luni, 6 februarie 2012

Miraj de februarie


Iarna, zilele sunt scurte. În timpul saptamânii plecam noaptea spre serviciu, ne întoarcem noaptea acasa... Sfârşitul de săptămână însa îl folosim la maxim, indiferent cât de mare e gerul de afara; savuram peisajul hibernal si încercam sa petrecem cât mai multe ore în natura, sa ne saturam de frumusețile ei.
Miracolul saptamânii acesteia a fost lacul Kuhsee. Gerul a transformat lacul într-o oglinda fermecata! Claritatea apei face ca pietricelele de pe fundul lacului sa fie vizibile iar senzația pe care o capeți patinând pe gheața transparenta... este de nedescris!
De jur-împrejurul oglinzii lucioase, brațele golase ale padurii, îmblânzesc suflarea vântului. Razele soarelui-de-ora-doisprezece trateaza fata gheții ca mâinile unei cosmeticiene pricepute, netezind fiecare rid - zgârietura de lama de patina, astfel încât lacul sa prezinte dupa fiecare amiaza, un luciu incredibil.
Nu stim sa patinam decât ca niste amatori care-si pun patinele în picioare de trei-patru ori pe an, dar placerea de a aluneca pe oglinda de smarald confera mai mult decat placerea de a face puțin sport; trezeste sentimente de bucurie și de mulțumire, provoaca emoții pozitive, curata mintea, elibereaza corpul de tensiuni si reechilibreaza sufletul.

12 comentarii:

  1. wow ce frumos...vreu si eu :). zici tu..dar va descurcati de minune :).noapte faina...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) hai la Augsburg, vinerea viitoare mergem din nou pe lac.
      Un start bun în saptamâna ce tocmai a demarat! ;)

      Ștergere
  2. Foarte frumos! Mi-ar placea si mie sa mai patinez dar , din pacate in Iasi am cautat un patinoar, si nu am gasit. Nici macar cel care era nu mai este.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. îmi pare rau... A patina da un fantastic sentiment de eliberare!
      orasul meu are un EIS-Stadion (Patinoar- stdion)enorm, dar placerea cea mai mare este pe un lac, pe gheata naturala!
      Sa ai o saptamâna excelenta!

      Ștergere
  3. Cred ca simti o senzatie de ireal, de poveste, cand patinezi pe un lac si poti sa vezi ce e sub ghiata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. zau ca da! greu de descris... teama si fascinatie îmbinate cu placere si curiozitate... nu, nu pot descrie sentimentul! :) Trebuie personal probat :)
      O saptamâna faina!

      Ștergere
  4. Ultimile postari ale tale m-au provocat nu alta...Dupa doua zile de ,,scinduri,, pot consemna febra musculara peste tot chiar si acolo unde credeam ca nu am muschi...Pot vorbi de experienta unica, aventura si curaj ,inconstienta si bucuria micilor reusite.Parca ne-am meritat mai mult baia fierbinte, casa calda si rasfatul la restaurant.De cazut,,parcat,, cum spune barbatul meu...am parcat cam de 5 ori,am reusit sa merg si cu spatele...hi, hi, hi Sintem teferi .Respect pt cei ce pot !Salutari dragi, LU

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) ma bucur ca ai probat! amuzanta scurta descriere... deci ai mers si cu spatele :)) Vinerea viitoare mergeti iar, nu-i asa?!
      Te pup curajoasa-dulce! O saptamâna frumoasa si o refacere urgenta! (sauna ajuta mult!)

      Ștergere
  5. Din păcate, eu am o mare problemă cu deplasatul, iar mersul prin zăpadă e chiar delicat. De aceea, îmi dedic weekendul pentru documentare, plimbat pe net, citit şi muzică. Ce să-i fac, mai mult nu merge, deşi mi-ar fi plăcut... :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu iubesc serile, lânga semineu, cu muzica buna si un ceai aromat în mâna... o carte faina sau un film romantic :) iarna are mult farmec... fiecare zi trebuie savurata!
      Sa ai o saptamâna minunata!

      Ștergere
  6. Super! Nu am patinat niciodata pe un lac inghetat! Senzatia trebuie sa fie intr-adevar extraordinara! O saptamana pink! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. anul acesta gerul cumplit a facut ca lacurile sa înghete, ca altfel... nici pe aici nu prea avem sansa :) Ultima data la patinaj pe acest lac am fost in 2001!

      Ștergere