joi, 28 iulie 2011

Lectie buna pentru orice blogger

Teo a hotarât sa puna punctul pe I. Din articolul pe care tocmai l-a publicat, intitulat "Zelist, blogroll, link, ping" aflam tot ce trebuie stiut în legatura cu ce e bine si ce nu e bine sa facem în postura de proprietar de blog. Va recomand sa cititi. Este interesant de stiut cum functioneaza blogosfera.

12 comentarii:

  1. Bună dimineaţa. L-am citit deja.
    E interesant de ştiut (de fapt) nu cum funcţionează blogosfera, ci cum funcţionează cel care face aprecierea şi "dă note".

    RăspundețiȘtergere
  2. Da Peter, e interesant, asa este, dar macar daca tot se mai scriu articole de felul asta sa si invete lumea cate ceva si sa se comporte ca atare.Daca doar citim si ridicam din umeri, nu facem nimic.

    RăspundețiȘtergere
  3. Uff, scrisesem un comentariu, voi incerca sa-l reproduc:
    iti multumesc, Carmen, m-as bucura nu doar sa urmareasca, ci si sa percuteze lumea, apropo de ceea ce am scris. Sigur, nu e nimic obligatoriu, insa si-aici, la fel ca-n viata, ar trebui sa intelegem ca nu poti primi la nesfarsit fara sa dai. Asta e legea care guverneaza orice comunitate, orice interactiune, e fizica pana la urma, actiune si cu reactiune, e si secretul comuniunii, e legea firii.
    Sa ai o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. e bine sa intelegem ca exista niste reguli,pe care nu prea le afli din prima,ca nu prea-si pierde nimeni timpul sa le explice,dar e bine si sa intelegem ca intr-un fel suntem legati unii de ceilalti si ca depindem unii de ceilalti...si-atunci,frumos ar fi sa nu existe orgolii,ci doar bun simt..zelistul nu cuantifica totusi calitatea :)

    o zi buna sa ai Carmen !

    RăspundețiȘtergere
  5. Max,
    multumesc ca ti-ai luat timp si ai citit.
    Sa ai o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  6. Lunapatrata,
    Max este unul dintre cei mai activi comentatori ai blogului meu, unul din cei mai buni prieteni virtuali ai mei.

    Cât priveste felul în care "lucreaza" colegii nostri de blog, consider ca este dreptul fiecaruia de a alege. Si eu sunt aici doar pentru ca îmi face placere... nu urmaresc niciun câstig. Prieteniile stabilite, încerc sa le mentin si întretin; ca si relatiile reale, si acestea se bazeaza pe reciprocitate.
    Daca fac un comentariu sau dau un ping, o fac cu placere. Daca nu primesc "atentie" înapoi nu face nimic, mai încerc o data, de doua-trei ori si daca vad ca din partea opusa nu vine nicio reactie atunci ma retrag în tacere... renunt.
    Urasc cererea de "schimb de link" Consider ca daca doua persoane au afinitati comune, gasesc nefortat un mod de comunicare ... De aceea ignor pur si simplu aceste anunturi impersonale si sterile.
    Aceasta este parerea mea...

    Sa ai o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Teo,
    ai dreptate în multe din punctele pe care le-ai expus în articolul tau si mai clar decât ai explicat cum functioneaza mecanismele din spatele scenei, nu cred ca se poate.
    Fiecare este liber sa decida pe pagina lui de blog ce scrie, ce face, ce comentarii accepta, cât de departe se lasa provocat.
    Cât priveste "începatorii" sau clasatii în jumatatea de jos a ZeListei, eu am decis ca voi încuraja pe oricine are ceva de spus si uzeaza bunul simt. Si eu am fost cândva pe ultimile locuri în ZeList si nu se stie când voi zbura iar undeva mai jos. Asta nu ma sperie ci privesc relaxata si neinfluientata pozitia pe care o ocup.
    Vreau sa-ti povestesc o întâmplare, petrecuta acum poate jumatate de an.... NU vreau sa pomenesc numele, cu siguranta persoana se va recunoaste... S-a întâmplat un "nimic" ceva ce nici astazi nu am putut sa uit, dar nu a afectat cu nimic relatia noastra de prietenie. Comunicam si astazi, la fel ca atunci.
    Era pe vremea când ocupam aprox. locul 6000. Intrasem în discutie online cu o persoana aflata în top 50. O persoana care-mi placea din multe puncte de vedere, posesoare a multor calitati, deosebit de placuta, inteligenta, simpatica si modesta... Pentru ca descoperisem ca administra mai multe bloguri, am spus "o sa am în vedere si o sa dau pinguri catre toate" Absolut spontan si sincera, acea persoana mi-a spus "ah, nu-i nevoie! nici zece pinguri de-ale tale nu valoreaza cât unul de la Cabral"... M-a durut... dar am analizat situatia si i-am dat dreptate.
    (Mi-am vazut mai departe de blogul meu asa cum am putut eu, am dat ping atunci când am simtit ca doresc sa recompensez pe cineva si nu am cautat sa-mi fac "prieteni bine situati").
    S-a întâmplat - nu stiu cum!!!- ca acum sa fiu în primele 25 de locuri în Zelist.... Chiar am depasit putin acea persoana...si m-am gândit: oare acum se bucura când îi dau câte un ping?!

    Zilist este asemanator cu un joc Sus-Jos... am mai spus-o. De aceea, eu nu ma uit niciodata unde este situata persoana cu care comunic. Important este calitatea ideilor, sentimentele pe care le provoaca în mine articolele sau fotografiile pe care le publica. Eu asta apreciez cel mai mult!

    Articolele tale m-au vrajit la prima citire acum vreun an, când te-am descoperit întâmplator. De atunci m-am abonat la blogul tau si tare drag mi-ai devenit. Incet încet m-am facut remarcata lasând comentarii la câte una din postarile tale si, astazi ma bucur de prietenia ta, pe care o apreciez mult. Ce vreau sa spun - nu ti-am cerut schimb de link :)) bleah!
    Sa ai o seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  8. Roxana,
    sunt perfect de acord cu ceea ce ai spus... asa gândesc si eu :)
    Sa ai o seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  9. O lectie de blogging foarte buna. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Lillee,
    :) tocmai am primit cartea si-ti multumesc înca o data! Alina, prietena din Bucuresti a fost zilele trecute pe la mine si mi-a adus mult asteptatul cadou. Te-am pomenit, nu ai sughitat? ;) pupici

    RăspundețiȘtergere
  11. Am citit articolul!Conține sfaturi utile celor ce se scaldă în apele blogosferei!
    Asta este,nimeni nu promite viață ușoară!

    RăspundețiȘtergere