sâmbătă, 9 iulie 2011

Sfertul de finala

Astazi, în cadrul Campionatului mondial de fotbal feminin, se vor juca meciurile pentru calificarea în semifinala. La ora 18 (ora Germaniei), pe stadionul din Leverkusen, va începe meciul dintre echipa Angliei (câsigatoarea grupei B) si echipa Frantei (locul II al grupei A), iar la ora 20:45, pe stadionul din Wolsburg, echipa nationala a Germaniei (câstigatoarea grupei A) va întâlni echipa nationala a Japoniei (locul II al grupei B). Sunt doua meciuri deosebit de importante, care promit un spectacol sportiv de prima clasa.
Pentru ca stiu ca românii au idei preconcepute, conform carora se spune ca "locul femeilor este la cratita" sau "femeile care joaca fotbal sunt proaste si badarane" vreau sa fac câteva precizari, în speranta ca de mâine, poate macar 2-3 români/românce, vor privi altfel lumea moderna :)
Actual, în echipa nationala a Germaniei, sunt trei studente, alte trei sunt eleve la licee teoretice (Gymnasiun), una este inspector de stat, doua sunt asistent medical, patru sunt functionar de birou, trei efectueaza serviciul militar, despre restul de cinci, nu am reusit sa aflu amanunte în legatura cu profesia. Sunt fete tinere, ca peste tot în lumea asta... ca cele ce ne sunt vecine de cartier, colege de servici sau ca cele pe care le întâlnim la cumparaturi. Bineînteles ca principalul criteriu în functie de care sunt alese în echipa nationala este talentul sportiv, dar se are în vedere si caracterul si spiritul de echipa. De aceea responsabilitatea antrenoarei este de a avea în vedere si copatibilitatea jucatoarelor între ele. Ca peste tot si la orice domeniu ne-am referi, exista persoane culte si educate, altele mai putin inteligente sau fine; despre frumusete nu discutam de gustibus non est disputandum". Echipa Germaniei este compacta si echilibrata, echipa Braziliei o are pe cea mai buna fotbalista a lumii (Marta), americancele sunt renumite pentru forta si ambitie, frantuzoaicele, japonezele si englezoaicele au dovedit o buna tactica de joc si rezistenta... Echipa Coreei de Nord a dovedit ca nu poate juca fair :( Zilele trecute scandalul provocat prin detectarea substantelor doping la doua din jucatoare a facut ca echipa nationala sa se retraga imediat din competitie!
Competitia este din ce în ce mai strânsa, în semifinala vor razbi doar cele mai bune!
Mâine vor juca suedezele (câstigatoare grupa C) cu australiencele (locul II din grupa D) si echipa Braziliei (câstigatoare grupa D) contra echipei Statelor Unite ale Americii (locul II în grupa C).
Semifinala va avea loc pe data de 13 iulie, finala mica pe 16 iulie si finala mare pe 17 iulie, când vom sti care echipa este campioana mondiala! Alea iacta est, sa câstige cele mai bune!
-----------------------------------------------------------------------------------------
UPDATE: 20:35 - din pacate, primul meci al zilei se va decide dupa loviturile de la 11 metri. Pacat ca soarta acestei partide o va decide doar norocul! Anglia - Franta a ramas 1:1... dar nu va mai dura mult si prima echipa a carei nervi va ceda, va pierde :(
Franta a câstigat, dupa a cincea lovitura de la 11 metri! De necrezut!
Chapeau!
UPDATE: 22:35 - si în meciul Germania - Japonia, am intrat în prelungiri, cu scorul 0:0...
Ora 23:00, scor 1:0 pentru Japonia... Mai sut 10 minute de joc! se pare ca este ultimul joc al Germaniei!
Ora 23:15 - Germania a pierdut, dupa jumatatea de ora de prelungiri!
Scor final: Germania-Japonia 0:1; nemtoaicele au pierdut, japonezele merg mai departe!
------------------------------------------------------------------------------------------------
UPDATE - 10.07, ora 19:19 - meciul Australia - Suedia s-a încheiat cu 1:3,
USA - Brazilia,
va intra în prelungiri, dupa 1:1.
Ora 20:15, USA a câstigat dupa loviturile de la 11 metri! De necrezut, Brazilia pleaca acasa!

14 comentarii:

  1. "Pentru că ştiu că românii au idei preconcepute"... ei, treaba nu stă chiar aşa. Cei mai buni colegi pe care i-am avut au fost defapt... colege - culmea, într-un domeniu dominat de bărbaţi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Max,
    eu am terminat o facultate în care din 130 de studenti, doar 25 erau femei si acum lucrez într-o întreprindere în care 85% sunt barbati. Dar, în România, am lucrat 12 ani într-o fabrica unde doar 10% erau barbati. Stiu exact la ce m-am referit când am spus "idei preconcepute"!

    RăspundețiȘtergere
  3. Fie ca cele mai bune sa castige! La noi nici nu am auzit vorbindu-se de acest campionat. Ca sa vezi unde suntem cu prejudecatile :) sau mai degraba :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Alina,
    Campionatul mondial de fotbal feminin este de fapt nou pentru toata lumea. Anul acesta este a 6-a editie (la barbati anul trecut a avut loc a 19 editie!!!) dar în tarile foarte dezvoltate, a luat deja o mare amploare!
    Cine stie din ce cauza România nu face reclama?!
    Încazul acesta nu cred ca are legatura cu prejudecatile, dar ele exista si stii si tu la ce ma refer!

    RăspundețiȘtergere
  5. În România nu s-a auzit nimic de el pentru că nu e nici un scandal legat de el, nu e nici o ședință foto nud făcută de vreo echipă și datorită acestor 'lipsuri' nu apare la știrile din sport. Adevărații microbiști se uită la Eurosport. Mulțumim că există. Seară frumoasă Carmen

    RăspundețiȘtergere
  6. Zodrac,
    deci urmaresti jocul? wow,ce spui despre faptul ca englezoaicele nu au reusit sa se departajeze de frantuzoaice nici dupa jocul în prelungire? urmeaza loviturile de la 11 metri... pentru prima data în istoria CM de fotbal feminin ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Carmen, din cate am vazut eu la rubricile de sport ale buletinelor de stiri, Brazilia are jocul cel mai frumos. Sa vedem daca va fi si cel mai eficient. Lineker spunea candva ca meciul de fotbal se joaca intre doua echipe, dureaza 90 de minute la sfarsitul carora castiga intotdeauna germanii. :) El se referea la echipa masculina de fotbal a Germaniei. Fetele vor castiga si ele oare? :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Cristi,
    daca fetele din echipa nationala a Germaniei vor câstiga din nou titlul, ramâne de vazut. De demonstra ca sunt bune, au facut-o, câstigand consecutiv în 2003 si 2007!
    Poate ca anul acesta ar fi cazul sa demonstreze si alte echipe ca stiu sa joace fotbal ;) ha-ha daca nu, nu-i nicio problema, iau titlul pentru a treia oara nemtoaicele :)))

    RăspundețiȘtergere
  9. Hai Bute !
    A castigat prin K.O. !!!!
    Super !!!

    Repriza a 4-a !

    4M

    RăspundețiȘtergere
  10. Imi pare rau pentru Germania. Am prins doar ultima repriza de prelungiri din meci. Tot repspectul pentru germani care in final au avut puterea sa aplaude chiar daca echipa nationala a pierdut in fata Japoniei. Bunul simt al gemanilor nu va fi niciodata egalat de nici o natiune.
    De ce am pierdut meciul? Am stat sa-l vad pe Lucina Bute. Un roman care pe langa victorie ne-a oferit astazi o lectie de patriotism. Daca macar 10% din romani am fi ca el, Romania ar ajunge departe.
    Seara buna Carmen. Sa auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  11. Tudor,
    da, mare pacat, mai ales ca nemtoaicele au pierdut acasa! E amar sa pierzi, dar asa este în sport! doar unul câstiga! În minutul 108s-a decis soarta Germaniei :(
    Ma bucur pentru Bute! frumos ca a câstigat!
    Noapte buna! o sa ne auzim cu siguranta! :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Propunere:
    a se revizui de urgență definiția „cratiței”. Cuvântul cratiță necesită o „rescriere”!
    Poate mă voi uita la finala campionatului mondial.

    RăspundețiȘtergere
  13. Se-cret,
    de acord! astept propuneri.
    Astazi au pierdut australiencele, suedezele s-au calificat în finala (3:1 pt. Suedia) si acum are loc cel mai crud/dur joc, USA-Brazilia. Dupa ce braziliencele si-au marcat singure un gol, au ratat un 11 metri, arbitra a dat cartonas galben portaritei americance, cica s-ar fi miscat o secunda prea repede... Marta a reusit în reluare, sa marcheze de la 11 metri. Decizia nu a fost de loc corecta! :( Acum e 1:1 si se pare ca se va merge în prelungiri... Dar dupa cum spuneam, nu e un joc frumos, fetele sunr "rele" si dure! Toate, dar mai ales Marta, care comenteaza si se cearta pentru fiecare pas! isi va pierde clar simpatia spectatorilor!

    RăspundețiȘtergere