duminică, 27 februarie 2011

Restante

Au trecut câteva zile, de când am fost provocata sa preiau doua lepse. "Ein Mann, ein Wort" spune un dicton german, definind o promisiune onorata, asa ca...

De la Ninu, leapsa "Kabea - produse cosmetice naturale", cere raspuns la întrebarea "Ce calitati doriti sa aiba produsele de îngrijire naturale?"
Eu doresc în primul rând sa satisfaca scopul pentru care a fost conceput, sa prezinte sincer rezultatul folosirii acestui produs, sa contina exact ingredientele ce sunt listate pe ambalaj, sa gaseasca forma ambalajului cea mai practica si sa nu exagereze în stabilirea pretului de vânzare.

Transmit leapsa mai departe Mirelei - o specialista în domeniul produselor cosmetice si Anamayanei - o profesoara cu gusturi deosebit de rafinate.

De la Donca si Tetris, leapsa "Ce visam în copilarie sa ma fac când voi fi mare?"
Câte nu am visat, copil fiind!!!
Primul vis a fost sa devin printesa. Mama facea glume, spunând ca sansele sunt mari, în orasul nostru (Sibiu) având resedinte nu doar "regele tiganilor" ci si "împaratul" lor!
N-am avut sansa, n-am frecventat aceleasi cercuri :)
Apoi mi-am dorit sa devin vrajitoare... sa pot face sa apara si dispara lucruri, sa fiu buna si vesela ca Mary Poppins, n-am reusit nici asta si sper ca peste vreo 30 de ani, tinerii vecini sa nu mi se adreseze cu apelativul "vrajitoare batrâna"...
Scolarita fiind, tânara si frumoasa profesoara de engleza m-a fermecat, încât mi-am dorit neaparat sa devin eu însami profesoara de engleza, când voi fi mare. Am învatat cu ambitie cuvintele si pronuntia, la început spre a face placere profesoarei si în câtiva ani, engleza a devenit una din materiile mele preferate. Am privit tot mai serios visul nascut dintr-o toana de copil. Am urmat treapta îtâia la unul din cele mai bune licee, sectia "filologie" dar am continuat sa învat temeinic pentru toate materiile. Asa încât, nu mi-a fost greu sa dau examen pentru treapta a doua, la cel mai bun liceu de matematica-fizica, îndeplinind dorinta parintilor si schimbând profilul spre a deveni inginera! Nu-mi pare rau, ba chiar as putea spune ca le sunt recunoscatoare, având în vedere drumul pe care l-am urmat si care-mi aduce mari satisfactii profesionale.
Pe când eram copil, ma jucam deseori cu papusile, visând sa devin mama. Este singurul vis din copilarie, îndeplinit...

Provoc la destainuiri pe: Pandhora, Oana Clara, Alina, Gabriela I, Sophie, Vero (anavero)

10 comentarii:

  1. important este sa nu incetam a incerca sa ne implinim visele. Vis cu vis, pas cu pas, speranta cu speranta, daac nu fizic, macar spiritual tot ne realizam visele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Costin,
    :))
    În adolescenta am avut alte vise, pe care asa cum spui "pas cu pas, speranta cu speranta" am încercat si în mare parte am reusit sa le realizez. Pe masura ce am înaintat în vârsta, s-au adaugat alte vise, pentru îndeplinirea carora ma implic mai departe... Asta este viata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vise si visari!
    De la printesa la vrajitoare?!:)Era un impediment...unde ai mai vazut tu vrajitoare blonda!:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Angi,
    :)) pe vremea când eram eu copil, existau vrajitoare rele si bune :)
    Apropo blonda: tin minte ca odata, clasa mea a pregatit o sceneta, si doar pentru ca eram blonda, nu am primit rolul Albei-ca-zapada!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cel mai important vis al copilăriei s-a îndeplinit!

    RăspundețiȘtergere
  6. visele copilariei ne creeaza primele repere si scopuri in viata. Ca in timp ele capata o alta turnura si nu se mai materializeaza e doar pentru ca noi ne schimbam sau conjunctura e alta. In copilarie, pe la vreo 5 ani, visam sa ma fac vanzatoare. Mama lucra intr-o Alimentara si mie mi se parea fascinant cum pune zahar sau orez in pungi de hartie, cum le impacheteaza frumos si ca primeste bani imediat pentru asta. La maturitate am ajuns sa ma ocup de vanzari in publicitate si in imobiliare. Pe la 12 ani, visam sa devin scriitoare. Asa ca, la 13 ani, conduceam gazeta scolii, pe la 28 de ani, am devenit jurnalista iar acum, scriu, de placere. Inca nu am scos o carte dar e un vis care se poate realiza curand. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Gabriela,
    aaaaaaa! deci "lipsesti motivat" de pe blog! pregatesti o carte!!! WOW! Succes! :)
    PS: multumesc pentru minunatul raspuns! Sa ai un 1 Martie plin de bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  8. Carmen,frunzarind blogurile am ajuns la tine si-am vazut cu uimire cum leapsa a ajuns la tine.De fapt era o leapsa -concurs pregatit de mine si-mi pare rau ca nu te-ai inscris,mai ales ca ai preluat leapsa.Poate alta data,daca iti va face placere.Imi place blogul tau,are multe lucruri interesante.O seara frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  9. Beatrice,
    dragut ca ai dat de mine! Eu am preluat leapsa de la Ninu, si instructiunile spuneau sa explicam doar ce pretentii avem de la un produs 100% natural... Am preluat :)
    Multumesc pentru cuvintele frumoase.
    O primavara vesela!

    RăspundețiȘtergere