vineri, 21 ianuarie 2011

S-au nascut pe 21 ianuarie

*Christian Dior (1905 -1957) - este unul dintre cele mai cunoscute nume în lumea modei, este fondatorul unui imperiu al elegantei, al bunului gust, al luxului. Primul succes l-a avut cu o colectie de palarii, dar nu a durat mult pâna când talentatul creator si-a impus stilul si în moda vestimentara. Alaturi de Coco Chanel si Yves Saint Laurent, a inventat termenul  "haut couture" si a impresionat lumea  prin rafinamentul desavarsit. Brandul si-a extins activitatea, cucerind deasemenea primele locuri în moda parfumurilor si de make-up. Politica de acordare a licenţelor Dior pentru produse cosmetice, ciorapi si accesorii, a găsit dupa decesul acestuia, multi "imitatori" în industria modei si s-a dovedit o strategie de marketing de mare succes, numele Dior devenind nemuritor.

*Telly Savalas (1922-1994) - este actorul cunoscut mai degraba sub numele de Kojak - simpaticul politist, din serialul ce i-a adus celebritate internationala si totodata a impus o noua denumire bomboanelor Lolli  :)  Savalas este barbatul care a dovedit ca, a avea şarm nu este dependent de podoaba capilara. Savalas este vocea calda care a fermecat inimile iubitorilor country-reggae. Hituri ca "If" sau "Some Broken Hearts Never Mend" au ocupat saptamâni în sir primele locuri în Charts, la sfârsitul anilor '70.
Telly Savalas a fost casatorit de trei ori si are sase copii (cu patru femei). A fost tata-vitreg al actritei Nicollette Sheridan si nasul lui Jennifer Aniston.

*Benny Hill (1924-1992) - unul dintre cei mai îndragiti comici britanici si realizator de emisiuni de divertisment. Serialul sketch "The Benny Hill Show" produs de Thames Television între anii 1969-1989, s-a vândut în peste 100 de tari, actorul dovedind un talent deosebit pentru slapstick, pantomima si parodie. Benny Hill nu a fost niciodata casatorit si dorinta lui testamentara a fost sa fie înmormântat cu toate bijuteriile lui pretioase; restul averii personale, estimate la aproximativ 10 milioane lire sterline, a fost împartita nepotilor si prietenilor.

*Plácido Domingo (n.1941)- tenor, bariton si dirijor spaniol, renumit pentru arta vocala și calitatea interpretării dramatice. Este casatorit cu soprana Marta Ornelas (n.1936)
A debutat în 1951 cu un mic rol (Borsa in Rigoletto in Mexico-City). În 1961, Monterrey, Mexico, a primit rolul lui Alfredo în Traviata. Din acest punct, cariera lui a devenit fulminanta, numele Plácido Domingo, impunându-se alaturi de Luciano Pavarotti si José Carreras, ca cei mai buni tenori ai lumii între 1990 si 2000. Detine numeroase premii si distincti: opt Grammy Award, trei Latin Grammy awards. Distinctia" Kammersänger" a Operei de Stat din Vienna , numeroase Onoruri: Knighthood from Queen Elizabeth II of the United Kingdom, Österreichisches Ehrenzeichen für Wissenschaft und Kunst- Austria, Ordre national de la Légion d'honneur - Franta, Orden del Águila Azteca Mexico, Premio Príncipe de Asturias Spania, Presidential Medal of Freedom Statele Unite ale Americii.
*Geena Davis (n.1956) - este actrita americana cu fata luminoasa si un zâmbet pe care nu-l poti confunda. Geena s-a decis pentru cariera cinematografica în anul 1999, abandonând cariera de atleta (tirul cu arcul), parasind echipa olimpica americana. Este scriitoare si fost manechin (model), este casatorita pentru a patra oara si are trei copii, o fiica si doi baieti gemeni. Detine un Oscar pentru The Accidental Tourist (1989), un Golden Globe pentru Welcome, Mrs. President (2006) si numeroase nominalizari. Filmul meu preferat este Thelma & Louise (1999)

4 comentarii:

  1. Ia te uita cate personalitati!!!! Preferatul nostru era Telly Savalas,cum mai trece dom'le timpuuul...Incredibil!

    L'Automne

    RăspundețiȘtergere
  2. L'Automne,
    asa este... apa trece si pietrele ramân. Unele sunt nestemate ;)
    Weekend placut draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si varu-meu primar, in 1939, mare amator de muzica si dans...
    Pacat ca acum este sub papucul unei doamne care dispretuieste internetul, desi a fost profesoara de romana, cum este si autoarea blogului INCERTITUDINI http://incertitudini2008.blogspot.com/2011/01/blog-de-blog-2010.html; deci nu generalizez; nici cu profele de chimie....
    Oameni si ...oameni.

    Daurel

    RăspundețiȘtergere
  4. Aurel,
    La multi ani varului tau!
    cât despre "a fi sub papuc"... Daca asta îl face fericit, este tot ceea ce conteaza! ;)
    si sa nu uitam, aparentele sunt de cele mai multe ori înselatoare...

    RăspundețiȘtergere