marți, 26 iulie 2011

Vreme de aprilie

Nu stiu cum a fost vremea pe la voi, dar aici în Bayern, am avut tot sfârsitul de saptamâna ploaie mocaneasca, vânt si doar 11-15°C. Din când în când, pentru cel mult cinci minute a iesit soarele, asa încât am avut permanent senzatia ca nu traim miezul verii - luna lui cuptor, ci luna aprilie! Dar nu ma plâng :) Împreuna cu prietena mea Alina, am pentrecut câteva zile minunate!
Sâmbata dupa ce am servit micul-dejun, înarmati cu umbrele si aparate de fotografiat si filmat, am pornit cu mic-cu mare, spre Gradina Botanica.

Imediat la intrare, am "compus" o melodie vesela, sarind pe platforma cu clape muzicale, apoi nu am mai contenit sa ne minunam cât de frumoasa e gradina, chiar si "murata" de ploaia de durata. Fotografiind fiecare coltisor si fiecare floare deosebita, nici nu ne-am dat seama cum a zburat timpul. Floarea -soarelui în varianta bruna, trona rasadurile si oferea protectie albinutelor ce s-au încumetat sa iasa la treaba, chiar si pe ploaie si vânt. Trandafirii, cu toate ca nu le plac ploile interminabile, înca aveau putere sa zâmbeasca si sa împrastie parfumul lor suav. Ciulinii vinetii, papura, maslinii ornamentali si întreaga suita a florilor de sezon, ne-au fascinat prin culori, forme si combinatii.
Prima data când am renuntat la umbrele, a fost în sera tropicala, unde dupa ce am asteptat sa se dezabureasca lentilele aparatelor digitale, am continuat "operatiunea fotoshooting". Nuferi, bambus, frunze crocodil, flori tigru, papirus, cacao, papaia, hibiscus în toate nuantele, pestisori aurii, orhidee, plante carnivore, banani... totul ne-a fermecat.
Al doilea scurt popas, a fost între doi brazi uriasi, ai caror crengi formau împreuna un fel de cort, ferindu-ne de ploaie. A treia pauza, a fost sub umbrela restaurantului - gradina de vara, unde am servit câte un ceai fierbinte.
Cu forte proaspete, am pornit spre Gradina Japoneza si cred ca pentru ca am zâmbit gheișelor de la intrare, soarele s-a îmbunat, a iesit si ne-a însotit pe alei, printre bonzai si cascadele de apa.
Apoi, pâna la fântâna arteziana de la iesire, nu ne-am mai saturat sa admiram pomul peruca, cercelusii, trompetele îngerilor si maciuliile de foc.
În drum spre casa ne-am oprit la restaurantul asiatic si am servit masa de prânz. Cu stomacul plin, am schimbat planul si am hotarât ca merita sa mai facem o plimbare, de data aceasta, în Gradian Zoologica. Despre aceasta însa, voi povesti mânie ;)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pingback: Teo Negura, Luna patrata, Alex Mazilu, Alina, Max, Secret, Theodora, Mirela, Link-ping, Sophie, Cleo, Vania.

46 de comentarii:

  1. Minunat... doar pe planeta Pandora mai erau asa flori frumoase. Mi-au placut mult si pestisorii din elesteul acela, "Koi fish" sant cei mai frumusei pesti din lume, sant incantat de ei intotdeauna cand ai vad.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ninu,
    ne-am gândit la tine si te-am pomenit de nenumarate rânduri.
    PS: Pachetelul pentru tine este deja în Arad :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumos, chiar si ploaia e frumoasa. Eu am uitat cum arata sa ploua, aici e super cald si umed si mult, mult, mult soare, foarte mult soare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe-aici e cald şi mai sunt reprize de ploaie.
    Ca-n orice grădină botanică, şi acolo sunt o grămadă de minunăţii (am savurat cele două clipuri). Sunt sigur că aţi fi dorit să pozaţi mai mult! Şi m-aţi făcut nerăbdător să văd şi tura cealaltă, din grădina zoo.

    RăspundețiȘtergere
  5. Suna super. Cat despre vreme...mai bine asa decat sa ne coacem in suc propriu :-) Unde in Bavaria e Gradina asta botanica exact?

    Iubesc Bayern de nu se poate, iar m-ai facut sa-mi fie dor! :-)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce minunăţie !! Aceste incursiuni te fac să te simţi altfel , putin mai ecologist , ceva mai conştient că doar o viaţă avem şi Pământul este unic , că viaţa n-are preţ .
    Si încă multe alte minunăţii ne-aşteptă dincolo de betoanele între care ne izolăm cu bună-ştiinţă .

    RăspundețiȘtergere
  7. E mai bine cu vreme mai racoroasa, decat cu canicula.
    Si daca mai petreci si cu prietenii, astfel de detalii nici nu se mai pun!... ;)
    Superbe locuri, clipe de neuitat!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cand compania e placuta, vremea conteaza mai putin. Incurca doar la plimbare. :)
    Important e ca stiti sa va bucurati unii de altii.

    RăspundețiȘtergere
  9. aici nu ploua,e chiar prea cald....
    iar la voi ploaia chiar nu se pune daca sunteti in compania prietenilor si in locuri asa de minunate...fermecatoare locuri :)

    RăspundețiȘtergere
  10. important este ca ati fost impreuna si v-ati bucurat de tot ce ati vazut...in timp...pana si aceasta ploaie va deveni o amintire frumoasa :)

    RăspundețiȘtergere
  11. As vrea eu sa ploua... iubesc atat de mult ploaia! Frumoasa ideea de a merge intr-o Gradina Botanica, e un loc unde si mie imi place sa ma relaxez de fiecare data cand am ocazia.

    RăspundețiȘtergere
  12. Frumoasa plimbare, Pacat de vreme. Si cand ma gandesc ca se anunta a fi una dintre cele mai calduroase veri:))
    Salutari cu bine!

    RăspundețiȘtergere
  13. Chiar ma intrebam cew-o fi cu tine, ma dezobisnuisem sa taci atat de mult pe blog. Dar daca "de vina" e un week-end excelent, scuza e cat se poate de intemeiata :)

    RăspundețiȘtergere
  14. superbe imaginile, nici nu conteaza ploaia la ce bogatie de culori ai surprins! si fericirea voastra e fotogenica!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce frumos ai povestit! Si in cuvinte si in imagini! Ne-am simtit excelent, in ciuda vremii! Si nici nu putea fi altfel alaturi de prietenii dragi :))
    Am mers tot drumul ieri in urma ploii. Am ajuns-o din urma la Arad unde s-a scuturat din belsug spre dimineata. Va pupam cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  16. pe la bucuresti a fost destul de cald, chiar daca mohorat uneori, dar gradina de aici nu este atat de frumoasa :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Lumi,
    nicio extrema nu e buna... Dar ploaie si 11°C nu am mai avut de nu stiu când în luna lui cuptor!
    Hai sa facem un mixt de vremea de la tine si vremea de la mine :))

    RăspundețiȘtergere
  18. Max,
    gradina botanica din Augsburg nu este mare; se întinde doar pe 10 hectare, dar fiecare cm² este foarte îngrijit! Sunt peste un milion de plante angiosperme, peste 3000 de sorturi diferite. Sera tropicala cuprinde înca 1200 plante. Este un paradis! eu merg regulat, în fiecare sezon descopar minuni, este un loc de liniste, armonie, un ideal loc pentru meditatie.
    Gradina Zoo nu am mai vizitat-o de când mergeam cu fetele mele... he-he, sunt ceva ani de atunci :))

    RăspundețiȘtergere
  19. Ioana,
    eu locuiesc în Augsburg (în prima imagine a slideshowului am scris: Gradina Botanica Augsburg); Bavaria e frumoasa în orice luna a anului, e plina de locuri inedite pe care le poti vizita în cadrul excursiilor de o zi. În fiecare zi alt obiectiv si tot nu ar ajunge o jumate de an! :))

    RăspundețiȘtergere
  20. Sorin,
    ai perfecta dreptate! orasul meu este constient de acestea... De aceea avem foarte multe parcuri si zone verzi, toate deosebit de îngrijite. Copiii sunt de mici educati sa fie constienti de frumusetile ce-i înconjoara.

    RăspundețiȘtergere
  21. Acuarele,
    asa este!am ignorat pur si simplu ploaia si vântul :) Am umblat pâna nu ne-am mai simtit picioarele... Am vrut ca prietenii nostri sa ramâna cu amintiri frumoase din miniconcediul bavarez :) si am reusit!

    RăspundețiȘtergere
  22. Cleo,
    e bine ca ne-am potrivit si au acceptat propunerea noastra; nici ei nu sunt genul care sa stea doar în jurul mesei si la TV :))
    Povestile nu se termina niciodata, dar bucuria de a fi împreuna e rara... O data câteva zile pe an...

    RăspundețiȘtergere
  23. Rokssana,
    mi-am luat câteva zile concediu sa am timp pentru musafiri. A plouat si a fost extrem frig! de astazi am reînceput serviciul si... ce crezi?! e soare si cald, exact de azi dimineata! :))

    RăspundețiȘtergere
  24. Pandhora,
    asa este! daca esti vesel si sanatos, nu conteaza de loc cum este vremea. A plouat dar am stiut exact cum sa folosim timpul si sa ne bucuram de companioni ;)

    RăspundețiȘtergere
  25. Lunapatrata,
    si eu iubesc gradina botanica. Merg în mod regulat, iarna la -12°C, primavara, vara, toamna... Peisajul este adaptat la fiecare anotimp, asa încat armonia si frumusetea te încânta la fiecare pas. Si pentru mine este un loc de meditatie, de bucurie, un loc în care-mi încarc bateriile :)

    RăspundețiȘtergere
  26. Teo,
    :)) asa este! musafirii m-au preocupat atât de mult încât nu am intrat de loc pe blog, dar pe Alina - "Pauza de ceai", o vad doar câteva zile pe an!
    Acesta a fost motivul "tacerii" ;)

    RăspundețiȘtergere
  27. Anca,
    ce dragut ai scris "fericirea fotogenica" :))
    Asta este adevarul, am râs si ne-am bucurat de fiecare clipa... nici n-am avut timp sa vedem ploaia :))

    RăspundețiȘtergere
  28. Alinus,
    ati ajuns acasa? :)
    Asa este, au fost zile minunate, si noi ne bucuram ca am putut sa le petrecem alaturi de voi.
    Cristi a reînceput serviciul? eu da :(
    Si de la noi pupici.

    RăspundețiȘtergere
  29. Sophie,
    si Alina este bucuresteanca si asa au spus si ei, ca gradina botanica din Bucuresti nu este nici pe jumatate asa de frumoasa ca cea de aici. Astazi m-am uitat pe wikipedia si tare m-am mirat sa vad ca cica se întinde pe 17,5 ha. (deci aproape dublu ca în Augsburg). Nu înteleg... înseamna ca nu este îngrijita, sau?!

    RăspundețiȘtergere
  30. Wooooww, ce frumoooosss... Vreau si eu... Mi-e dor de astfel de plimbari, in locuri rupte parca din rai. Va invidiez.
    Apropos de ploaie: am vazut ca la voi va ploua toata saptamana. Si cand ma gandesc ca Mircea pleca de dimineata la Augsburg si uita umbrela acasa :D
    Va pup.

    RăspundețiȘtergere
  31. Tudor,
    în Germania clima este asa cum era prin anii 80 în România, adica verile sunt cu temperaturi în jur de 30° si iernile cu -15°C.
    Saptamâna ce a trecut este o exceptie. Toata Europa de occident a fost afectata de frontul atmosferic creeat de ciclonul mediteraneean şi câmpul de presiune ridicată din Europa Centrală, de unde a venit o masă de aer continental-polar, cu mulţi nori şi ploaie... Luna lui cuptor! :(

    RăspundețiȘtergere
  32. Angi,
    Mircea al tau este la Augsburg?! pai sa treaca pe la noi sa-i dam o umbrela :)
    Astazi a fost soare si vremea s-a încalzit. Se zice ca va ramâne cald, dar va mai ploua câte un pic :)

    RăspundețiȘtergere
  33. Carmen, o poveste frumoasă, ca de obicei. Ceea ce mi-a plăcut mie cel mai mult a fost atmosfera de prietenie în care s-a petrecut această plimbare.
    In ceea ce priveşte Grădina Botanică din Bucureşti, este părăginită în cea mai mare parte din cauza lipsei acute de fonduri a Institutului Botanic...

    RăspundețiȘtergere
  34. In curand, la Ploiesti se va inaugura o gradina botanica. Aceasta va fi in prelungirea actualei gradini Zoo...Sper sa fie la fel de frumoasa ca si cea din Augsburg...

    RăspundețiȘtergere
  35. Mi s-a părut de excepție contextul ploaie mocănească în Bayern. Ai dracu mocani, departe au ajuns :))

    RăspundețiȘtergere
  36. Ca sa pot face astfel de plimbari trebuie sa"alerg" pana la Cluj,la cea mai apropiata Gradina Botanica.Fac acest lucru cam la 4 ani:).
    Frumos ati petrecut,dar mai ales ati infrant monotonia ploii.Zile muuuult mai insorite va doresc.
    Si la noi e vreme de aprilie,dar cu ploi de vara,cu tunete si fulgere,si asta zilnic.Astept sa iasa soarele.Mai am mult de lucru in gradina:),dar nu cea botanica,ci de legume:).

    RăspundețiȘtergere
  37. Carmen, sorry, eram la birou unde am niscaiva interdictii :-( Nu am putut vedea slideshow-ul, abia acum vad ca despre asta e vorba :-)))

    RăspundețiȘtergere
  38. Da, se pare ca au schimbat si cei de pe site-ul unde verificam noi vremea. Nu va mai ploua toata saptamana asa cum promisesera. Norocul lui Mircea ca nu mai are nevoie de umbrela :) Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  39. Zina,
    asa am spu si noi: indiferent ca ploua, important este sa ne bucuram ca suntem împreuna. Si ideea plimbarii a fost mult mai buna decât sa fi stat la caldurica pe fotolii, cu farfurii si pahare în mâna :))

    RăspundețiȘtergere
  40. Lukluk,
    precis va fi frumos! David se bucura de pe acum, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  41. Angi,
    eu merg în gradina botanica foarte des, cam o data la luna... pur si simplu ne clatim ochii în mijlocul naturii. Exista o sala în care sunt în mod regulat expozitii, acum erau panouri cu fotografii facute de copii din ciclul primar. Tare dragute!
    Sâmbata, daca nu ploua, este programat vizita de noapte. O data pe an, gradina luminata de felinare si spoturi discrete, îsi deschide portile o noapte întreaga!
    Si înca un eveniment de laudat: în mod regulat - când nu ploua, în pavilionul trandafirilor, se tin concerte de muzica clasica. Spectatorii stau pe banci, sub cerul liber, inspirând parfumul rozelor si plutesc pe aripile muzicii... E un sentiment minunat!

    RăspundețiȘtergere
  42. Ioana,
    nu este nicio problema :) se întâmpla oricui sa scape maruntisuri de acest gen. Ahaaaa... asa deci?! în timpul orelor de serviciu?! :)) si noi avem voie la pauza sa uzam internetul în mod privat :)

    RăspundețiȘtergere
  43. Angi,
    întreb iar: e Mircea în Augsburg?! pai ia trimite-l la o cafeluta la noi.
    Pupici Iuliei

    RăspundețiȘtergere
  44. Zodrac,
    :)) pai eu locuiesc în Bavaria dar gândesc româneste si alta expresie mai semnificativa nu mi-a venit ;) Tja... mocanii au ajuns de pomina!

    RăspundețiȘtergere
  45. Da, mai, e in Augsburg. A plecat marti dimineata si vineri se intoarce acasa. Daca ma crezi ca nu am reusit pana acum sa vorbesc deloc cu el... Sper macar sa gaseasca o cale sa imi spuna la ce ora se intoarce sa pot merge la aeroport sa-l iau. Stiu ca de cate ori merge la Augsburg este foarte ocupat. Sta la fabrica pana tarziu, apoi iese in oras cu colegi.
    Multumesc de invitatie. Mi-ar fi placut sa pot veni si eu acolo. In cazul acesta sa fii sigura ca as fi venit la o cafea. Te pupam si noi.

    RăspundețiȘtergere
  46. Angi,
    ok, atunci invitatia ramâne în picioare pentru când îl vei însoti pe sotul tau în delegatie :) Pupici

    RăspundețiȘtergere