joi, 15 decembrie 2011

Târgul de Crăciun din Ulm


Amplasat în fata catedralei Münster, Weihnachtsmarkt Ulm ocupă un loc de frunte pe lista celor mai frumoase târgul de Crăciun din lume.
Pe întreaga perioadă de Advent, piata din fata bisericii cu cel mai înalt turn din lume este ocupată de sute de căsute din lemn, decorate cu crengi de brad si instalatii luminoase, una mai atrăgătoare ca cealaltă. Fiecare ofera spre vânzare produse artizanale, podoabe pentru brad sau obiecte de decor pentru sărbătorile de Crăciun. Daca nu a treia, atunci tot a patra căsuta vinde bunătăti culinare specifice târgurilor de iarna: varză călită cu macaroane, gogosi cu mujdei sau dulceată, cârnaciori prăjiti, alune, castane coapte, migdale caramelizate, nuga si multe altele; aroma de vin fiert cu scotisoară si felii de portocale pluteste în aer si se împleteste cu armonia melodiilor vesele, tipice târgurilor de Advent.
Spiritul sărbătorilor ne-a patruns în suflet si din atmosfera feerica au lipsit doar fulgii de nea.
-----------------------------------------------------------
Recomand spre citire: Iarna pe malul Dunarii, Zina, Pandhora, Vera, Alina, Mirela, Geanina, Rokssana, Adriana, Anastasia, Karmapolice, Max, Mircea, Dan, darul din inima noastra, Robert, Theodora.

21 de comentarii:

  1. si la voi la fel....fulgii de nea lipsesc. si la noi. din cate am vazut nici nu au de gand sa apara. se pare ca vom avea un craciun tomnatec:(

    RăspundețiȘtergere
  2. Geanina,
    asta seara, la buletinul meteo la TV am fost avertizati ca în noaptea aceasta si mâine dimineata, în sudul Germaniei va fi uragan! apoi va deveni totul alb!...
    Noapte buna! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. sa spreram ca pana de craciun va cadea zapada

    RăspundețiȘtergere
  4. Migdalele tale caramelizate mi-au amintit de nucile vieneze, mmm !
    Mulțumesc pentru recomandare, Carmen !

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa aveti vreme buna si sa ninga de Craciun! Si noi la fel. Frumos si atragatoor targ, numai bine, Carmen draga mea! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. frumos! mulţumim de prezentare.
    şi la noi s-a anunţat zăpadă, doar că în Bucureşti nu ştiu cât se va aşeza...:(
    o zi frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  7. iubesc targurile...esta atat de placut sa alegi una sau alta gandindu-te la cel/cea pentru care faci alegerea :)
    pup dulce Carmen...buna dimineata :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt frumoase târgurile de Sărbători, un un farmec numai al lor şi e chiar plăcut să te plimbi prin faţa tarabelor pline de tot felul de bunătăţi. Ca de obicei, în zilele care urmează voi face şi eu cu doamna mea o plimbare prin centrul Bucureştiului, pentru a admira podoabele de Crăciun, apoi ne vom duce în Cişmigiu, unde ca în fiecare an probabil că va fi un mic târg.

    RăspundețiȘtergere
  9. Targurile de Craciun sunt cele mai frumoase targuri.
    Mai ales daca sunt sub zapada. Am auzit ca de sambata ninge. In toata europa.:)
    O sa fie un sfarsit de saptamana de basm!

    RăspundețiȘtergere
  10. pentru mine cele mai frmoase craciunuri sint in germania-berlinul unde am stat este cel mai frumos oras impodobit de craciun..si la tine e superb

    RăspundețiȘtergere
  11. as vrea sa fie tot anul orasul impodobit ca de craciun

    RăspundețiȘtergere
  12. Nici in Bucuresti nu a nins :(

    RăspundețiȘtergere
  13. Îmi este greu să comentez.Uneori, de mult prea mult frumosul care ni se prezintă, nu mai poţi scoate nicio vorbă.Rămâi hipnotizat de atmosfera de basm, ca să nu zic..."vrăjit"...Laşi doar gândul să zboare, imaginaţia şi amintirea să vorbească.Calci uşor cu ochii peste textul postat ca să nu trezeşti îngeraşul ...Psst! Atenţie! El doarme acum! Îl aşteaptă şi el pe Moş Crăciun...

    RăspundețiȘtergere
  14. Carmen, bine te-am regasit! :) Si ce frumos m-ai intampinat din nou in blogosfera, cu un articol despre cele mai muninate targuri - cele de Craciun. De mult imi doresc sa ajung si eu la un asemenea targ, cred ca sunt cu adevarat minunate.

    RăspundețiȘtergere
  15. *Ai un ping la ARTE.
    Weekend plăcut !

    RăspundețiȘtergere
  16. si la galati asteptam zapada sa speram ca pina de craciun o sa apara

    RăspundețiȘtergere
  17. si la no se gasesc asfel de targuri. se pun corturi ca acelea de gradina si se comercializaza obiecte de artizanat made in China. Le gasesti si de Craciun, si de Paste, si de 23 mai, pe 17 iunie si in fiecare zi. Numai ca sunt ilegal si aglomereaza trotuarele si fac multa mizerie.

    RăspundețiȘtergere
  18. Adevaru-i ca e ceva magic cu Craciunul...
    Va doresc Craciun fericit si zile cu pace..:)

    RăspundețiȘtergere