duminică, 13 februarie 2011

Haili-hailo!

În primul rând trebuie sa va spun ca mi-a fost dor de voi, dar din hotelul Schwarzbachtahl, în care am fost cazati, nu am putut sa vorbim nici macar la telefonul mobil decât de pe balcon, unde aveam semnal foarte slab, asa ca am fost nevoita sa fac o pauza de internet. Sincera sa fiu... rau nu a fost! :)
Deci, suntem din nou acasa, dupa o minunata mini-vacanta, petrecuta anul acesta în Erlbach / Vogtland, Kegelberg, la doar 755 metri altitudine. Cu toate ca regiunea are un peisaj idilic si ofera cea mai lunga pista de schi alpin din regiune (800 m.), este o locatie nu prea asaltata de turisti, deoarece se situeaza în fosta RDG. Noi tocmai din acest motiv am ales-o! Cele câteva zile am dorit sa le petrecem în vârf de munte, departe de aglomeratia tipica marilor statiuni montane.
Emotii am avut doar în legatura cu starea vremii... Am pornit din Augsburg la +14°C si pe tot parcursul celor ~300 km. ne-a însotit peisajul de primavara. La doar câtiva kilometri de destinatie, au început sa se faca vazute petece de zapada, ce s-au îmnultit pe masura ce ne-am apropiat de statiune si au format oarecum o masa alba, departe însa de peisajul hibernal pe care îl visam. Gerul din primele zile (-7°C) s-a îmnuiat doar a treia zi, când a început sa ninga ca-n povesti.
Pista a fost relativ buna, întretinuta cu zapada artificiala, având numeroase portiuni înghetate, motiv pentru care Helmut, dupa prima coborâre, s-a hotarât sa fie doar cameraman. Prima zi nu am schiat nici eu decât de dimineata, gasind ca este suficient, dupa o pauza de mai bine de un an! Am apreciat deosebit faptul ca nu a trebuit sa astept nici o secunda la schi-lift si ca nu a trebuit sa fiu cu ochii în patru cum îmi aleg coborârea, atenta la cine ma depaseste pe pârtie.
Începând de a doua zi, am schiat doar eu, iar Helmut (care de fapt a devenit schior acum doi ani, doar de dragul meu), s-a atasat unui grup din hotel, iubitori de drumetii. Dupa-amiezile le-am petrecut împreuna, participân la diverse activitati interesante: concurs de sanius, vizitarea unei fabrici de bere, a unui muzeului de instrumente muzicale. Serile am citit si ne-am relaxat în sauna.
Ne-am întors acasa cu amintirea unui sejur minunat, într-un Augsburg la fel de împrimavarat, precum l-am lasat!

22 de comentarii:

  1. Bine v-ați întors acasă,sper întregi și nevătămați și cu moralul sus.O săptămână liniștită și frumoasă să vă întâmpine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa-ti fie de bine ! M-am uitat la poze si m-a apucat jalea. O sa-mi treaca!

    RăspundețiȘtergere
  3. O zi buna si draga si tie!Te-am pomenit fetelor vinerea trecuta(la o supa de patrunjel,foarte buna!)Fain ca sinteti teferi si voiosi. LU(din Ulm)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am mai zis-oare de cate ori deja?-ca te invidiez in cel mai frumos mod cu putinta? Pentru concediile astea, escapade in doi, prilej de relaxare...
    Eu ma intreb insa ce fac fetele mai ales ce studiaza pana la urma Adela? Aveti si anul asta emotii cu Abi sau abia la anul?
    Si de primavara ma bucur si eu, sper sa nu ne inselam.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine-ai revenit,abia te-asteptam sa ne povestesti!
    Si dupa atata primavara....de maine se-ntoarce iarna,yupiii!!!!!!

    Salutari si pupici!
    L'Automne

    RăspundețiȘtergere
  6. 300 de km este o adevarata aventura; cel putin in Romania...

    Daurel

    RăspundețiȘtergere
  7. Bine ai revenit!
    Wau,wau! ce bine iti sade in costumul de sky!
    Sa va fie de bine!

    RăspundețiȘtergere
  8. Minodora,
    daca nu mergi anul acesta, vei merge cu siguranta anul viitor la schi :) Nici eu nu am fost anul trecut.

    RăspundețiȘtergere
  9. Lu,
    ;) n-am stiut de ce am sughitat! sper ca m-ati vorbit de bine :)) pupici

    RăspundețiȘtergere
  10. Ceska,
    mai ai si tu rabdare câtiva anisori :) Fetele mele sunt total selbständig, cum altfel?!
    Adela este în focul examenelor, prima ei sesiune. Este studenta la Lehramt Englisch-Reli für Gymnasium.
    Raluca începe în curând examenele de Abitur.
    În afara de sprijinul material, prea mult ajutor nu mai accepta :) Prietene cu "copii" de vârste asemanatoare m-au asigurat ca este normal. Nu mai petrecem concedii împreuna de mai bine de trei ani... La început mi-a fost greu sa accept ca "puii" au aripi si stiu sa zboare, acum însa am învatat sa savurez viata de "halbzeit mutter" :))

    RăspundețiȘtergere
  11. L'Automne,
    chiar?! vine iar iarna? la mine nu pare... dar e abia jumatatea lui februarie :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  12. Aurel,
    stiu :( cunosc situatia! Eu am parintii în Sibiu, si pentru ultima bucata de 300km avem nevoie de sase-sapte ore! Aici însa, se circula fara probleme, autostrada fiind nu doar sigura (fara gropi!) dar si uscata - indiferent de anotimp!

    RăspundețiȘtergere
  13. Mariana,
    pentru ca mergem la schi relativ rar, si anul acesta mi-am uitat ochelarii de schi acasa :)) asa încât am achizitionat a treia pereche :D
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  14. Si mie mi-a fost dor de tine <3
    Bine-ati revenit si sa va fie de bine!

    RăspundețiȘtergere
  15. Bine te-am regasit Alinus! va pupam si eu si Helmut

    RăspundețiȘtergere
  16. Da,da,daaaaaaaa,e aproape! Si deja un geeeer de nu-mi vine sa cred,wow! Ieri era primavara iar azi trasura iernii vuieste in viteza da' sa vezi cand va frana,ehe....Sa mai stea un pic,zic!

    Pupic!
    L'Automne

    RăspundețiȘtergere
  17. L'Automne,
    ce bine ca ma intelegi
    te pup si-ti multumesc ca esti lânga mine :)
    dedicatie muzicala: http://www.youtube.com/watch?v=-b7qaSxuZUg

    RăspundețiȘtergere
  18. Bine ca ai reusit sa faci cateva coborari. Anul asta cred ca majoritatea schiorilor au suferit din cauza lipsei zapezii. Frumos week-end. Va pup.

    RăspundețiȘtergere
  19. Angi,
    :) am facut cam 10 coborâri pe zi; am fost numai diminetile; a fost excelent! va pup si eu

    RăspundețiȘtergere
  20. Si a fost si cu schi!!! Chiar superb!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaaa, februarie are de obicei inca zapada!
      Anul acesta ioc! ☺

      Ștergere