venirea fratelui meu :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca citesti si comentariile anterioare :)
      Sa-ti spun un secret în legatura cu "aerul meu primavaratic" ;) m-am trezit la ora 7 dimineata si când am vazut ca soarele este la fel de darnic ca si ieri, m-am apucat sa scot bulbii plesniti ai florilor de primavara din rasadurile gradinii vechi, am fugit cu masina la gradina noua si i-am replantat, apoi am sarit din leggins si tricou decolorat sub dus, m-am aranjat putin, am îmbracat haine elegante si m-am dus la magazinul la care am comandat completarea de mobila de bucatarie, ca a deschis abia la 9:30. Bucataria are alta forma în casa noua, de aceea am comandat o completare de mobila, la aceeasi firma care a executat-o în urma cu 5 ani. Termenul de livrare a fost stabilit pe 31 martie si am contractat la aceeasi firma, demontarea mobilei din casa veche, transportarea si montarea în casa noua - operatii stabilite a fi executate în doua zile consecutive.
      Ieri dupa-amiaza, firma l-a înstiintat telefonic pe sotul meu ca montorul are concediu si ca la data stabilita nu v-a avea timp decât sa transporte mobila fara completare, din locuinta veche în cea noua si apoi pleaca în concediu trei saptamâni... dar când se intoarce, suntem primii pe lista lui de montaje! Sotul meu... luat repede a îngânat ceva, ca daca nu se poate altfel, e ok... Aseara însa, când mi-a comunicat mie, am explodat! prima data nu am crezut ca aud bine! Cum era deja închis la magazin, m-am zvârcolit toata noaptea si am avut cosmar - se facea ca era Paste si eu mâncam la McDonald! Tja... abia am asteptat sa se faca ora 9:30! Am fost prima clienta si... am rezolvat! Bucataria va fi montata, pe data de 4 aprilie! Ei da... nu este 31 martie, dar nici 27 aprilie! Pot trai 3 zile cu pizza sau mâncare chinezeasca :)) Dar Pastele va fi Paste, cu mâncare gatita cum se cuvine, într-o bucatarie dichisita, dupa planul meu :)
      Fotografia cu Augusta era pe drum spre casa, dupa discutia din care am iesit victorioasa ;)))
      Da, fratele meu vine sa ne ajute la mutat, dar cu intentia de a ramâne mai mult. Sigur ca ma bucur!
      La vara spui ca vine fratele tau? nu mai e mult... Ma bucur pentru voi!

      Ștergere
  12. esti o persoana metodica...semeni cu prietenul meu...eu sunt exact opusul tau :))
    imi pare bine pentru voi...sunt sigura ca Pastele va fi cu adevarat fericit in casa cea noua :)
    multumesc pentru gandul bun...o noapte linistita si odihnitoare iti doresc :)

    RăspundețiȘtergere