vineri, 17 februarie 2012

Zăpadă, pantofi, gogoși și alte amintiri


Este vremea carnavalului - Fashing :) și de aceea, în fiecare zi la serviciu mâncăm gogoși.
Astazi, pe lânga gogoașă, am primit și o pereche de pantofi Otter ;) Ha-ha-ha! nu din aceia pentru care în anii '80 se plătea salariul pe o luna, nuuuu! Pantofi de protectie Otter.
Lucrez de 7 ani la firmă - în proiectare, însa nu de putine ori, este nevoie sa merg în uzină (atelier), sa controlez anumite detalii - deoarece spre exemplu, instalatorii în montaj fac modificari dupa imaginatia proprie, spre a-și ușura "un pic" munca. Nu totdeauna schimbările sunt însă bune din punct de vedere tehnic!
Pâna acum, am coborât fără sa dau atentie pantofilor de stradă și în zilele când am avut tocuri... am amânat vizita. Ei, de anul acesta este pur și simplu interzis a mai păși în uzină, dacă nu ești încaltat cu pantofi speciali. Sunt foarte grei si butucănoși, dar comozi și foarte stabili. Au talpă izolatoare si antiderapantă. Se potrivesc perfect picioarelor mele subtiri :)) La vara se vor asorta perfect fustelor mele mini ;)

Computerul meu are ca wallpaper o fotografie haioasa de tot, primita pe mail:
PS: Anul trecut, pe vremea carnavalului, eram în Venetia! Era soare si am baut vino rosso pe Canal Grande, îmbracati în tricouri!

14 comentarii:

  1. Fabuloasa imaginea cu familia oameni de zapada!
    Am ras cu pofta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ;))si pe mine ma binedispun de câte ori deschid computerul.

      Ștergere
  2. eu vreau gogoasaaa...ufff...si mereu imi propun sa nu mai fiu poficioasa :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hai în Germania, gogosile sunt traditionale perioadei de vârf a Carnavalului. Cu siguranta, în viata ta n-ai vazut atâtea feluri de gogosi! :)

      Ștergere
  3. Nu cred că la astfel de pantofi antiderapanţi şi rezistenţi la uleiuri (rutsch- und ölwiderstandsfähig)normativele în vigoare (gegenwärtig in Kraft befindliche Arbeitsschutznormen laut DIN-Normen!) mai permit şi purtarea a ceva ..."mini" (Minirock!).În uzină (in der Werkhalle), obligatorie e îmbrăcămintea de protecţie (Arbeitschutzkleidung) inclusiv casca de protecţie (Schutzhelm) şi ochelari de protecţie (Schutzbrillen) contra luminii de la sudură (gegen Schweisslichtung)!
    Pe parcursul a 25 de ani, ocazional, am intrat astfel în ... uzină, în miros de fum de sudură şi de uleiuri arse.De la furnale, convertizoare şi până la...laminoare (Warm- und Kaltwalzwerke!).
    La întoarcere, eşti năuc de urechi, dar gogoaşa este binevenită.Poate şi cu o bere!
    Tschüß und Mahlzeit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sigur ca cei care lucreaza în Werkstatt sunt echipati corespunzator, eu însa nu sunt obligata, pentru ca locul meu de munca este în birou. Ca inginer proiectant, vizitele mele în uzina se limiteaza la scurte controale, în compartimentru montaj final - nu merg în turnatorie, nu asist la sudura sau prelucrearea prin aschiere a pieselor. Si în plus, întreprinderea în care lucrez, este una din cele mai moderne din Europa si halele de lucru sunt curate, silentioase, dotate cu cele mai moderne utilaje, masini si unelte de lucru.
      Hellau! Alaaf! si o gogoasa cu marmelada :))

      Ștergere
    2. Dar nici măcar o cască pe cap? Pt.că nu-mi imaginez vreo hală fără pod rulant, macara portal sau măcar un electropalan cu cârlig de sarcină şi având şi sarcină transportată...

      Ștergere
    3. nuuuu! drumul pe care un "musafir" are voie sa-l faca prin hale este marcat prin vopsea de culoare fosforescenta si... este lipsit de pericole. Nu ai voie sa te abati din drum, decât cu un motiv deosebit. Iar în sala de montaje, carcasele gata îmbinate cu tot ce au nevoie, mai primesc doar "machiajul" final. Nu exista niciun pericol. Nu este nici macar mai "galagie" decât ... în statia de autobuz ;)

      Ștergere
  4. Se cere casca si ochelari de protectie acolo unde este cazul, nu peste tot.
    Chiar mi-ar placea sa te vad in fusta si pantofi de protectie :)
    Am auzit ca au inceput carnavalurile peste tot. Din pacate iarna asta nu mai lasa pe nimeni sa stea in tricou, nici macar la Venetia... Brrr, de-abia astept primavara.
    Super-haioasa poza cu familia de oameni de zapada.
    Sar'na pentru gogoasa.
    Va pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O diferenta ca de la cer la pamânt este între uzina extrem de moderna la care lucrez si Întreprinderea Independenta sau de Piese Auto Sibiu, unde mi-am facut practica în timpul studentiei :)) Strunguri care sa împrastie span de jur împrejur, muncitori murdari cu ulei si emulsii de ungere si racire nu exista aici! Muncitorii lucreaza la pupitre, comenzile se fac automatizat si masinile ce prelucreaza piesele metalice sunt închise în capsule, usile se deschid în momentul în care programul a fost încheiat. Deci, pentru mine ca vizitator, nu exista nici un motiv sa port echipament, salopeta, casca sau ochelari. Dar... în caz de accident în hala - scurgeri de curent electric sau ulei, macar pantofi speciali este obligatoriu sa purtam :)
      Sunt adepta modei feminine, îmbrac foarte des rochii si fuste - pantaloni port în general în timpul liber sau la sport. Când am spus "mini" m-am referit la "patru degete deasupra genunchiului", sper ca nu ti-ai imaginat altfel :))
      Da... saptamâna viitoare se va atinge punctul culminant al carnavalului. Fiecare zi a saptamânii viitoare are un nume deosebit. Veselia domneste în tarile cu traditie religioasa catolica si evanghelica, si carnavalul se încheie pe data de 22 februarie, odata cu lasarea Postului Pastelui.
      Anul trecut, Pastele a fost mai târziu, anul acesta nu doar ca este mai devreme (calendaristic), mai este si iarna aceasta grozava! :) Nici vorba de tricou! :))
      Abia astept sa citesc noutati despre Iulia. :) Gânduri bune. Pupici înapoi.

      Ștergere
  5. Echipamentele de protectie de cele mai multe ori sunt vitale...
    si cred eu ca este foarte bine de respectat regulile privind protectia si securitatea muncii.
    Ce imagine frumoasa si hazlie totodata aveti pe desktop... imi place mult.
    O seara minunata va doresc! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exact! râdem si glumim, dar ine lucreaza în uzina trebuie sa respecte toate normele de securitate! nu doar viata lui ar putea fi pusa în pericol ci poate si a colegilor!
      O seara faina si tie, Stefania draga!

      Ștergere
  6. „Intersanți” sunt pantofiorii :),dar sunt importanți!Să-i porți sănătoasă.
    Gogoașele acestea eram înnebunit după ele într-o vreme,dar se pare că mi-am făcut plinul și acum nu mai pot nici să le văd în fața ochilor !
    Să ai grijă de fam. Zăpezescu să nu le fie prea cald...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) asa este, Tu1074 draga! Nimic nu este mai important decât sanatatea, asa cum nici aspectul exterior nu conteaza ci facultățle sufletești și spirituale.
      Fam Zapzescu :)) un nume excelent! ha-ha!
      Un weekend fain!

      Ștergere