vineri, 13 ianuarie 2012

În vizita la Doamna Iarna


Pudra zapezii gustate în vacanta la Sibiu, s-a topit chiar si în amintiri, iar speranta ca în curând va ninge, a devinit pe zi ce trece tot mai mica (nu este însa abandonata!). Temperatura de +6°C ne transmite o stare ciudata, nu doar noua, ci si vrabiutelor care ciripesc voios, ca în prag de primavara.
Sotul meu, care înca mai are concediu câteva zile (eu am reînceput serviciul imediat dupa revelion!), m-a sunat ieri, putin înainte de ora 12 la birou si mi-a spus:
- Ai mult de lucru? Ce zici, ai putea sa-ti iei liber restul zilei, ca ar fi ceva de rezolvat?!
Am stampilat la iesirea din firma si... aflata în masina, l-am întrebat, ce poate fi atât de urgent?
- Stiu ca ti-e dor de zapada si... daca iarna nu vrea sa vina, am hotarât sa mergem noi la ea!
Am trecut scurt pe acasa, sa îmbrac pantaloni si-un pulover calduros si, cu chiote de bucurie am pornit spre Alpi.



Am lasat în urma peisajul primăvăratic si pe masura ce ne-am apropiat de granita austriaca, petele de zapada devenite din ce în ce mai mari, au învaluit totul întro mantie alba si groasa! În Garmisch-Partenkirchen zapada depasea jumatate de metru, iar spre Linderhof si Plansee ceva mai mult! Drumul spre lac era închis, patrunderea în zona fiind interzisa din cauza pericolului producerii de avalanşe. Ne-am oprit în curtea castelului, ne-am bulgarit si cu toate ca am fi dorit sa alergam prin zapada, neaua pufoasa a facut imposibila înaintarea fara talpici speciali.




Brazii încarcati de nea, ne-au dat impresia a fi figurine de zahar, casele pareau a-si fi pus cușme de blanita alba, dealurile-n zare, pareau a fi spinari de iepurasi polari si peste toata întinderea alba, doar jacheta unui schior mai aducea câte o pata de culoare.
Am permis gerului sa ne înroseasca obrajii, am admirat peisajul, ne-am umplut plamânii cu aer curat si sufletul de frumos.
Ne-am astâmparat dorul de zapada si la lasarea serii, am parcurs drum înapoi. Cei 125 kilometri de sosea - "curati" ca dupa o ploicica de primavara, i-am strabatut fara probleme, în aproximativ o ora.



Ping: alexmazilu.ro, costin-comba.blogspot.com, alecuracoviceanu.ro, ivanuska.wordpress.com, crazy-in-loveee.blogspot.com, graphis-artwork.blogspot.com, aliceee-traveler.blogspot.com, rokssana.wordpress.com, calinhera.wordpress.com, tiberiuorasanu.wordpress.com, gabryellehelen.wordpress.com, theodora0303.wordpress.com, eulinterior.blogspot.com, lavii-osperanta.blogspot.com, umograf.com, mirelapete.dexign.ro, redsky2010.wordpress.com, rontziki.ro, fewstuff.blogspot.com, scorpio72.wordpress.com, adriana-dardindar.blogspot.com, romanianstampnews.blogspot.com, bloglenesrau.wordpress.com, stropidesuflet.wordpress.com, cristiandima.wordpress.com, linkping.wordpress.com, labulivar.wordpress.com, zinnaida.ro, lecturirecenzate.ro, g1b2i3.wordpress.com, muc-roz.info, vera-arev-vera.blogspot.com, pandhoraa.blogspot.com. Pingback - pe baza informatiilor oferite de ZeList (daca cineva a fost uitat, cer scuze si promit sa ma revansez la urmatoarea postare, doar sa-mi atrageti atentia, va rog): cybershamans.blogspot.com, spusesinespuse-tiberiu.blogspot.com, bycetateanu.wordpress.com, daurel.wordpress.com, handmadeincovasna.blogspot.com, profunzimi.wordpress.com, cublandete.wordpress.com, nikuelektriku.blogspot.com, electrocardiogramevirtuale.blogspot.com, mihaeladr.blogspot.com, atdoru.wordpress.com, eclpsademart.wordpress.com , romanicateiubesc.blogspot.com, danvaideanu.blogspot.com, alice-in-wondernet.blogspot.com, pauza-de-ceai.blogspot.com, bunatati-simple.blogspot.com, allias.ro, vacafoarteverde.blogspot.com, 13angi.blogspot.com, prafdestelez.blogspot.com, lolitamyinnerthoughts.blogspot.com, tu1074.wordpress.com.

14 comentarii:

  1. fotografiile sunt de poveste si bucuria din cuvintele scrise de tine se simte pana la Bucuresti :))
    Helmut este un sot de exceptie...iar tu meriti cu prisosinta sa fii rasfata :)
    sa stii ca si eu sunt de aceeasi parere...daca vreau zapada prefer sa merg eu la ea si nu sa vina ea la mine...pana acum, in iarna asta mi-a reusit :))pup dulce Carmen...un w-end excelent iti doresc cu mult drag...somn usor >:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. si ce frumos te-a primit doamna iarna:)...s-a pregatit nu gluma!

    RăspundețiȘtergere
  3. tare fain! intradevar, de poveste ...
    ma bucur pentru voi! un w.e. minunat sa aveti, in continuare!
    Ganduri dragi din Apuseni

    RăspundețiȘtergere
  4. Ati fi vazut zapada mare si frumoasa mai devreme daca va luam cu noi pe 6 ianuarie. Nu-i bai! Mai bine mai tarziu decat never, nu? Sa nu imi psui insa ca ati fost in Garmisch chiar? Data viitoare cand suntem pe langa München deturnez masina si mergem in zona. Mi-e dor de ea, am locuit acolo un an frumos din viata mea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc lui Dumnezeu ca anul
    acesta am scapat de corvoada partiilor din curte si de pe
    trotuar ,am avut pana acum zile insorite pe placul inimii si a firii mele.
    Suport foarte bine caldura ,insa frigul este o napasta ,dar asta nu ma retine sa admir peisajele tale de iarna!

    RăspundețiȘtergere
  6. Deşi iarna totul este în...gri, peisajele sunt ca de basm.Nu degeaba au scris Fraţii Grimm atâtea poveşti inspirate de decorul pitoresc.
    Citind într-una din poze denumirea de Oberammergau, mi-am amintit de un cântec amuzant, de fapt de un joc de cuvinte:
    Heut kommt der Hans zu mir,
    Freut sich die Lies'
    Ob er aber über Oberammergau,
    Oder aber über Unterammergau.
    Oder aber überhaupt net kommt,
    Des ist net g'wiss.
    Mulţumim pentru zăpada primită pe ...net! Numai bine şi WE plăcut!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pandhora,
    eu iubesc anotimpurile de-o potriva, dar îmi place sa le percep asa cum sunt descrise în cartile de stiintele naturii :) Iarna - cu zapada si geruri! macar o luna... În ultimii ani însa, e parca totul alan-dala...
    Pupici. O sâmbata agreabila!

    RăspundețiȘtergere
  8. Geanina,
    pentru mine a fost minunat! La TV însa au prezentat turisti disperati, în vârf de munte, izolati de restul lumii, datorita caderii masive de zapada. Se zice ca ultima data, acum 30 de ani a mai fost o asemenea ninsoare!

    RăspundețiȘtergere
  9. Florin,
    din când în când trebuie evadat din rutina, doar asa vom putea sa ne reîncarcam bateriile si sa facem fata stressului de zi cu zi.
    "Câteva clipe frumoase pe zi, adunate în viata unui om, alcatuiesc câteva vacante minunate" spune un vechi proverb.
    Multumim mult! si voua un sfârsit de saptamâna cât mai placut!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ceska,
    :) daca stiam ca va îndreptati spre zapada, veneam imediat cu voi!
    :) Da, dupa ce ne-am "jucat" în Linderhof, am pornit în Garmish. Ne-am întors însa în Ethal, înserarea era tot mai deasa.
    Mi-am promis ca o data am sa merg în Garmish - vara, sa fotografiez picturile caselor... Fiecare are o mica legenda ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. Steliana,
    te înteleg, si mama se plânge din aceleasi motive. Mai ales ca anul trecut, a alunecat chiar în apropierea casei, si a cazut, fracturându-si bratul...
    Eu sunt însa de parere ca daca ai încaltaminte potrivita si haine usoare, dar calduroase, nu se poate sa nu iubesti iarna!

    RăspundețiȘtergere
  12. Marco Polo,
    :) simpatic dialect! Citit, textul este mai usor de înteles, decât daca-l auzi vorbit de-un bastinas :))
    Multumesc, un weekend minunat, deasemenea!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ai "zugrăvit" o adevărată poveste aici... Mai că-mi pare rău că n-am avut parte de zăpadă până acum, chiar dacă nu mă prea omor eu după ea. Dar e prea frumos! :)

    RăspundețiȘtergere