duminică, 18 decembrie 2011

Telegrama de sâmbata seara


Pentru ca duminica ce a trecut, mi-am uitat aparatul de fotografiat în Ulm, matusa mea s-a oferit sa vina sa mi-l aduca - motiv pentru care am petrecut o excelenta zi împreuna. Am asteptat-o la gara si am pornit într-o tura de magazine. Am facut pauza de-un ceai si o prajitura, la cofetaria Dichtl si am vizitat târgul de Advent din fata primariei, unde bineînteles ca am baut câte un vin fiert. Vântul rece ne-a fugarit acasa, unde am petrecut întreaga dupa-amiaza. Seara, verisoara mamei s-a întors în Ulm.

2 comentarii:

  1. a.Plăcută revedere cu mătuşa de la Ulm!Parcă mi se transmite şi mie ceva din bucuria voastă şi din atmosfera de basm de pe acolo!
    b.Morişca din dreapta, dacă e la scară mică (Maßstab),se roteşte graţie curenţilor de aer cald ascendenţi generaţi de căldura lumânărelelor aprinse la bază...Galileo ar fi spus: "E pur si muove!"... :))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Marco Polo,
    Cât esti de sensibil si dragut! multumim muuuult!
    Piramida cu îngerasi, din Augsburg are 8 m. înaltime si este un model des întâlnit în târgurile de Advent din Germania. Cu cât sunt mai înalte, cu atât sunt mai impresionante.
    Elicea este propulsata de un motoras electric :)) cu toate ca vânturi sunt f. des în Augsburg. Mai cu seama vineri si sâmbata trecute.... uraganul Joachim ce a facut ravagii în Anglia si Franta (180 km/h), s-a mai potolit pâna în Germania, nu a mai fost atât de puternic dar ar fi putut învârti elicele piramidelor din Christkindlmarkt-uri ;) În Augsburg, vineri de la amiaza, târgul a fost închis (din cauza uraganului).

    Tocmai ieri la tv am vazut un reportaj TV pe tema inchizitiei si se presupune ca celebrul citat "E pur si muove!" nu a fost rostit în realitate... istoria l-a consemnat, doar ca idee. Galileo a avut la vremea procesului peste 70 de ani si pâna la sfârsitul vietii a fost pedepsit cu arest la domiciliu :)

    Sa ai o saptamâna minunata! multumesc mult pentru minunatele tale comentarii!

    RăspundețiȘtergere