joi, 21 iulie 2011

Muzica româneasca

Alexandra Stan, constanteanca în vârsta de 22 de ani, este pe plan international, cea mai cunoscuta solista românca de muzica House.
A absolvit Liceul Teoretic Traian din Constanța si în prezent este studenta la Facultatea de Management Andrei Șaguna.
Dupa debutul pe scena Festivalului de la Mamaia, Alexandra a lansat primul ei single Lollipop, în anul 2009. Succesul a venit anul urmator, când Mr. Saxobeat a devenit cea mai difuzata melodie la posturile de radio românesti. Piesa s-a facut remarcata si în: Italia, Spania, Germania, Austria, Elvetia, Rusia, Marea Britanie si SUA. La data de 12 decembrie, Mr. Saxobeat a ocupat primul loc în topul românesc si timp de sapte saptamâni (12 decembrie 2010 - 5 februarie 2011) a tronat chartul. În anul 2011, piesa a devenit locul I si în topurile din Germania, Austria si Elvetia.
Alexandra Stan se numara printre putinii artisti români, ce au reusit sa atinga primul loc în topul german Media-Control-Charts. (aici, lista tuturor artistilor ce au ocupat locul I în singlechart-ul german)
Elena Gheorghe este deasemenea o voce româneasca ce s-a facut cunoscuta pe plan international. Tânara bucuresteanca, în vârsta de 26 de ani, este prima românca cu doua single simultan pe locul I în Romanian Singles Chart : "Disco Romancing" si "Girls balcanice"(septembrie 2009). Elena abordeaza stilul muzical pop/latino si a reprezentat România la Concursul Muzical Eurovision 2009, unde a ocupat locul 19 cu melodia „The Balkan Girls“.
Sunt doua fete frumoase si talentate, care reprezinta cu cinste România pe plan international.

9 comentarii:

  1. Bravo lor! Chit că nu sunt un mare fan al muzicii house sau latino, parcă mă simt şi eu puţin mândru că sunt român, datorită acestor fete.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu e chiar genul meu, dar daca e sa duca un nume bun al Romaniei afara, ma bucur :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Max, Teo,
    :)) am crezut ca doar eu nu sunt adepta a muzicii house, sau latino... acceptasem ideea, dând vina pe " nu mai am 18 ani!" :))
    (Muzica latino - traditionala, îmi place însa!)

    Sa aveti o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  4. bravo lor si bravo tie ca le-ai evidentiat :)
    o zi minunata sa ai !

    RăspundețiȘtergere
  5. Carmen,nu merge sa dai vina pe asta,uite...nici mie nu imi place genul asta de muzica. ;) Dar e bine ca fetele astea pot face ceva care sa duca numele Romaniei in lume.

    RăspundețiȘtergere
  6. Rokssana,
    Alexandra Stan este difuzata zilnic pe posturile de radio germane.
    Multumesc mult! si tie o dupa-amiaza minunata!

    RăspundețiȘtergere
  7. Lunapatrata,
    fetele mele asculta cu placere muzica de aceasta si... ma gândeam ca am ajuns si eu vremea când "nu mai sunt în pas cu moda" :)) Diferenta de gusturi dintre generatii...

    RăspundețiȘtergere
  8. Nici eu nu ma dau in vant dupa muzica cantata de ele, dar ma bucur cand aud ca au succes si peste hotare.

    RăspundețiȘtergere
  9. Vertange,
    si eu m-am bucurat ca Germania asculta muzica româneasca! :)
    Weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere