duminică, 19 iunie 2011

Salutari din Allgäu


De vineri seara, peste sudul Germaniei stapâneste ploaia si furtuna, însa precum Ana lui Manole, sâmbata în zori de zi, am pornit sa-mi vizitez sotul, înfruntat curajoasa interperiile. Am hotarât sa calatoresc cu trenul, pentru ca la pretul actual al benzinei (1,6 euro/litru) este mult mai ieftin, profitând bineînteles si de oferta "Bayern Ticket- singel". În timp ce soferul locomotivei se concetra sa vada calea ferata printre picurii grosi de ploaie, eu pregateam articolul "Petale de trandafir", fara sa-mi pese de circulatie, de participantii la trafic :)
Clinica de recuperare fizica postoperatorie Neutrauchburg - Isny este situata într-o zona deosebit de pitoreasca, în Allgäu si reprezinta practic perfecta combinatie a unui hotel de lux cu un spital de cardiologie. M-am bucurat sa-l gasesc pe Helmut vesel si mai plin de vigoare, rezultatele celor patru zile de cura, fiind elocvente.

Din pacate, ploaia torentiala nu ne-a permis plimbari, asa ca ne-am mutat dintr-o cofetarie în alta, si se pare ca nici mâine nu ne vom putea bucura de soare. Important este însa ca suntem împreuna! Si vom avea un weekend grozav! Un sfârsit de saptamâna minunat tututror!

44 de comentarii:

  1. Carmen a lui Helmut,ai înfruntat intemperiile și ai ajuns la alesul inimii tale!Aceste clinici de recuperare sunt un lucru extrem de important și de folositor pentru noii născuți cardiaci(avem un prieten care a trecut prin această experiență).Aici la noi medicii recomandă cu căldură,nu obligă,participarea soției la această recuperare,accentuând astfel rolul important al partenerei de viață.Vă doresc un weekend plăcut împreună și poate și soarele va zâmbi măcar puțin văzîndu-vă fericiți împreună.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit: salutari din Algău. Ma gandeam ce cauta Carmen in Romania si unde o fi Algăul asta. apas pe link si... mai frate, ce frumos e la Algău:). chiar daca nu aveti parte de soare, radiati voi destula bucurie ca sa incalziti si sa luminati fetele si altora, chiar si la mare departare de... Algău. zile pline de bucurii in continuare! salutari d'acia:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitări ! Mă bucur din tot sufletul pentru soţul tău şi pentru tine şi vă doresc să fiţi amândoi sănătoşi şi veseli mereu !

    RăspundețiȘtergere
  4. Sărut mâna Carmen !
    Sfârşit de săptămână frumos la amândoi şi sănătate maximă lui Helmut !
    Frumos Allgau-ul , putin spus , şi frumuseţea locului şi dragostea aproapelui face 90% dacă nu mai bine din însănătoşirea oricui.

    RăspundețiȘtergere
  5. ... o zi minunata va doresc ... si sa profitati de liniste si singuratate , impreuna !
    4M

    RăspundețiȘtergere
  6. Carmen, o zi minunata in continuare va doresc! Sper ca si ploaia sa fie mai ingaduitoare, sa puteti profita de pitorescul zonei. Recuperare rapida lui Helmut!

    RăspundețiȘtergere
  7. Secret,
    :) am ajuns cu bine si... nu a trebuit sa aduc ofrande!
    Da, interventiile pe inima sunt operatii deosebit de complexe, de aceea, aici, dupa 12-14 zile de spitalizare, este "obligatorie" perioada de recuperare, într-o clinica pe care ai dreptul sa o alegi dintr-o lista pe care ti-o pune la dispozitie casa de asigurari medicale la care cotizezi. Sunt prevazute 3 saptamâni, si perioada se poate prelungi pâna la 5 saptamâni, daca medicu curant este de parere.
    Helmut are la fiecare 2 ore o programare... analize, ekg-uri, sport, lectii pentru îmbunatatirea si controlul respiratiei, seminare (despre regimul alimentar post-operator, reducerea stressului zilnic, importanta exercitiilor fizice, lectii de anatomie, cunostinte generale...). Serile, în capela, au loc concerte de orga si când Helmut se va simti în stare sa mearga ceva mai mult si sa stea pe scaun timp mai lung, va putea frecventa sala de teatru din statiune. Bineîntele sa ACASA este cel mai bine, dar saptamânile din clinica de recuperare sunt de o importanta categorica. Mai ales ca acasa ai fi tentat sa faci munci casnice pentru care înca nu ai stabilitatea si forta necesara.
    Acum îl astept, duminica nu are multe programari, dar totusi, aici nu exista "sfârsit de saptamâna"
    O duminica minunata va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Rappa_ru'
    multumim! :) gânduri bune înapoi.

    RăspundețiȘtergere
  9. Robert,
    :) sunt la doar 150 km de "acasa". România este în planul de concediu de anul viitor. Pâna în Sibiul meu sunt 1400 km ...
    :)) "salutari D'acia" :D mi-a placut!!!
    Peste câteva ore trebuie sa ma întorc acasa... luni începe o noua saptamâna de servici, apoi vine iar un sfârsit de saptamâna... si înca unul, dupa care vom fi din nou împreuna acasa!
    O duminica minunata îti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  10. Mihaela,
    multumesc mult! La fel si voua!
    Duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  11. Zina,
    multumim mult! pupici din Allgäu

    RăspundețiȘtergere
  12. SoriN,
    da, multumirea sufleteasca este foarte importanta în perioada postoperatorie si în viata de toate zilele.
    O duminica minunata! Numai gânduri bune! :)

    RăspundețiȘtergere
  13. 4M,
    multumim si voua numai gânduri bune!
    Vacanta placuta alaturi de cei doi M mai mici! :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Anda,
    multumesc mult! saptamâna asta nu mai iese soarele, asta e clar... dar speram la un weekend frumos saptamâna viitoare, când îl voi vizita din nou.
    O duminica frumoasa si numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  15. Mă bucur de aceste veşti bune.
    Prin '66, tata era internat într-un spital din Tg. Mureş. Joia şi duminica, mama ne urca în maşină (aveam 13 ani, sora mea 11, iar, maşina noastră era un FIAT 850!) şi mergeam la tata. Duminica, de multe ori, ne însoţeau prieteni de familie. Iar, uneori, îl luam pe tata şi mergeam la Sovata sau Praid.

    RăspundețiȘtergere
  16. acum sotul tau invata cum sa fie sanatos si asa va fi :)
    bucurati-va de w-end chiar si asa ploios...sanatate deplina lui Helmut si o imbratisare pentru Carmen cea curajoasa >:D<
    pup cu mult drag

    RăspundețiȘtergere
  17. Salutarile noastre de bine si din Ulm,unde ploua, si ploua ...Putere si Pace ! Lu

    RăspundețiȘtergere
  18. O zi buna, Carmen! Din cate vad eu e ca o statiune turistica regiunea respectiva. :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Nimic nu poate umbri (cu atât mai puţin capriciile vremii) momentele de bine şi de a fi împreună!
    (la noi e insuportabil de cald, atinserăm 36 de grade, şi vezi cum totul se usucă, chiar şi trandafirii...)
    Mă bucur pentru voi! Sănătate şi putere de a trece cu bine prin toate ale vieţii încercări!

    RăspundețiȘtergere
  20. Ce frumoooos! Ne bucuram sa-l vedem pe Helmut refacut! Si eu am petrecut zilele astea facand rezervari pentru vacanta noastra :) Am cautat si Isny pe harta, sa vedem zona unde este acum Helmut. Toate urarile de bine din partea noastra! Si weekend placut, in ciuda ploii! Noi nu stim pe unde sa ne mai ascundem de canicula...

    RăspundețiȘtergere
  21. Carmen,multa sanatate sotului tau.
    Zona este minunata,eu m-am plimbat mai peste tot pe acolo...Memmingen,Allgäu,Castelul Neuschwanstein,Kempten...superb.Poate vremea va tine cu voi,in asa fel incat sa vezi ceva...

    RăspundețiȘtergere
  22. Zamfir,
    ce amintiri placute s-au rascolit... multumesc pentru împartasire! parca va vad!
    Praidul este o zona minunata!
    O duminica frumoasa! salutari lui Ulise :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Pandhora,
    ooo, o fotografie noua la profil!
    Da, asa este! Helmut învata sa fie sanatos. Practic... nici nu a avut timp sa fie bolnav... vestea a venit peste noi ca o bomba! Dar... totul e bine când se termina cu bine! si, da! va fi bine!
    Pupici si îmbratisari Pandhora draga.

    RăspundețiȘtergere
  24. Lu,
    :) vizita asta a fost "prin surprindere". Sâmbata am avut bilete la "Berge in Flammen" - Tiroler Zugspitz Arena si hotarâsem sa merg cu Getuta, în locul lui Helmut. Dar vremea asta pacatoasa, ne-a dat la toti peste cap planurile. Spectacolul s-a amânat pentru sâmbata viitoare... Getuta nu mai poate veni, dar tu? Exact, tu ce faci? ce parere ai? nu ai chef? Te rog gândeste-te si da-mi de veste. Pupici (sâmbata se pleaca din Augsburg, la ora 15:30, cu firma Hörmann-Reise, revenirea în Augsburg este la 2-3 noaptea. Dormim la mine si cândva-duminica, te poate lua sotul tau acasa... Sau trenul - din ora în ora. Ce spui?!)

    RăspundețiȘtergere
  25. Cristi,
    multumesc mult. Da, ai dreptate, clinica se afla într-o zona parca pictata, împânzita de statiuni turistice si de tratament. Algäu-ul este recunoscut pentru aerul curat, indiferent de anotimp.
    O duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  26. Danielle,
    multumim, mult. Asa este!
    ce spui?! 36°C?! heeeei, asta da vara!
    La noi pronosticul meteo pentru urmatoarele 3 zile, este ploaie si iar ploaie :(
    O duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  27. Alina,
    va pupam si noi, multumim mult!
    Asa deci, la voi este canicula?! daca am amesteca vremea, am obtine o temperatura de 25-27°C... ideala, ce spui?! :))

    RăspundețiȘtergere
  28. Scorpio,
    :)) si eu cunosc foarte bine toate locurile. Helmut se trage din Memmingen, Neuschwanstein este locul pe care-l vizitam de cel putin o data pe anotimp, pentru ca este minunat! Lindau, Kempten sunt iesiri uzuale la sfârsit de saptamâna, fiind la "o aruncatura de bat" de Augsburgul nostru :)
    În Isny am ajuns însa acum pentru prima data.
    O duminica minunata îti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  29. mai nimic nu contează atunci cînd împreună zideşte
    vremea bună-i pe dinăuntru
    multă sănătate şi recuperare grabnică

    RăspundețiȘtergere
  30. Bună CARMEN!
    La noi este căldură mare(Bucureși)
    Duminică frumoasă și sănătate multă!
    Te îmbrățiez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  31. Carmen; multă sănătate soţului tău şi doar gânduri bune pt amândoi.

    RăspundețiȘtergere
  32. Sa aveti momente frumoase impreuna! Ceea ce spui despre programul de recuperare pare asa de departe de ce e pe la noi! Ma bucur ca acolo lucrurile sunt luate in serios (nu ca nu as fi auzit asta despre nemti ) si ca Helmut beneficiaza de tratament si atentie. De altfel mi se pare ca arata f bine!
    Multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  33. O raza de soare si numai ganduri de bine, sanatate deplina si calde imbratisari cu mult drag din Apuseni!!!

    RăspundețiȘtergere
  34. Furtuni,vijelii, cutremure,munti,stanci...nimic nu conteaza cand vrei cu adevarat sa faci ceva sau sa ajungi undeva, toate devin doar detalii. O seara frumoasa, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  35. Cella,
    frumoase cuvinte! multumesc mult!
    o seara minunata! :)

    RăspundețiȘtergere
  36. Elena,
    da... am aflat de pe aici de la prietene ca este canicula. Un strop de ploaie n-ar lipsi nici pe la voi :)
    O seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  37. Iulisa,
    multumesc mult. E cea mai frumoasa urare! Si tie la fel! :)

    RăspundețiȘtergere
  38. Tetris,
    mi-a spus si prietena mea Alina ca nu exista recuperare postoperatorie în România. Aici face parte din operatie. Mda...
    Multumesc mult, lui Helmut îi merge foarte bine, cicatricea de pe piept este jumatate vindecata... încet încet, îsi reintra în forte.
    Toate gândurile bune înapoi!

    RăspundețiȘtergere
  39. Florin,
    Helmut se bucura de câte ori îi transmit mesaje de la voi. Multumim mult! Aceleasi gânduri înzecit, înapoi.
    O saptamâna minunata va dorim! lui Andrei, vacanta placuta!

    RăspundețiȘtergere
  40. Lunapatrata,
    asa este! multumesc mult mult! si tie o seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  41. Imi pare rau ca vremea nu a tinut cu voi,insa fiind impreuna cred ca nici n-a contat prea mult.Am fost si eu o data cu trenul pe acolo si e tare frumos.Recuperare grabnica.

    RăspundețiȘtergere
  42. KaBea,
    zona este absolut minunata! Daca si sooarele ar fi zâmbit putin... am fi putut iesi prin parcuri. Asa însa, a trebuit sa stam în hotel :(
    Dar, ne-am plimbat de mâna :) ai dreptate.
    Multumesc. O seara minunata!

    RăspundețiȘtergere