duminică, 3 iulie 2011

Abiball


LinkBalul Ralucai a fost un vis!
Întâlnirea absolventilor a fost la ora 17, la Restaurantul Parktheater. Sositi în limuzine sau taxiuri, însotiti de parinti, prieteni si frati, tinerii - care mai de care mai eleganti, au umplut curtea, stralucind a mândrie si bucurie. Dupa sesiunea foto, sampania de întâmpinare, complimente si înbratisari, fiecare si-a ocupat locul la masa. Superba sala de receptii, construita pe doua etaje, în semicerc în jurul scenei, a asigurat vizibilitate perfecta fiecarui participant la Abiball. Recunosc ca nu ma asteptam sa avem asa noroc si sa fim repartizati la una din mesele de la parter, lânga masa profesorilor (împartirea la mese s-a facut prin tragere la sort). Chiar daca ar fi lipsit minunatele decoratiuni florale, sala renascentina a impus un cadru extrem festiv!
Helmut nu a putut fi lânga noi decât cu gândul, deci din familia noastra au fost doar fetele. Pentru Adela - care a serbat anul trecut absolvirea aceluiasi colegiu, evenimentul a provocat deosebite bucurii, prin revederea profesorilor (discutiile purtându-se acum aproape de la "acelasi nivel" ;) pentru ca si Adela va fi peste 3 ani profesoara) si a câtorva fosti colegi, care ca si ea, însoteau o sora sau frate mai tânar.
La ora 18, comitetul de organizare al balului a deschis festivitarea, printr-o cuvântare simpatica însotita de imagini, despre succesele, peripetiile sau micile incidente petrecute de-a lungul anilor la scoala, apoi - conform votului absolventilor, cei mai dragi profesori au fost premiati, oferindu-li-se mici atentii si buchete de flori. Apoi, bufetul cu sistem de autoservire, a fost declarat deschis. În foaier, îmbiau mâncarurile delicioase, expuse ca pentru expozitie. În timpul dineului, pe fundal muzical, pe ecran se derulau fotografii ale absolventilor, una recenta si una din vremea când au pasit prima data pragul scolii.
Bauturile au fost servite la masa de catre colegi mai tineri din scoala (asta pentru a se mai reduce costurile petrecerii). M-a emotionat felul profesional în care au "chelnarit" si bineînteles ca pe cei responsabili cu masa noastra, i-am rasplatit cu un bacsis generos.
Când directorul a urcat pe scena, forfota din sala a încetat brusc. Dupa o cuvântare plina de umor, lânga el au luat loc directoarea adjunct si profesorii îndrumatori de an si, în ordinea alfabetica, fiecare absolvent a fost strigat sa-si ridice diploma de absolvire. Regia acestui moment a functionat perfect, fundalul muzical la urcarea fiecarui absolvent pe scena fiind conform dorintei individual exprimate. Simpatice au fost alegerea melodiilor Tom Jones -"Sex bomb", Pink Floyd - "Another brick in the wall", Rihanna - "Only girl" sau Shaggy -"Mr. Bombastic". Raluca mea a ales Beyoncé - "Who rule the world (girls)" :)
În încheierea decernarii diplomelor, directorul i-a invitat pe toti cei 76 absolventi pe scena si parintii au sarit de pe scaune, cu aparatele de fotografiat sau filmat, pentru a imortaliza minunatul moment! Superbii copii, au stralucit ca niste veritabile vedete de cinema. Seara a fost a lor pe deplin!
Dupa ce emotiile au trecut, la bufet s-a servit cafea, torturi si prajituri, iar pe scena, cei mai talentati absolventi, au prezentat un program de entertainment: dans orientalic, solo chitara, sketch. Catre miezul noptii, parintii au avut voie sa se retraga, pentru tineri începând seara de dans.
Am prezentat aici, felul în care se desfasoara în Germania, balul absolventilor de colegiu, foarte diferit de balurile absolventilor de liceu din România si astfel, am raspuns întrebarilor celor care mi-au scris ieri, si carora le multumesc mult: Secret, Lille, Abbilbal (:)), Cleo, Alicee, Pandhora, Cristi, Lumi, Ninu, Madi&Onu, Dan, Lunapatrata, Mirela, Alina, AliceG, Eddy, Sophie, Lukluk, Zina, Teo, Elena, Sailor, Max, Zamfir, LU, 4M, Aniela, OFZ, Gina, Oana, KaBea, Costin, Digodana, Wind, Gabriela I, Vera, Mosu, Elisa, SoriN, Tudor, Catalin, Vania, Teodora.

58 de comentarii:

  1. chiar acum ma pregateam sa ies...si am vazut postarea ta :)
    sunteti niste frumoase...despre eleganta....ce sa mai spun...felicitari...
    fetele tale sunt superbe si tu...sigur nu esti sora lor mai mare?? eu asa zic :)
    inteleg ca a fost o petrcere eleganta dar cu toate astea vesela si antrenanta...
    ma bucur pentru bucuria ta Carmen...ai toate motivele sa fii mandra de fetele tale :)
    te imbratisez cu mult drag >:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. Oooo! din fotografie îmi zâmbeste o noua Pandhora :)
    îti multumesc mult draga mea, esti tare tare draguta. Te pup si-ti doresc o noapte buna cu vise dulci si frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumoooos! Felicitari! Sunteti asa de frumoase toate trei; nu ma mai satur sa va privesc. Adevarate printese! Multa bafta in continuare Ralucai si Adelei! Pupici motanesti :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Alina,
    hai ca mai sunt câteva zile si ne privim live :))
    Multumim pentru felicitari si complimente. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Deosebit de frumos ai descris,cu lux amănunte!Ce mare fericire au simțit absolvenții și părinții de asemenea.Frumoasă amintire va rămâne de la sfârșitul acestei perioade în viața voastră.Acum copii s-au transformat în adulți responsabile și pretențiile cresc automat.Frumos să aibă mult noroc,Adela,să-i reușească ceea ce și-a propus să facă,iar ție,vouă să vă bucurați de succesul și realizările ei.
    Succes Adela!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Secret,
    multumim mult pentru frumoasele cuvinte, Tu gasesti întotdeauna timp pentru o vorba buna. Multumesc!
    Din toamna, o sa am doua studente, amândoua vor deveni profesoare, Adela de engleza si religie, iar Raluca arte plastice si italiana. Ma bucur tare mult sa le vad multumite ca-si împlinesc visul.
    Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte frumos. Este un moment deosebit, într-adevăr. În fotografie vă stă foarte bine împreună. Nu pot să nu le urez succes ambelor domnişoare, iar ţie, Carmen, să ai parte numai de bucurii din partea lor!

    RăspundețiȘtergere
  8. Max,
    multumim mult mult! sa te auda Dumnezei!
    Recunosc ca sa ai copii nu e usor de loc, dar fara copii nici nu mi-as fi putut concepe viata! Ma simt mai împlinita prin fetele mele :)
    Sa ai o zi faina!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cât de frumos!
    Mi-am amintit de petrecerea mea de bacalaureat. S-a organizat la un restaurant şi au fost invitaţi toţi profesorii, dar nu şi părinţii. În general, la noi părinţii nu sunt invitaţi la petrecerile absolvenţilor. Şi nu se organizează spectacole decât în cazuri izolate. Păcat !

    RăspundețiȘtergere
  10. Zina,
    stiu... nici la balul meu nu au avut voie parintii si ce si-ar mai fi dorit mama!
    Balul Ralucai a fost la fel de frumos ca si al Adelei, diferite, dar fiecare având farmec si ceva special.
    Sa ai o zi de luni minunata! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte frumoase fete sunteti voi! :)
    Mult, mult , mult noroc si succes mai departe.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce frumos! Si voi ce bine ati aratat!

    RăspundețiȘtergere
  13. No, ca m-ai facut sa pling! Ah,tu!Drum bun,fara obstacole si greutati!Sa fie viteaza!Sa nu uite ca poate tot!Asta ii doresc eu sincer si din suflet.Carmen tie ,sanatate, ca restul le ai! Lu

    RăspundețiȘtergere
  14. felicitari si un drum cat mai lin fetei tale, catre telul dorit! teribil ce-mi place rochia ta ;)

    RăspundețiȘtergere
  15. Felicitari !

    PS. Acum imi dau seama ca nemtii sunt mai familisti decat romanii; e de bine.

    Daurel

    RăspundețiȘtergere
  16. Felicitari Carmen! Iar ma pui în încurcatura, cum spunea si Pandhora.
    Sa ai numai bucurii din partea fetelor si la urmatoarele petreceri sa fiti toti patru. Se apropie si doua nunti...

    RăspundețiȘtergere
  17. Felicitari tie ca ai asa fete frumoase si educate,felicitari Adelei pentru absolvire si tuturor pentru ca ati ales sa fie profesoare !Bravo!
    In Romania nu e de bine sa fii profesor :( (momentan).
    Sanatate sotului tau!
    Te admir pentru tot ce ne impartasesti :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Binte te-am regasit! Felicitari pentru absolventele tale. Un bun prilej de mandrie, bucurie, si veselie.

    RăspundețiȘtergere
  19. Stiu ca situatia blogului vis-si-realitate in topurile blogosferei nu este una din preocuparile esentiale, dar totusi, nu pot sa nu observ ca este cel mai bine cotat blog al unei doamne in topul zelist. Asadar, indraznesc sa solicit un interviu online pentru revista renne.ro unde scriu serialul "Totul despre blog". Episoadele de pana acum le gasiti aici

    Daca sunteti de acord, va rog sa-mi lasati un mesaj pe blog si ne vom auzi pe e-mail ulterior. Multumesc si felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  20. superb
    tinutele, sala.....
    PS sunteti de fapt surori ! (am ghicit?)

    RăspundețiȘtergere
  21. Da, chiar ca diferit fata de Romania. Daca am imrumuta si noi macar pe sfert...
    Ma bucur ca v-ati distrat. Ati aratat superb. Surori, si nu altceva. :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Cleo,
    toate fetele sunt frumoase :) si toti baietii!
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  23. Oana,
    multumim! a fost într-adevar foarte frumos... o amintire pentru toata viata!

    RăspundețiȘtergere
  24. LU,
    dulcica draga, de ce sa plângi?! poate ca ti-ai amintit de balul tau? eu una nu as mai vrea sa fiu iar 20 :)) Da' asa, vr'o 37 nu ar fi rau sa mai pot fi! Tja...timpul trece! apropo, mai sunt cinci luni si este iar Craciunul si noi n-am ajuns sa ne mai vedem! WOW! Gândeste-te!
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  25. Anca,
    multumim mult! urari bune si pupici înzecit înapoi.

    RăspundețiȘtergere
  26. Daurel,
    multumesc mult!
    da... adevarul este altul: românii sunt plini de idei preconcepute! cred de exemplu ca nemtii sunt reci si neprietenosi, ca fotbalistele sunt proaste si badarane... Si eu credeam tot cam asa, acum 11 ani! asa sunt românii :(

    RăspundețiȘtergere
  27. Dan,
    esti un dragut! multumesc, multumim mult! :)
    da... este mersul normal al vietii... nunti, botezuri... Cine stie cât va mai dura pâna voi deveni bunica?! :)

    RăspundețiȘtergere
  28. Elisa,
    multumesc mult! nici aici nu mai este asa bine sa fii profesor. Pâna acum 10 ani, profesorii deveneau "Beamnter" funcţionar public, ceea ce oferea multe multe favoruri. Dar... indiferent ca e bine sau nu, meseria de profesor trebuie facuta din vocatie... o simti si o doresti. Tu stii foarte bine, nu? :) te pup

    RăspundețiȘtergere
  29. Minoki,
    bine te-ai reîntors! cam lung concediu ai avut! :)
    Sper ca l-ai petrecut cu multa placere!
    Multumesc mult pentru felicitari. Iti dorim si noi tie numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  30. OFZ,
    :)) chiar? n-am stiut ca în top ZeList, pâna la 23 nu mai este nicio alta femeie! hm... de necrezurt!
    Multumesc mult... am voie sa te mai tutuiesc? :)) tonul tau este asa oficial, ca a unui adevarat reporter! si noi doar ne cunoastem de mult de pe aici, din blogosfera...
    Interviu? wow! sunt magulita! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  31. Uite ca apar si eu cu intarziere! Ati fost foarte frumoase toate trei! Ma bucur pentru fiica ta, se pare ca in Germania chiar exista balul cu printi si printese! Si programul cu alegerea melodiei e o idee draguta, o atmosfera mai familiara fara atata rigiditate intre elev si profesor! Inca la noi exista gandirea comunista, ce sa-i facem daca traim in Romania? :((

    RăspundețiȘtergere
  32. Sophie,
    :)) daca ai sti ca Raluca nu a avut rochie pâna la ora 14!!! adica 3 ore înainte de începutul balului! oh vai!
    Initial si-a comandat rochia la o croitoreasa amatoare - o prietena. Aceasta a tinut-o în sah pâna o zi înaintea balului si...când a primit-o, a constatat cu groaza ca ii este prea strâmta peste sâni, ca este extrem simpla, nefestiva, facuta la marea repezeala, fara finisaj... Oh! ne-am apucat pâna noaptea târziu sa modificam, sa atasam icuri...dar tot nefestiva arata! Ne-am certat un pic... mi-a spus ca ea e multumita cu rochia aia saracacioasa! dar a acceptat ca sâmbata dimineata, la ora 10 sa pornim sa cautam o rochie în magazine... Am umblat pâna ne-au durut picioarele. Nu am gasit nimic care sa ne lase fara comentarii critice. Ne-am propus limita de timp ora 14 si putin înainte ca timpul sa expire, am gasit rochia pe care în final a purtat-o la bal. Dar care era prea lunga... pâna la ora 16.30 am cusut tivul! Apoi repede ne-am dusat, ne-am fönat, rujat si... la ora 17 am plecat spre bal!
    Raluca mi-a fost recunoscatoare ca nu am lasat-o sa poarte caricatura aia de rochita! :)) A fost multumita, s-a simtit în largul ei, s-a simtit frumoasa!
    ce s-ar face fetele fara mamici?! :))

    RăspundețiȘtergere
  33. Lillee,
    multumim ;) da, balurile de absolvire sunt aici tare dragute! Si daca îti mai spun ceva... profesorii îsi platesc singuri, ca fiecare participant la bal! Asta zau ca si pe mine m-a mirat! Ma asteptam ca profesorii sa fie invitati... dar aici, asa este. Plata nemteasca! :))

    RăspundețiȘtergere
  34. Alicee,
    :) ma bucur ca ai ajuns pe aici si-ti multumesc pentru gândurile bune transmise!
    Nu ar fi rau ca românii sa preia anumite comportamenete si moduri de a privi viata... Cine stie, poate ca întro zi...
    Multumesc Alicee! Noapte buna! :)

    RăspundețiȘtergere
  35. Felicitari, Carmen! A fost o petrecere foarte frumoasa si vad ca iti sta bine intre cele doua frumoase domnisoare. Va doresc sa aveti numai succese si bcuurii in continuare. :)

    RăspundețiȘtergere
  36. Sigur ca ne tutuim, am fost oficiala pentru ca nu am vrut sa par deplasata :)

    De regula, oamenii ai caror bloguri sunt bine plasate in topuri cauta acest lucru cu insistenta si fac din asta o meserie cumva. M-am bucurat sa vad ca unul dintre blogurile pe care le frecventez cu placere a ajuns asa sus. Vorbim pe mail de indata ce creionez intrebarile :) Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  37. p.s. Faina rochie :) Mie mi-a facut mama rochia pentru balul de sfarsit de liceu si mi-a zis sa nu cumva sa spun, sa nu ma fac de ras. Eram asa de incantata incat cred ca am zis 'mi-a facut mama rochia' in loc de 'buna seara' :) Era unicat!

    RăspundețiȘtergere
  38. Felicitari!Ma bucur pentru ca a fost un succes,voi foarte frumoase,iar reusita totala.Cred ca esti foarte mandra si ma bucur mult ca ai o fata frumoasa si desteapta si cu tot ce-i trebuie.Imbratisari.

    RăspundețiȘtergere
  39. Cat de frumos. In primul rand m-a surprins faptul ca parintii au fost alaturi de copii, se pare ca acolo, lucrurile stau diametral opus. In Romania, elevul incearca sa fie cat mai departe de parinti, la astfel de absolviri, nu vor sa aiba parintii pe langa ei, vor sa fie singuri, sa poata sa se desfete cu bauturi alcoolice si tigari, crezand ca parintii ii fac de ras. Relatia parinte-copil s-a degradat aproape total in Romania, dovada stau si rezultatele de la Bacalaureat.
    Felicitari Carmen, ai o familie minunata.

    RăspundețiȘtergere
  40. Foarte frumos! Felicitări şi numai bine la toată familia!

    RăspundețiȘtergere
  41. Din imagini observ ca a fost un bal minunat. Felicitari Ralucai si mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  42. Emotii...de origine nedefinite...La balul meu mi-am facut la comanda rochita(ca si toate fetele),banchet la cantina liceului cu toti profesosii cu care am fumat Kent si baut pe bani ponzorati.Petrecerea a mers mai departe la un motel de linga oras unde ne-am dezmatat 2 zile numai cu diriga.Si acum facem intinirile numai cu colegii si diriginta.Am fost o clasa tare... la petreceri ,dar bacul l-am luat toti.37 de ani...e OK!Sa imi spui cum faci hi, hi, hi Miine vine Maestrul!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  43. Gabriela,
    multumesc :) petrecerea a fost excelenta!
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  44. OFZ,
    ;) ma bucur! multumesc înca o data!
    eu nu sunt scortoasa chiar daca am ajuns în top 25; am ramas aceeasi ca în vara anului 2009, când am pasit prima data în blogosfera.

    RăspundețiȘtergere
  45. OFZ,
    eu mi-am cusut multi ani lucrusoarele: fuste, rochii, chiar si un pardesiu! Pentru fetite, cât au fost mici, le-am facut gecute, rochite, pantaloni, costume de baie; dar... de când sunt în Germania, nu am mai facut croitorie. Îmi place sa merg prin magazine, sa probez si cumpar doar ceea ce-mi sta bine, modele, culori; multe din produse sunt asa ieftine ca, eu care stiu cat timp îti ia sa cosi asa ceva, ma gândesc ca nici macar materialul nu este platit!
    [Rochia Ralucai a costat 120€ (anul trecut, a Adelei a costat 250€!)]

    RăspundețiȘtergere
  46. KaBea,
    da, sunt mândra de fetele mele :) ce ciara nu e mândra cu puii ei? :D
    Petrecerea a fost excelenta si ne-am simtit foarte bine. Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  47. Costin,
    pentru ca aici copiii nu sunt tinuti din strâns si stiu ca au atatea libertati, le lipseste dorinta de a face "lucruri interzise" :)) În România, copiii, când scapa din mâna parintilor, e prapad!
    Aici, parintii sunt invitati la multe din actiunile tinerilor (pentru ca nu mai pot fi numiti copii, la 18-19 ani)si balul de abitur este motiv de mândrie de ambele parti :)
    O seara buna Costin!

    RăspundețiȘtergere
  48. Alexandru,
    multumesc mult! sa ai o seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  49. Cristi,
    asa a fost intr-adevar. Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  50. Se spune ca fotbalul este un sport unde 22 de jucatori alearga dupa o minge si pâna la urma Germania câstiga!
    Azi joaca Germania contra Frantei!! Mâine unul din noi va recunoaste valoarea celuilalt!
    Fara gluma acum, sanatate, nu trece o zi fara sa ma gândesc la voi si la EL!

    RăspundețiȘtergere
  51. LU,
    eu nu am fumat niciodata,nu am avut chef :)) dar stiu ca la "sereneda" profesoara de româna - care era maritata cu un doctor, ne-a servit cu Kent si lichior Havana de banane. Ne-am simtit un pic mai "adulti" :))
    Fetele au facut excursie de sfârsit de liceu (Abifahrt) câte o saptamâna. Adela în Turcia pe litoral, Raluca în Barcelona. S-au distrat fain, au umblat - toata clasa- îmbracati toti cu tricouri si maieuri tiparite cu numele lor si anul de Abitur :) A fost scumpa distractia, dar m-am bucurat pentru bucuria lor!
    Maesrtul e acasaaaaaa! de aceea am intrat pe net asa târziu :) Pupici
    Acum ne uitam la meciul Germania-Franta :)

    RăspundețiȘtergere
  52. Dan,
    :)) da da! Franta contra Germaniei... sunt în fata televizorului :)
    Multumesc mult! ( E bine! Helmut este acasa, de 5 ore!)

    RăspundețiȘtergere
  53. Salutari speciale Maestrului!Seara placuta!Cu drag,si aminiri de Bac (pt care multumesc) Lu

    RăspundețiȘtergere
  54. LU,
    maestrul transmite ein fliegender Bussi ;)pupici si de la mine.
    Tocmai ne bucuram pentru reusita fotbalistelor nemtoaice.

    RăspundețiȘtergere
  55. Glad to know that you had some fun time!

    RăspundețiȘtergere
  56. ... de neuitat balul, superbe printesele !
    4M

    RăspundețiȘtergere
  57. Felicitari Ralucai pentru absolvire, mamei pentru rabdare, intuitie si creativitate si surioarei pentru sustinere ! Ati fost minunate toate trei ! Mult succes si sanatate multa ! :)

    RăspundețiȘtergere
  58. Sailor,
    thank you so much!

    4M,
    multumesc! peste trei ani sunteti si voi la bal de absolvire! Si micuta M... e azi mâine absolventa de gradinita! :)) Pupici

    Lolita,
    multumim mult! esti draguta.
    Numai gânduri bune, deasemenea!

    RăspundețiȘtergere